Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 2

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (463)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých ľudskejších príbehov, v ktorých postavy konajú trocha inak ako je v realite zaužívané. Ale predsa len, keď sa to tak vezme, je veľmi dobré, že sa práve tak správajú. Film je totiž veľmi pohodový práve v tom, že niektoré veci sú nemenné a tie čo sa dajú zmeniť, potrebujú len určitú dávku ľudskej odvahy a odhodlanosti. Inak by to nemohlo fungovať. V prípade tohto filmu to funguje veľmi dobre. Hlavný hrdina a jeho protipól, stále krajšia AnnaSophia Robb, ale aj pohodový Rockwell so svojim protipólom Mayou Rudolph, sú najzaujímavejšími postavičkami. Dodávajú filmu potrebnú odľahčenosť, potrebný dramatický nádych. Na druhú stranu vzťahová zložka medzi dospelými Carellom a Collette je značne nefungujúca. Nie kvôli hercom samým, tí sú dobrý, ale kvôli celkovému feelingu. Tým, že je línia značne dospelejšia, ale pritom je mnoho skutočne dramatických vecí podaných len náznakovo, spomaluje postupne sa vyvíjaciu líniu prerodu hlavného hrdinu. Tri hviezdy kvôli nepomeru, inak mi film sadol ako už dlho žiadny nie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že tenhle film nabídne jednu z nejpříjemnějších rolí, které jsem kdy vůbec viděl. Sam Rockwell si totiž zahrál tak pohodovou postavu, že se prozatím nejblíže přiblížil místnímu uživateli známého jako Enšpígl. Do toho prostředí aquaparku, voda, pohoda a krásné zvednutí nálady kluka, který má na začátku filmu sebevědomí na bodu mrazu, aby následně v závěrečné scéně ukázal, že po chvíli se Samem je vlastně strašně fajn a v pohodě. Příjemný film s pohodovou náladou. Škoda, že při sledování filmu nevylezlo sluníčko z dešťových mraků. Užil bych si to více. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Prázdniny outsidera nie tak úplne komediálne ako by to podľa obsadenia mohlo vyzerať. Film skôr seriózne hoci s jemným úsmevom predkladá obraz štandardných denných starostí a problémov a možnosti uniku z tejto neveselej reality do sveta správnej bezstarostnosti. Nie je to nič špeciálne, ale vôbec to nie je zlý počin. Sam Rockwell tomu dáva ten šmrnc. I don't have a mom, I have two dads. In your face. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý nesmělý kluk se jednou zmátoří a stane se z něj chlap. U někoho, třeba u mě, za to může konkrétní životní období, u někoho jedno místo, u někoho holka. A u Duncana za to mohli lidi, kteří v něm viděli víc než vlastní rodina. A když je jedním z těch lidí Sam Rockwell, opět dokazující, že jednou za pár let je schopen svojí přítomností rozbít jakýkoli film, je hotovo a z Way Way Back je najednou silná pocitovka. Ne snad dokonalá, protože dospělácké trable působí v teenagerovských očích nepatřičně a snad až krutě. Ale u příběhu z Water Wizz nejde o to, co se děje, ale jak se to děje. A tím si mě Naxon s Rashem získali na celé čáře. Napsat totiž scénář a poté, co plánovaní režiséři nemohou zaskočit, si ho i sami takhle jistě natočit jako režijní debut, je totiž frajeřina. Nezdá se mi to tak dávno, co jsem se na filmy o sotva rozpoznatelném vnitřním dospívání díval kvůli tomu, abych v nich našel odpovědi. Dnes na ně koukám a mám chuť hlavním hrdinům poradit, jak na to a říct jim, že jednou bude líp. Naštěstí to nejde a každý na to (snad) přijde sám. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásný pohodový nezávislý snímek, který svou bezchybně nakažlivou atmosférou dokáže člověka neskutečně nakopnout. Sam Rockwell předvádí přesně to za co jej máme tolik rádi, takového sympaťáka aby pohledal. Steve Carell naproti tomu hraje jeho totální opak a Trent je napřes držku kdykoliv promluví. Prosím o více filmů režisérského dua Faxon/Rash. 80% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Vodný park vo filme sa volá Water Wizz. Tak isto sa volal aj vodný park vo filme Dospeláci (2010). Natáčanie prebiehalo na tom istom mieste a v oboch filmoch hrala Maya Rudolph. (Astonko)

Reklama

Reklama