Reklama

Reklama

Hilly Kristal si po dvojitém bankrotu půjčil v roce 1973 peníze a koupil v New Yorku podnik Palace Bar. Vždycky si přál dát příležitost živé hudbě, hlavně country, bluegrassu a blues. Odtud pochází nový název klubu: CBGB... Country, bluegrass a blues - tyto tři hudební žánry daly název uznávanému newyorskému klubu CBGB, který se díky svému majiteli Hilly Kristalovi stal kolébkou undergroundového rokenrolu a punku. Protože v jeho klubu na Bowery nechtěly country kapely vystupovat, rozhodl se dát příležitost i jiným formám rocku. V jeho podniku mohly hudební skupiny vystupovat pod jedinou podmínkou – musely hrát jen vlastní tvorbu. Žádné pecky z hitparád, žádné předělávky. Jeho krédem bylo podporovat umělce za každou cenu. Hilly Kristal se tak proslavil a je právem označován za kmotra punku, který stál u zrodu kapel jako Blondie, Television, Ramones, Talking Heads, Dead Boys nebo The Police. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (154)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Film samotný by si možná i zasloužil čtyři hvězdičky, kdyby kapely v '73 nehrály skladby, které byly napsány až léta a léta později, na stěnách nebyly nálepky interpretů, kteří v klubu ještě ani nehráli a... Tak dále a tak podobně. Ale tohle prostě ignorovat nejde. (+ Malin Akerman je zřejmě ta nejhorší Debbie Harry, jakou kdy kdo mohl ztvárnit.) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mala trošku problém so šťýlom akým je tento film natočený, ale po chvíľke som sa do tohto zvláštneho štýlu rozprávania dostala a potom som sa skutočne už len bavila. Doteraz som nemala potuchy kto to bol Hilly Kristal no od dnes to už viem a som rada, že takýto človek s veľkým srdcom a mizerným manažérskym talentom existoval....a pevne verím, že tie toalety od momentu kedy sa končí dej filmu boli konečne poupratované, lebo 30 rokov úspešného fungovania CBGB si v takýchto podmienkach viem len ťažko predstaviť :-) ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o chlápkovi, který měl velký "čich" na objevování talentů, ze kterých se po čase staly světové rockové hvězdy. Hilly je sice "kmotrem" punku, ale nesnáší účty a placení nájmu. Jeho klub navštěvují davy lidí, ale zisk tomu vůbec neodpovídá, protože má mnoho "kamarádíčků", kteří pijí drink na účet podniku. Naštěstí má pár přátel a tvrdohlavou dceru Lisu, kteří slavný klub CBGB nenechají zbankrotovat. Velmi dobrý Alan Rickman hraje úsporně, ale přesvědčivě. Možná, že se k tomuto filmu ještě vrátím. ()

Drusilla 

všechny recenze uživatele

Je mi vlastně jedno, kolik nesrovnalostí se ve filmu objevilo. Vidět (Ramones, Blondie, Dead Boys, Iggy, Patti Smith,...) nebo aspoň slyšet (New York Dolls) svoje oblíbence v jednom filmu je prostě super. Nezbývá než dodat, že Ramones, Stiv Bators, Johnny Thunders i Hilly světu chybí... mně teda jo. ()

macuzuz 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý námět a krásný příběh. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých věcí o punku, vzniku a příběhu některých slavných hudebních skupin a samozřejmě taky o klubu CBGB. Skvělá byla punková klasika, která dělala filmu skvělý doprovod. Vadilo mi ale, že se děj místy spíše jen tak vlekl a já čekala až se něco začne dít, ale bohužel jsem se nedočkala. Takže skvělý příběh s pokulhávajícím dějem. Přesto bych si film pustila znovu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Plešatý taxikár, ktorý vo filme povie, že neznáša punkrockovú muziku, je Cheetah Chrome, skutočný gitarista skupiny Dead Boys, ktorá sa v snímke objaví. (Jello Biafra)
  • v roce 1974 hráli Ramones v CBGB tři písničky. Je to jejich první živý filmový záznam. (Cundroklepac)

Reklama

Reklama