Reklama

Reklama

SEAL TEAM six

(TV film)
  • Česko Tajemství jednotky Seal Team 6 (více)

Obsahy(1)

Zákulisí elitní vojenské jednotky SEAL Team 6 odkrývají její bývalí příslušníci. SEAL Team 6 je zvláštní jednotka amerického námořnictva, která uskutečnila přísně tajnou misi k dopadení nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina. Špičkově vycvičení vojáci jsou nasazováni pouze do nejcitlivějších a nejnebezpečnějších operací. Stupeň jejich utajení dosahuje takové míry, že oficiálně prakticky neexistují. Ve filmu hovoří bývalí příslušníci této jednotky a další členové SEALs o historii, výcviku a taktických postupech útvaru. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

mira007 

všechny recenze uživatele

Polovina dokumentu je jen takové testosteronové americké chvástání ( jsou nejlepší, nejdrsnější... a ani se neřekne proč ), ale potom, kdy je popisována jednotka, jak vzniká a kdo ji tvoří ( borci co v ostatních seal teamech mají odslouženo minimálně šest let - takže tam asi není nikdo, kdo neví jaký to je zabít člověka) a hlavně trénink - obzvláště co musejí adepti uplavat se zavázanýma nohama a rukama. Pak je tam krátký popis dopadení Bin Ládina a vše je lemováno vzpomínkami skutečných členů jednotky. Docela lahůdkový dokument,. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že nejsem žádný příznivec násilí, zbraní a válek, tohle mě ale neskutečně vtáhlo do děje, možná i proto, jak silný odpor mám k Islámu. Jednotka Seal Team six je tak tajná, že nikdo nezná ani jejich totožnost. Z několika stovek zájemců odpadla drtivá většina tvrdých borců, protože nebyli dostatečně psychicky odolní, což tvoří 90% úspěchu. Jen ti nejlepší z nejlepších, kteří prošli nejtvrdšími testy, tvoří tuto speciální jednotku a za dopadení nejhledanějšího muže světa si zaslouží ten největší respekt. Jak náročnými zkouškami byli vojáci podrobeni dokazuje fakt, že někteří při nich přišli i o život. Zaujalo mě také vybavení každého člena a speciální technologie, které používají, ať už šlo o vybavení do hlubin, vzduchu nebo arktických podmínek. Člověk se v tomto dokumentu dozví řadu zajímavých informací, třeba, že jedním z klíčových faktorů byly vrtulníky, které dokázali odrážet signál radarů nepřítele a tak se dostali do jeho sídla. Šlo o tak utajenou akci, že ani samotný Barack Obama neví, kdo ukončil život Bin Ládina. Tomuto dokumentu nechybí nic a tak neváhám s nejvyšším hodnocením. 90% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Činí mi jisté obtíže uvěřit tomu, že každý příslušník Seals Team six je stejně chytrý jako průměrný student Harvardu. Taky mne nebaví poslouchat plky o tom, jak jsou nejschopnější, nejkrásnější, nejdrsnější, nejvycvičenější, nejcharismatičtější a mají nejrychlejší spermie. A největší problém mám s tím, že nevěřím pohádce o tom, kterak tito bezchybní jedinci zastřelili Usamu Bin Ládina a hodili ho do moře dřív než se o tom mohl svět přesvědčit. A pak samozřejmě zemřeli, aby jim nikdo nemohl klást hloupé otázky - http://outsidermedia.cz/Mrtvy-muz-nemluvi-Bylo-komando-SEAL-zniceno-aby-se-utajil-podvod-se-zabitim-bin-Ladina/. Stejně mi nejvíc vadí, že jsem se z důvodů utajeně tajného utajení z tohoto dokumentu dozvěděl jen obecné propagandistické žvásty, zopakování několika profláknutých informací a nic konkrétního. Pokud jsou zkrátka tak tajemní, že se o nich nesmí nic vědět, tak mi připadá poněkud zbytečné točit o nich dokument. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument o speciální tajné vojenské jednotce samozřejmě nemohl nabídnout nic víc než to, co už kdysi bylo někým řečeno či napsáno. Přesto pro vojenského laika jako já to byl poučný dokument alespoň z toho hlediska, že jsem si připomněl jejich staré akce (Mogadišo, Bin Ládin) a dozvěděl se o nových (záchrana kapitána Richarda Phillipse). A také jsme trochu nakoukli pod pokličku speciálních jednotek. ()

freemen 

všechny recenze uživatele

Každý kdo se jen o trochu více zajímá o tuto speciální jednotku, tak by mu tento dokument neměl uniknout. Už jenom proto, že se v něm sešly bývalí členové této jednotky jenž vystoupily z anonymity utajení, a staly se víceméně veřejně známými osobnostmi. Například Richard Marcinko jenž tuto jednotku vytvářel a jehož první kniha Profesionální válečník v podstatě utvářela první ucelené informace o této jednotce. Dále Howard E. Wasdin jehož memoárové vzpomínky odstřelovače u seal team six opravdu stojí za přečtení. Za zmínku taktéž stojí Christopher Mark Heben jenž se už stal takovou celebritou jakožto bývalý seal . Samotný dokument je zajímavý už jenom tím že poodhaluje samotný výcvik u této jednotky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama