Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

H34D 

všechny recenze uživatele

Lola běží o život pro mě znamená pouze dobře ukočírovanou akční režií, udržující film ve svěží rychlosti a nápadité zpracování pofiderního scénáře jinak předurčeného ke strmému pádu. Samotný námět však nemůže být tolik originální pro nikoho, kdo zná nesrovnatelně lepší Groundhog Day. Lola v průběhu svých tří alternativ prochází jen minimálním vývojem, její konečný úspěch není založen na žádném ponaučení, tenhle film prostě nemá logiku ani myšlenku. Je to nesmysl vyhypovaný rychlou kamerou, techno muzikou a přitom vyplněn naprosto dutými dialogy... Jen zkuste děj trochu pozorněji vnímat, je to stupidita na každém rohu (a tím samozřejmě vůbec nemyslím nereálnost). 4/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Zpracování 8/10/// +originální námět, netradiční zpracování, výborný hudební doprovod -vlastně by mi nevadilo, kdyby to bylo delší/// Na Lolu jsem čekal dlouho. V prvních minutách jsem byl v rozpacích, ale záhy mě to chytlo. Tohle je tak neuvěřitelný film, s důrazem na slovo neuvěřitelný a to nechápejte jako kompliment, až je to vlastně hooodně zajímavý film. Nic podobného jsem dosud neviděl a zřejmě si to někdy v budoucnu rád zopakuji, protože je to jízda. Něco bych udělal jinak, ale vzásadě by se to jen týkalo prohloubení a rozšíření scénáře a samotné délky filmu. Ale stejně tak dobře si uvědomuji, že už bylo dost těžké do filmu něco vměstnat a bylo by to možná spíš naškodu. Takhle to beru jak to je a i z toho jsem nadšenej./// Celkem 80%/// ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám se, Lolu jsem viděl poprvé dnes. A jsem z ní naprosto mimo. Co se týče německých snímků, je to určitě nejoriginálnější film v jejich dějinách a (po Ponorce) i druhý nejlepší vůbec. Takový nápad se prostě objeví jednou za X let.... A když je navíc podpořený senzační režií a kamerou a odzbrojujícím výkonem Franky Potente, jdou všechny zbytečné řeči stranou. Lola je dokonalá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je neuveritelna jizda, ktera vas, kdyz na ni neni clovek pripravenej, totalne rozseka. Prakticky cela zapletka je dana behem prvnich deseti minut a i ty jsou pekelne svizny a od ty doby se odvijej tri zhruba 20 minutovy pribehy, ktery jsou stejny situacema, ale ne resenima a tim se z jednoduche zapletky stava zajimavej film. Navic ty ukazky osudu lidi, do kterejch Lola vrazi, jsou fakt husty, ty sceny mam asi nejradsi. Navic do vseho hraje perfektne svizna hudba a Lola skoro furt bezi, takze se ani nevzpamatujete a uz je konec filmu. Moritz Bleibtreu je docela sympatak a Franka Potente vypada s tou cervenou hlavou fakt cool. Nemecko ma holt par talentovanejch reziseru a Tykwer patri mezi ne. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Fantastická německá záležitost z dílny Toma Tykwera. Originální a vizuálně výborné zpracování tu jde ruku v ruce s nabušenou a dobře poslouchatelnou techno hudbou a skvělými hereckými výkony. Představitelku rusovlasé Loly Franku Potente jistě všichni znají minimálně jako souputnici Jasona Bourna a Moritz Bleibtreu, který ve filmu hraje milého Loly v nesnázích Manniho, si zahrál v dalším kultovním německém generačním filmu Klepání na nebeskou bránu. Oba jsou výteční! Film má velmi svižné tempo, akce se střídá v rychlém sledu s neotřelými nápady, ať už jde o alternativní flashbacky z budoucnosti, postelové rozjímání hrdinů, animované vsuvky, obrazovou formu filmu, která se mění podle přítomnosti hlavních představitelů na obrazovce.. Bezchybně jsou zpracovány všechny 3 příběhové variace, každá drobná změna tu má viditelné důsledky na posun děje. Lola běží o život je nářezový a v podstatě dokonalý moderní film. Můžu si ho kolikrát pouštět znovu a znovu a nikdy mne neomrzí. Nekompromisních 5*! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (21)

  • Scéna odehrávající se v kasínu, kdy padne dvakrát za sebou stejné číslo, je až nápadně podobná scéně z filmu Casablanca (1942), kde se podvodem kulička zastaví dvakrát na čísle 22. (SLOTH)
  • Natáčanie telefonovania v búdke a doma trvalo celý jeden deň. (ČSFD)
  • Když Lola (Franka Potente) běží poprvé, přebíhá ulici, následuje blízký střih a je vidět, že tričko má vyhrnuté. Po dalším střihu Lola odbočí do další ulice a je vidět, že tričko má shrnuté. (Mydlivoj)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama