Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (Cinemart)

(více)

Videa (36)

Trailer 2

Recenze (194)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Pro malé děti rozhodně nevhodné, pokud nejsou uvyklé na krvavé filmy. Požírání, či skoro požírání je poměrně děsivě uvedeno. Čekal jsem dle hodnocení na CSFD, nanicovatý příběh bez smysluplného děje a ona je to taková nakonec milá barevná šílenost. Perfektně barevný, vtipný, leč nebezpečný les po cestě a nejlepší remake The Sound of Silence ever, dokonalý vývoj postav Větvíka i Bridget jsou u mě hlavní devizy snímku. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ne. Hrozná škoda. Ale ne. Ne.. bože NE!! Tohle se vážně někomu líbilo? Zvedám palec za to, jak vypadali trollové. Druhá hvězdička je za písničky. Na mě jich tam bylo asi hodně, nemám písničky ve filmech rád, ale tady fungovaly a mně se to líbilo. Tečka. Tím končí klady. Nechutný svět. Pro děti naprosto nevhodný. Sebevíc se tento přebarveny kýč snaží být cool, nejde to. Bergeni naprosto nechutná stvoření. Ne škaredá, ale nechutná!!! Což do dětských pohádek prostě nepatří. A fantasy říše trollů? Každé zvířátko, každá rostlinka, vše kromě samotných trollů, je naprosto ku zblití. Opravdu se mi líbily postavičky trollů i jejich příběh. Vše kolem trollů. Ale zbytek, což nebylo málo, byl opravdu fatální humus a já tohle už nikdy nechci vidět. Nechápu to... ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Trollové milují hudbu, tanec, zpěv a omalovánky. Ano, přesně tak! Kdybych to byl býval věděl dříve, asi bych se na tuto kýčovinu zvysoka (!) ..a pustil bych si něco jiného. Žel, u konkurenčního webu jsem se dozvěděl, že toto je jeden z nejlepších animovaných filmů roku 2016. Nevím sice, kde to ta banda přihřátých bukvic vzala, ale pro mne je to jasný propadák. Kdyby napsali rovnou na přebal "určeno antikoncepčním selháním do tří let!", asi bych to nebral tak vážně. Bohužel jsem tam nic takového nečetl a musel se touto duhovou sračkou prokousat.. nadvakrát. Přirovnání k zapáleným sirkám vráženým pod nehty se to blíží jen zlehka. Rozhodně nedoporučuji slabším povahám a lidem do tří promile v krvi! Když už se to rozhodnete pustit svým milovaným ratolestem, rozhodně nesetrvávejte u obrazovek! Mohlo by to mít trvalé následky! 30% ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Největším „neduhem“ Trollů je, že v rámci žánru nepřinášejí nic nového, a řadí se do lehkého nadprůměru animovaných pohádek. Podívaná je to hravá, docela nápaditá a rozhodně neurazí. Pokud neočekáváte dalšího Shreka a tedy nic než zábavnou jednohubku s nakažlivým soundtrackem (podíleli se na něm kupříkladu Justin Timberlake a Gwen Stefani) a k neuzoufání veselými, bujarými postavičkami, u níž se budou bavit zejména ti nejmenší, nebudete zklamáni a ani ochuzeni o pohádku, v níž láska, radost a štěstí zvítězí nad podlými intrikami… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/10/recenze-trollove-2016-vlasate-panenky-ve-filmu/ ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Animovaný Bollywood jak vyšitý; je to tak pozitivní, třpytivý a sladký, až z toho skoro začnou bolet zuby. Kvalitativně se to zpočátku hodně blížilo Šarlotině pavučince a chvílemi jsem obdivovala všechny 15+ v sále, že se kvůli dětem tak hezky obětují.. Přibližně v polovině filmu to ale zachránili Simon & Garfunkel a pak už se to jen zlepšovalo i přes předvídatelný děj. Celkově to bylo překvapivě málo vtipné, ale vizuálně hezké, škoda počeštěných písniček.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama