Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím dodat, že Bojovník je sice popis staré dobré Francie a i na prahu padesátky vypadal A. Delon pořád skvěle a ve výborné formě, leč se jedná o film zbytečně sáhodlouhý. Darnay jezdí od přítele k příteli, od známému ke známému, nikde v podstatě nic nevyřeší a když se ocitne náhodou u nějaké ženské, tak ji přefikne. Takové charisma by chtěli mít asi mnozí chlapi. Posledních dvacet minut, možná půlhodinka stojí za to, protože už jde konečně do tuhého, ale do té doby je to často nuda doprovázená postelovými scénami nebo nezáživnými dialogy. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Příjemný kriminální příběh jednoho sympatického zloducha. Je to případ, kdy, přestože si plně uvědomujete špatnost počínání jistého kriminálníka, držíte mu palce a očekáváte, že jeho příběh skončí pro něj dobře. Tento pocit ve vás nabudí sympatický "kukuč" Alaina Delona a jeho uhlazené chování v kterékoliv situaci. Scénář filmu je promyšlený a nedává divákovi možnost odhadnout dopředu průběh děje. Škoda jen, že obsah k tomuto filmu (oficiální text distributora) tak bezohledně prozrazuje děj, namísto toho, aby popsal film poněkud delikátnějším způsobem. Vynikající dabing titulní role. 121 minut hrací doby mě osobně s přihlédnutím k poutavosti děje nepřipadá nijak dlouhá. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Patřím k těm, kterým se Delonová druhá režijní práce líbila krapet víc než debut ,,Kdo nastaví kůži.´´ V Kůži si vyzkoušel komediálnější polohu, roli lehkomyslného poldy Belmondovského typu a nutno podotknout, že korzovat s koženou bundou za doprovodu ulítlého osmdesátkového hudebnímu motivu mu tam šlu fakt dobře (:D) a i občasné hláškování se mu  podařilo. Ale rozsáhlejší pokusy o humor jsem mu v tomto případě moc nevěřil a jako celek to nebylo úplně ono. Tady se podařilo v případné hře na Belmonda (kterou tak ráda zmiňuje Snorlax.:D) najít lepší balanc. Na Delonovi je sice už trochu znát stárnutí a že to nejlepší už má za sebou, ale některé hlášky v jeho podání mě zde slušně pobavily (:D) a zbytek odehrál docela seriózně, se svým typickým charismatem a uhrančivými pohledy, bez tlačení na pilu a nějaké imitace. Film si taky víceméně v  pohodě jede svoje. Není to rozhodně žádná přelomově natočená invenční kriminálka, ale hudba je například velmi zdařilá (konkurence pro můj oblíbený song z Kůže.:D) a ve filmu je mnohdy i nástin napětí i nějaké temnější atmosféry, hlavně v otázce, kdo stojí za Delonovými pronásledovateli a v závěrečném překvapení padoucha. S lepší režíí to mohlo mít ještě  větší účinek (tímto si asi vyvozuji, že Alain měl zůstat hlavně hercem) v té nevýrazné režii, některých ušmudlaných prostředích, nesympatických mladých hercích, i občasné přílišné agresivnosti (Delon odkrágne každého.:D) je to dost rozkročeno mezi starou francouzskou školou a už lehkým osmdesátkovým úpadkem.  Ale zároveň třeba u scény prvního setkání Alaina s Nathálii se mi líbil nápad tmavého pokoje, kde jenom svítí záře venkovní reklamy. Celkově mě  znovu obsazení sexy sekretářky z Kůže Anne Parliaud určitě potěšilo. Francouzských kriminálek samozřejmě není zrovna málo a řada je daleko lepších. Na druhou stranu pro ně mám určitou slabost, dlouhou dobu jsem žádnou neviděl, a na tohle se na ČT 2  nekoukalo špatně.. Bonus navíc je i krátký odkaz na Samuraje a jedno vtipné pomrknutí směrem ke Kůži a mému oblíbenému songu (:D.) Ale to vám neprozradím, abyste se měli v Bojovníkovi na co těšit a měli motivaci se podívat.:D A mohu slíbit, že místy to bude pořád trochu hustý a bude hrát skvělá hudba.:D Tak jsem zase tam, kde jsem byl. Ani ten ,,tác´´ nemám.  ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vládce bobrů Alain Delon vypochoduje z lapáku a několik osamělých dívek se mu ihned vrhne do náručí a níže. Některé kvůli němu zemřou, některé preventivně profackuje, všechny jsou na tom stejně jako pneumatiky jeho starého Renaultu. Ta macho postava z francouzského krimi skanzenu by byla nyní mrtvá jak telefonní budka, ale já jsem za ni rád.. Od Kdo nastaví kůži vybroušenější styl, několik odkazů na předchozí tvorbu, Dorisseho posmutnělý hudební motiv a ze tří očekávaných konců (Delon umře, Delona převeze jeho o generaci mladší milenka, Delon převeze svou o generaci mladší milenku) přichází ten, co tomu nejvíce sluší. Snorlax píše, že se Delon několikrát snažil napsat pro sebe film, v němž by si mohl zahrát na Belmonda a že se mu to tentokrát podařilo. Souhlasím, ale Belmondo by v něm byl ještě lepší.. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Klasické postarší francouzské krimi s A. Delonem, který je spoluatorem scénáře, spolu - režisér a představitel hlavní role. Z počátku to vypadá nadějně, ale postupně zcela rezignuje na reálnost, hrdina likviduje všechny jak na běžícím pásu, na důkazy nedbá, policie ho nehoní, nemožné je možné... Celkově to za moc nestojí, jediné co stojí za vidění je 22 letá Anne Parillaud v rouše Evině, čehož je ve snímku hojně. Kyselou prdel dále posílám distributorovi za oficiální text, v němž netaktně vybleje rozuzlení filmu, takže pokud si jej přečtete předem, už si to ani nemusíte pouštět. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy le stejnojmenného románu, který napsal André Caroff. (Terva)

Reklama

Reklama