Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele M1k9 k tomuto seriálu (7)

Vikingové (2013) 

Z velké části jsem vikingy podcenil za béčkové herecké obsazení. První díly jsou navíc slaboučké. / / Každopádně teď po třech sériích cítím naplnění. Velká porce všeho. Zábava, brutalita, filozofie, překvapení a vzrušení. Je to skvělé doplnění našeho dnešního života. Nejvíce mě dobíjí přiměřená jednoduchost - přímočarost. Třeba na příkladu sexu, nikdo nás několik dílů nenapíná jak to vlastně bude, vyspí se spolu, vyspí se s každým, a je klid. Namísto dialogových orgií si dají do držky a zabojujou si. Boje nejsou odfláklé a je jich hodně. / / Dalo se čekat, že ač je to všechno fajn kombinace a sledovat potoky krve značně uspokojivé, časem se to musí přejíst. Není tomu tak. Scénář je tak napěchovaný a různorodý, že to defacto nehrozí. Nemůžu si pomoct, ale vidím hodně podobností s GoT. Kvalita. / / Herecky to je z 90% na jednom. Hádejte. Originální herecký styl a zajímavá postava. Nepředvídatelný, dominantní, mužský, opravdu směsice mnoha věcí. / / S01: 8/10 / / S02: 8.5/10 / / S03: 8.5/10 / / 8.5/10 ()

Série 1 (2013) (S01) 

První epizoda, možná větší část první série mě neoslnila a dlouho jsem Vikingům nedal další šanci. Seriál má pomalý rozjezd. Pár věcí ještě není doladěno na 100%. Vydržte. 7/10 ()

Série 2 (2014) (S02) 

Ano, od druhé série jsem se do seriálu zamiloval. Vrátil se vyspělejší. V bitvách přibylo více detailů a zlepšila se hudba. Od prvního do posledního dílu to je epické. O tom to je. Herecky je seriál rovněž nadmíru atraktivní. Do hry vstoupily krásné silné ženy.  9/10 ()

Série 3 (2015) (S03) 

Tato série je poučná exkurze do historie. I když nemusí do detailu odpovídat skutečnosti, člověk se lecčemu přiučí. Vyhrávají cílevědomí. 8.5/10 ()

Série 4 (2016) (S04) 

Seriál nabobtnává, ale zaslouží si to. Z Ragnara je už jen taková vypelíchaná slepice. Přichází oživení. Nové tváře a nové zápletky. Tohle mě překvapilo, jak málo nakonec bude Ragnar a jeho herectví chybět. Seriál to donutilo jít nahoru a zlepšil se. 8.5/10 ()

Série 5 (2017) (S05) 

Pár fajn bitev, jinak se toho moc nedělo. Nedá se však tvrdit, že to byla nuda, obzvláště při postupu díl po dílu.  6/10 ()

Série 6 (2019) (S06) 

V prvé řádě si cením toho, že Vikingové se dočkali řádného pomalého konce. Postavy odcházejí pomalu jedna po druhé a není to nějaký miš maš v posledním díle. Stále se vynořují dokonalé ženy, takže atmosféra je na vysoké úrovni. Poslední díl to mimochodem taky zvládnul. Epické. 8.5/10 ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama