Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (366)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ne a ne! Nic zajímavého, jen kýč a zase kýč. Obrovská nuda rozpohybované v zářívých, blištivých a na efekt velmi dobře vypadajících záběrech. Cool přírodní scenerie. Výrazné barvy. Krásní herci. Stejně strojené a umělé jako Underworld. Pravda tady se neotravuje se smrtelně vážně podanou mytologií, ale zase je to jen neoriginalní a nezajímavý film. A to digitalní monstrum? Co to mělo pro boha znamenat?! Atmosféra pod bodem mrazu. Vhodné pro sobotní megahit týdně na Nově ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si to z nudy zase pustil a opět se zasmál. Tenhle film má docela kvalitní scénář, herci předvádí uspokojivé herecké výkony, ale mě to prostě zas až tolik nesedí. Když pominu směšně vypadající bestii, která staví pouze na digitálních efektech a skoro pokaždé vypadá jinak tak je to jen průměrný film. Ze všech nejlepší je Mark Dacascos, jehož souboje na férovku jsou ozdobou filmu. Jen škoda, že rytíř vyčerpal ten kouzelný prášek na tu buchtu a ne na něj. Největší mínus bych dal za zbytečně dlouhý příběh, který dost často nudil. Jo a nesmím opomenout italskou bohyni Monicu Bellucci--- tu bych chtěl potkat v bordelu:))) -Zbytek osazenstva si už tak dobře nevedl, ale to neznamená, že by herecké výkony byli vyloženě špatné. Spíše dost průměrné, což vlastně také ovlivnilo můj celkový pohled na tento film a finální hodnocení.50% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Největším nepřítelem, který stál v cestě mezi mnou a Bratrstvem vlků, nebyla gevaudanská bestie, nýbrž přehnaně dlouhá stopáž, která by se dala bez problému a jakékoli újmy zkrátit o celou její třetinu. Film obsahuje až příliš mnoho prvků, které spolu souvisí i nesouvisí, což celkově budí chvílemi dojem jakéhosi nepořádku v režii. Mísí se zde hon na bestii, nespočet bojových scén, návštěvy nevěstince, řádění netvora a další. Cameo Monicy Bellucci potěšilo a vizuál monstra, ač chvílemi příliš počítačový, taktéž. Zkrátka průměrný francouzský film, který místy působí rušivě až rozpačitě, ale jako zástupce svého žánru rozhodně nedělá ostudu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdu za Marca Dacascose, ačkoliv takový osud si nezasloužil. Ale jinak je to zbytečně dlouhý a nudný blábol, kde mám někdy pocit, že jsou scény za sebe řazeny naprosto nahodile, bez ladu a skladu, bez návaznosti na předchozí děj, chvilku prší, hned je slunce... Přitom to má ingredience, které mám rád: tajemné místnosti a sídla, tajuplný les, kung fu. Jenže hodinu dvacet se jen seznamujeme s postavami, nic se nestane, k ničemu nedojde, všechny intriky jsou nahozeny do luftu bez hlubšího vysvětlení nebo mýtu za tím (třeba o té bestii jsem doufal, že se dozvíme daleko daleko víc, než jen že to kdysi bylo štěňátko), a těch celkově asi 15-20 minut nějakých šermovaček je dost málo, navíc s dost mizernou choreografií. U některých postav vlastně doteď nevím, jak dopadly, a jestli žijí, nebo ne. Ta tajná vatikánská agentka z nevěstince, to celé bratrstvo, všechno je tak mizerně nastíněné, že jsem nepochopil, o co komu vlastně jde, jaké kdo má motivace. Vůbec je to celé po stránce postav totálně odfláknuté a po stránce vysvětlení a vysvětlování také. Promarněný čas. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans okrem nádhernej prírody a kostýmov dokáže ponúknuť aj temnú upršanú Francúzsku dobovú atmosféru, po pri ktorej sa nestráca príbeh o krvilačnej beštii, či štýlová akcia. Postavy sú tiež celkom slušne napísané a to nie len tie hlavne, navyše sa podaril aj Casting, kde hlavnú postavu spoľahlivo ťahá Samuel Le Bihan, ktorému značne sekunduje skvelý Mark Dacascos. Vedla ústrednej dvojice sa nestratí ani Vincent Cassel, či Monica Bellucci. Prvá záhadna polovicu ma bavila viac ako tá druhá. Digitálna príšera sa moc nepodarila a tým pádom aj napínavé scény strácujú na zahadnosti a hlavne napätí. Akcia je velmi pekne natočená a kto dokáže odpustiť filmu kung-fu scény, si to skutočne užije, pretože rozhodne je na čo pozerať. Navyše ich prezentuje iba Indián Decascos, takže je to celkom prijatelné. Filmu by prospelo trochu svižnejšie tempo, lepšie vysvetlí záver (zmŕtvych vstanie) ale inak sa jedná o zaujímavý - dobrodružný, akčný skoro horor. Director's Cut nič moc neponúkne. 80% - 4* ()

Galerie (102)

Zajímavosti (12)

  • Co vlastně byla gevaudanská bestie se dodnes přesně neví. V úvahu přicházejí vlk, hyena, kříženec mastiffa a vlka apod. (kwaicheng)
  • Na dobových rytinách je gevaudanská obluda zobrazována obvykle jako velký vlk, existují však rytiny, kde je zobrazena jako tvor nápadně podobný lvu. (kwaicheng)
  • Gevaudanská bestie podle tamějších legend z 18. století skutečně existovala - během tří let (1764-1767) zahubila v kraji kolem 50 - 113 mrtvých. (kwaicheng)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama