Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Originální filmová jízda. Výborný námět, spousta skvělých režisérských nápadů, spád a ideální délka. Film, který rozhodně nenudí, dokáže vtáhnout do děje a potěší mnoha zajímavými invencemi, například animovanou sekvencí, trefnými prostřihy nebo velmi zkratkovitými příběhy lidí v okolí. Nevidím důvod, proč by si tenhle snímek nezasloužil plné hodnocení. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Takmer som nedýchal pri dynamickom excelentnom filme TOMA TYKWERA s úžasnou,krásnou,červenovlasou Frankou Potente! Film by som prirovnal s noblesou do KULTU typu TRAINSPOTTING Danny Boyla,ktorým sa predstavil svetu,kde sa stal slávny a dostal sa do povedomia verejnosti i kritiky a kariérny postup je na stole,to platí samozrejme pre režiséra Trainspottingu,ale taktiež pre Toma,pre obidvoch hercov,kde ešte pridávam Moritza Bleibtreua! LOLA a Manni sú mladí Nemci,skrátka milujú sa ako kone,no na jednom jobe Manni urobí hlúposť a nechá v metre tašku so 100 000 markami,ktoré patria priekupníkovi s autami! Zľakne sa revízorov a bezdomovec,ktorý je taktiež v rýchlom vlaku sa dostáva tak rýchlo k peniazom,aký je vlak rýchly,život je nevyspytateľný,raz si hore,raz si dole...Žeby si teraz prilepšil o pobral sa niekde do teplých krajín? Hm...nie,lebo Lola dostáva telefonát od zdeptaného Manniho,že je vo veľkých sračkách,že potrebuje od nej,aby zohnala do 20 minút stotisíc mariek in CASH,lebo inak je v momente mŕtvy! Lola vystrelí z bytu ako delo a uteká,a počas behu intenzívne rozmýšľa,kde kurva zohnať prachy? Behá,behá,že BOREC ako USAIN BOLT by len mlčky sledoval gigantický výkon odhodlanej babenky zachrániť svojho chlapa v 3 unikátnych verziách príbehu,že konania sa odohrávajú v udalostiach jej rýchlostného mozgu,kde ide za svojim fotrom,kde nevie,že je nevlastný,ktorý si začína so zamestnankyňou,ktorá je tehotná,mamka nemá o ničom zdania a neváha ohroziť svoj vlastný život,tak sa aj stane,vychádza to až na 3 pokus,kedy si vsadí 20 v Kasíne a BINGO! Neuveriteľne výborný film s troma alternatívami života.že všetko závisí na konaní človeka,ktorému to nemusí v živote takto dobre dopadnúť ako LOLE,lebo urobiť niečo na 3 pokus nie je EASY! K dokonalému Lolimu Life stylu pridávam kameru a SOUNDTARCK a mám tu razom KULT,ktorý sa dá pozerať do nekonečna! PS: Komu sa nelení,tomu sa zelení,aj Mannimu sa podarí vystopovať prachy,tak tu máme šťastný HAPPY END! T,j z výhry v kasíne sa urobí veľká hostina,taká veliká...Inak Lola má naozaj zvláštny štýl behania... ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Originální a nápaditá Lola, která svou běžeckou rychlostí překonává všechny rekordy a strhává nejen moje sympatie a obdiv, bohužel pokulhává svým děje, který je tak jednoduchý (čti nesmyslný). Nedokáže to zachránit ani její osobitý účes. Škoda, moje nadšení rostlo, ale zůstalo někde za startovní čárou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný závod s časem, náhodou, štěstím a OSUDEM. Třikrát jinak, třikrát zběsile a třikrát s jinými výsledky. Divoký běh punkerky Loly za sto tisíci markami a hysterickým přítelem v nesnázích. Drama, filmový experiment, černá komedie či bůhví co ještě se stalo zcela zaslouženě kultovní záležitostí. Zcela originální spleť o třech dějstvích a dvou mezihrách podává režisér Tom Tykwer nekonvenčně, šokujícím a zábavným způsobem zároveň. S chutí si hraje se známými prvky a jejich možnými kombinacemi, velmi přínosné je i to, že příběhy nevypráví paralelně, nýbrž je řadí za sebou. A vždy své hrdiny nechává bojovat s novými souvislostmi. Pro Lolu a přítele Manniho používá „čistý“ obraz, zrnitý (řekněme amatérský) je vyhrazen dalším postavám, jako je především její otec s milenkou, černobílým pak snímá situace, které předcházeli hlavním událostem. Nebo je dovysvětlují. Používá i animačních vsuvek, či statických fotografií o budoucích událostech osob, které Lola při svém maratónu potkává (a je jimi ovlivňována). Tykwer je někdy až příliš doslovný, a pokud něco vytknout, tak snad jen scéna z kasina byla na mě už „příliš“. Ale Tykwer si rád hraje jako děcko, jeho tempo je strhující a nic není těžkotonážně propojováno. A sympatické rudovlasé France Potente jsou za doprovodu techna zaslouženě otevřeny brány Hollywoodu.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Po konci přijde začátek..... Příběh 1.: Bonnie a Clyde, aneb každej má někdy špatnej den. Příběh 2.: Už je to kapku nuda, která vyvrcholí ve finále. Jestli to stihne nebo ne, mě netrápí. Příběh 3.: Mám to vypnout nebo ne? Stále se opakující – byť pozměněný děj, aneb teď na téma ,,zázraky se dějí“. Nesedlo mi to. Čekal jsem nervydrásající souboj o čas a život. Nebo jsem to nepochopil? A Lola? Od pasu nahoru dobrý. Ale směrem dolů....nevěřím (že to uběhla). PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (55)

Zajímavosti (21)

  • Slepá žena, která půjčí Mannimu telefonní kartu je matka herce, který Manniho hraje, Monika Bleibtreu. (don corleone)
  • Věty na začátku filmu ("Míč je kulatý" a "Hra trvá 90 minut") jsou známé výroky německé trenérské legendy Seppa Herbergera. (don corleone)
  • Asi 5 týdnů trvalo přemlouvání vedení berlínského obchoďáku, aby zde mohli sehrát a natočit loupež. (don corleone)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama