Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Nediro 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, spíše thriller. Zápletka celkem originální, ač konec bohužel nepřekvapí ( já jsem hlavního pachatele/pachatelku objevil někdy v půlce ). Kdo se chce bát, tak tenhle film není nic pro něj, atmosféra tady naprosto nefunguje, i když pro někoho může být děsivé už jen samotné prostředí pievny plné mrtvol. Průměrný kousek za průměrné tři hvězdičky. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle konspirační filmy docela rád, všechny ty lóže, tajné nacistické experimenty, ukrtá fakta mocnými organizacemi atd -) V tomhle mi Anatomie skutečně vyhovovala. Místy dokonce zazářila kamera a režie byla dostatečně svižná. Co bych tedy spíše vytkl je podivná práce s napětím - thriller by měl napětí podle mě stupňovat a tady spíš přichází a odchází ve vlnách plus ještě dost přestřelený konec a nesmrtelný padouch. Ale jinak jsem se bavil ()

Reklama

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný a celkom inteligentný nemecký thriller/horror z prostredia lekárskej fakulty. Trocha mi to pripomenulo film Diplomová práca z roku 1995, kde sa takisto mladá študentka púšťa do odhaľovania desivej pravdy, ktorá je ukrytá v temných zákutiach univerzity. Napriek tomu, že Anatómia nedosahuje kvalít Diplomovej práce (tá je scenáristicky prepracovanejšia ) vnímam tento nemecký počin ako dostatočne vyspelého nasledovníka tajuplných thrillerov, ktoré sa miesto vyšinutých jedincov sústreďujú na celé inštitúcie,ochotné pod istou zámienkou páchať neprístojné zverstvá. V hlavnej úlohe sympatická "lLola" Franka Potente,ktorá je opäť nútená bežať o život. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pitva je z hlediska poznání stavby lidského těla zajímavá a důležitá, leč věc to poměrně stará. Taková vivisekce příliš běžná není, ale přináší poznatky zcela jiné. A pak ty možnosti! O tom se přesvědčí i některé postavy příběhu, které tak do cíle nedoběhnou. Škoda, že zkoumání břišní dutiny zůstává mimo kameru, a tak si divák musí vystačit s vlastní fantazií. Paula chce za každou cenu přijít na kloub tajemství, které univerzita v Heidelbergu ukrývá, což jí může stát život. Nejnapínavější je honička v podzemí vrcholící v pitevně. Paula se občas chová jako neřízená střela, ale její představitelka je natolik sympatická, že to lze odpustit. Ano, snímek mohl být temnější, strašidelnější, krvavější....mohl, ale není. Jako oddechovka budiž. Kdysi jsem byl spokojenější. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit horor, v kterém se divák prakticky nebojí a jen kouká na několik rozřezaných osob. Tento problém je však typický poslední dobou pro všechny horory. Krev a náznaky brutality stačí, atmosféra a strach divák nepotřebuje. Škoda, že tímto směrem směřují horory dneška a jen doufám, že se to brzy změní. Asi jediným plusem je Franka Potente na kterou se příjemně kouká a alespoň ona se snaží o několik výraznějších momentů a projevy hororu. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama