Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dokud Joe v rychlosti přes dva machy neotevře v kokpitu okýnko, pořád jakž takž dobrý. Pak už ale Concorde padá, a nemusí to být ani z oblak. Neuvěřitelně amatérský scénář, kterému můžete věřit jeden útok, a čistší duše možná i dva, ale tři atentáty a několik "špičkových" přistání odradí i aviatického laika. Delon nemá co hrát, ani Kennedy nemá co hrát. Před začátkem projekce jsem měl dojem, že se budu koukat na francouzský film. Během něj mi ale došlo, jak SPOkoJENĚ se pletu. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny další díly od Letiště 75 jsou jen odvarem původního filmu, ale tohle je i proti dvěma předchozím nehorázná břečka, někde na úrovni současných direct-to-DVD filmů. Tomu odpovídá neskutečně přepálená zápletka, neskutečně špatné triky a nemožně blbé dialogy. Klasický příklad nedostatku soudnosti. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Concorde má vypnuté motory aby se vyhnul tepelně naváděným střelám, které na něj vyslala "ničí" stíhačka. Concorde padá volným pádem směrem k mořské hladině a když je cca. 100 metrů nad ní a motory jsou stále vypnuté, ledově klidný hlavní pilot pronese: "úplně cejtim jak se mi potí nohy". 20% ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo úsměvné. Velice úsměvné. Toto někdo myslel vážně? Čekala jsem kravinu a kravina to opravdu byla, takže žádné překvapení, ani zklámání se nekonalo. To, co se děje ve vzduchu, je hodně legrační a hodně směšné. To vymyslelo pětileté dítě a spolu s desetilým kamarádem to pak doma natočili? Teď myslím záběry letadla. To, co se děje na jeho palubě také stojí za to. Totálně bezemoční piloti dělají, že řídí letadlo. Nic víc. Kdyby se před nimi objevil obří letící velbloud s fialovýma tečkama a řítil se přímo na ně, nehnuli by brvou a mistrně se v poslední vteřině nějakým bravurním manévrem vyhnuli. Cestující by si zakřičeli, popadali na sebe, všechno by popadalo a za chviličku by bylo všechno OK. Slečna letuška asi také měla nervy ze železa. Tohle ani jediný hrající člověk ve filmu (na saxofon) nezachrání. Nicméně, pane zhulený muzikante, máte ode mne hvězdičku. Pozemní scény jsou dobré a nedá se jim nic vytknou, takže zvedají film z naprostého bahna ke slabšímu průměru. Děkuji. PS: A Delon spadl do toho filmu z Marsu, nebo odkud? ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Pouze jedna hvězda a to za opravdovou hvězdu a tou je Concord. Jinak to je opad. Nesmyslný příběh kvuli novinářce je paťák schopen jít do rizika sestřelit letadlo plné lidí a to dokonce několikrát. Obličové grimasy a skeče Delona a ostatních se vůbec nehodí pro daný žánr a o vyšetřování nebo opravě letadla během mezipřistání se tam raději ani nezmínili. Blbost, ani na to nekoukejte. Opravdu jediné co stojí za jsou krásné záběry Concordu za jeho letu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži, Los Angeles a vo Washingtone. (dyfur)
  • Americká letadla, která sestřelila bezpilotní letoun, byla F15. (JohnSmith)
  • Červené letadlo, určené ke zničení bezpilotním letounem, je stíhačka McDonnell F-4 Phantom II. (Stejšn)

Reklama

Reklama