Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Kórei zavládol chaos a panika po tom, čo sa v potokoch, jazerách a vodných nádržiach začali objavovať znetvorení utopenci. Hrozba má meno strunovec, červ-parazit, ktorý v infikovanom organizme vyvolá nekontrolovateľnú túžbu po vode. Odkiaľ sa nákaza vzala? A podarí sa vedcom v časovej tiesni vynájsť účinný liek? (sochoking)

Recenze (51)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jae maká pre farmaceutický priemysel a vie, čo sa odohráva za závesom. V miestnej rieke sa vykúpe pár desiatok mŕtvol a splodí sa škandál. Vyšetrovací kolektív medzitým zistí , že z lekárskej komory odbehol vírus " Yeongasi" , ktorý je vlastne zmutovaný parazit z konskej hrivy. Príznaky sú zreteľné - hlad a smäd - no nablízku je rieka plná mŕtvol. Jae musí takto dohliadnuť na osud svojej rodiny, aby nedostala smäd.... Zručne uvarená ryža s nie tak celkom obohraným námetom ( ak vezmem do úvahy destináciu ) bez hluchých miest, sympatické obsadenie, rodinkárstvo, očakávaný záver - pohoda. Zaslúžená spokojnosť. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Ani jsem netušil, že takový hnusný cizopasník STRUNOVEC existuje :-( a dokonce i u nás (viz fotky a videa v ČR - na netu). Musím uznat, že Jižní Korea v poslední době točí velice slušné katastrofické filmy (Gamgi (2013), Tsunami (2009), Věž smrti (2012), Mutant (2006) ...atd.). Máme se co učit! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici to je klasicky pojatý film o šírení nejakej epidémie. Tentoraz parazitov, ktorý nejaký čas v črevách vyžierajú človeka a potom si povedia dosť a rozhodnú sa výjsť von, čo človeku radikálne skráti život. Predtým ešte ale zblbne a doslova sa uchlastá vodou k smrti. V druhej polovici sa ale do toho zakomponuje konšpirácia s chamtivou farmaceutickou spoločnosťou, ktorá za všetkým stojí. To je celkom originálny prvok, ale pojatý bol príliš béčkovo jak z nejakej slabšej Bondovky. No a celé diane sledujeme z pohľadu z pohľadu dvoch chlapíkov, ktorý sa snažia zachrániť svoje rodiny a mne sa neustále plietli. Chcelo to aj trochu lepšie napísaný scenár. Miestami tá snaha jedného z hrdinov získať liek, ktorý mu osud vždy na poslednú chvíľu zmarí, bola skôr vtipná. A aj finále v ktorom sa snažili, aby všetky línie naraz gradovali, bolo až príliš schématické a nepôsobilo prirodzene. Ale ako celok je to jeden z tých lepších katastrofických filmov. Hlavne scéna v ktorej sa desiatky ľudí snažia dostať k vode, aby uhasili nekonečný smäd, čo ich následne zabije, má neskutočne mrazivú atmosféru a je oveľa pôsobivejšia ako kdejaké CGI deštrukcie. Za jedno pozretie to rozhodne stojí. 7/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Čo sa toľko napchávate?..." Na tento film som natrafil v magazíne Cinema ako redakčný tip. Keďže je kórejský, dlho som neváhal. Veľmi dobrá zápletka okolo farmaceutickej spoločnosti a lieku, ktorý záhadne zmizol z pultov lekární robí z filmu niečo viac ako bežný thriller. Príbeh je dobre vystavaný i prepletený s vyšetrovacou linkou príbehu, v ktorom sa policajti snažia prísť na to, kto v tom má prsty. Po nedávnej dobre obsadenej, ale absolútne nevýraznej Nákaze S. Soderbergha prišli kórejci už tradične s lepším a diváckejším prístupom vo všetkých zložkách. Popravde dnes už ani neviem o čom Nákaza vlastne bola, pretože ma vlastne ničím nezaujala, ale tu na lezúcich červov z úst infikovaných tak skoro nezabudnete. Paraziti infikovaným spôsobujú neukojiteľnú túžbu po jedle a vode, ktorá sa často končí utopením v riekach. Záver s liekmi a spiknutím okolo neho je adrenalínový a už dlho som nevidel tak dobrý katastrofický thriller. 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NAKAŽENÍ SE VYZNAČUJÍ ZVÝŠENOU CHUTÍ K JÍDLU, ANIŽ BY PŘIBÍRALI NA VÁZE. NÁSLEDUJE POKLES APETITU, DOPROVÁZENÝ OBROVSKOU ŽÍZNÍ. PO 2 AŽ 3 DNECH NÁSLEDUJE SMRT“...... /// Když zničeho nic začnou kurevsky stoupat akcie farmaceutický firmy a zmatení Korejci začnou plnit řeky (i vany) těly plavoucími břichem dolů (my totiž u nás plavem všichni znak….), netrvá dlouho, aby pár chytrejch hlav přišlo na to, že se nejedná o dílo emzáků, ale …(čuráků). První půlka je standartní rozbíhání nákazy a v tý druhý už jde vo boj s časem na získání léku. Ne však u vědeckýho týmu, ale …. no prostě je to vo lidech. Až moc velká řada nešťastných náhod sice zvyšuje mojí nervozitu, ale taky mě sere. A několik citovejch vydíraček nedojímá. Obyčejnej ,,standardní“ příběh s množstvím nešťastnejch situací, směřující pomocí různejch zdržovaček k happy endu. Nečekejte Nákazu ani Slepotu. Jen takovou normální - byť originálně postavenou hru, s citovou vydíračkou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci porovnat, jestli je Gordius Nudatus zábavnější než Cymothoa exigua. 2.) Přemejšlím, jak snížit počet obyvatel a ještě vydělat. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (25)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama