Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidstvo stojí na prahu třetího tisíciletí, ale některým se stýská spíš po světě, takovém, jaký byl dřív. Například vévoda Balabam, majitel firmy, kde dříve pracoval nebožtík Ugo Fantozzi, je nešťastný z toho, že zaměstnanci již nemají takový respekt před svými šéfy jako kdysi, ba dokonce, že se on sám k nim musí chovat slušně a stýská se mu po časech, kdy mohl své lidi ponižovat a vykořisťovat. Stýská se mu zejména po Fantozzim, který byl přímo vzorem úslužného a snaživého úředníka. Naštěstí je tu věda, která dala lidem nové, dříve netušené možnosti a jednou z nich je klonování. A právě výzkumy genetického klonování se čirou náhodou Balabamova firma zabývá. Vedení firmy tedy požádá Fantozziho vdovu Pinu o pramínek vlasů po zesnulém manželovi a pokusí se pana účetního naklonovat. Experiment se zdaří a vytoužený účetní Fantozzi je opět tady. Úslužnější a zdvořilejší než dříve, se vrhne znovu do práce a slouží šéfovi například jako ochotná rohožka. A s ním pochopitelně přicházejí také nové maléry, které ho potkávají na každém kroku, ať už je uvržen do role vychovatele šéfova syna, nebo propadne sázení a musí předstírat, že vyhrál hromadu peněz, nebo jsou při oslavě Silvestra i s manželkou omylem považováni za albánské uprchlíky a deportování zpět do Albánie a jako by to nestačilo, zamiluje se jeho šeredná vnučka do podlého striptéra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

subic 

všechny recenze uživatele

Tady se pozná, kdo je Fantozziho fanda. Pravda, úroveň těžce upadá, fóry jsou dělané už hodně pod tlakem, ale normálně se na to dá dívat u nějaké jiné činnosti, jako je třeba čištění akvárka. Poslední díly z devadesátek už nejsou tak výrazné. Fantozzi má vyhrát miliardy, kdyby šel vsadit sám a neposlal manželku, která nevsadila. Objeví se i příšerná dcerunka hlavně na pánském striptýzu, kam zavítá i Fantozzi v převleku za tlustou starou bábu. A na začátku je Fantozzi naklonován z vlasů. ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Pan účetní měl existovat jen jediný, a to ten první. Další díly jsou jen trapné a ubohé výkřiky do tmy, u které divák jen očekává, kdy se pozvrací, dostane průjem, nebo kompletně ochrne nad debilitou filmu. Pryč s tímto škvárem! Nejlépe vystřelit tento "skvost" do vesmíru. Pak už jen doufat, že jsme v galaxii sami, a že to žádný jiný žijící galaktický národ neobjeví, protože by moli považovat za vrchol komediální tvorby... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pan ucetni odesel do duchodu, umrel, vratil se na Zemi a znova umrel a tak to melo zustat, zadnej navrat pomoci klonovani uz se nemel konat. Na prvni pohled je sice vse v poradku, klasicka vypraveci struktura, stary dobry osvedceny obsazeni a spousta sice uz se opakujicich, ale porad schopnejch pobavit scenek. Jenze tady uz to proste nefunguje, at Villaggio saskuje jakkoliv a dela jakkoliv velky kravoviny, pobavi jen naprosty minimum vtipu a kolikrat to vyzniva dost sentimentalne. Proste zbytecnej dil. ()

Pump odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si vzpomněl na tento film a uvědomil si, že jsem v anketě "vadí vám vulgarismy na ČSFD" hlasoval špatně. Prosím, nemohl bych hlasovat znovu? Nová odpověď : "ne, vhodně použité nevadí". To už je snad úsměvnější náš firemní pan účetní, když mi oznamuje, že nedostanu prémie. Žádný slovní průjem není dost veliký na popsání tohoto odpadu. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Ano, je to de facto brak a prachsprostej póvl, ale některý hlášky mě tu fakt pobavily, např.: "Kdo mi to udělal?! Ta s těma--- melounama...?" // "Už je moc pozdě, jsme v pasti!" "V jaký pasti?! V prdeli...!" // "Pane komisaři, eh-- řko..." // "Ba co by bylo třeba slečně Silvaniové doporučit, aby nevycházela večer po deváté, protože by mohla být znasliněna, tedy myslím znásilněna..." // "Ale promiňte, rozbil jste mi o hlavu láhev!" "Jakou lahev?!" "No okamžik, ochutnám to...áá, to je piemontská grappa!" "Tak to je 22 000 lir!" "Jenom?!" // "Chacha, jak tě to napadlo? Ty jsi skutečně geniální! Nevsadil jsem...Představ si, Pino, kdyby to byla pravda! Nadělal bych z tebe fašírku, strčil tě do kufru a poslal spěšně do Voghery!" // "Dali jsme do pořádku pokoj tvé matky, Ugino, a teď bude tvůj." "Ano, ano, to je stáj--eh, tedy pokoj, jsem chtěl říci...Vidíš, maličká? Dali jsme sem lianu, co si s ní hrála tvoje máma..." // "Tak co uděláme?" "Hele, Pino, já bych se zase tolik neznepokojoval. Bude v říji jako všechna ostatní zvířata--" "Co?!" "Tedy, myslim jako primáti--" // "No, teda, Pino, nadělam ti ze zadku pizzu!" // "Nacpu se čočkou! Načočkuju se!! Načočkuju se, protože mi přinese štěstí!!! (Byla to neblaze proslulá čočka z Cayenne smíchaná s mexickými papričkami a ochucená zeleným tabascem.) // "Přišel jsi o ohňostroj." "Nenene, díval jsem se zblízka..." :-D // + nějakej ten bod za "Blue (Da Ba Dee)" od Eiffel 65 coby píseň v baru a v závěrečných titulcích... ;-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Říme v Itálii. (rafix)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) jméno je v sérii filmů o účetním Fantozzim často komoleno na Fantocci nebo Pupazzi. Je to proto, že tato slova v italštině znamenají maňásek nebo loutka, což přesně vystihuje charakteristiku jeho postavy. (Lisak_Pedro)

Reklama

Reklama