Reklama

Reklama

Fantozzi ve škole

  • Česko Ja ne spík Ingliš aneb Fantozzi ve škole (více)

Obsahy(1)

Bláznivá komedie o tom, jak je nelehké učit se cizí jazyk, ale jak je příjemné vrátit se prostřednictvím školy do dětských let. Pojišťovnu, ve které pracuje Sergio Colombo, převezme britská společnost, a on je nucen naučit se anglicky... Místo dovolené ho čeká letní jazykový kurz. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie, ale spíše zábavný film pro děti o popleteném dospělém, kterému se na sklonku aktivní éry radikálně proměňuje život a jeho kvalita. Šéf provinční ligurské pobočky pojišťovny Sergio Colombo (Paolo Villaggio ve své typické poloze) je okolností donucen na stará kolena, v rámci udržení si pracovního místa, podstoupit jazykový kurz v Oxfordu. Obklopen dětmi dělá pokroky po stránce jazykové, ale i po stránce života, kdy přestává být pouze poslušným pejskem své manželky a dcery. Z dalších rolí: prostitutka Patrizia (Paola Quattrini), u které Colombo opět nabývá své mužství, a přísní manželé Frederick (Ian Price) a Linda (Carolyn Pickles), vedoucí jazykového kurzu pro děti a Colomba. Zábavně jednoduché, jako stvořené pro dětského diváka. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Jako by těch Fantozziho filmů nebylo samo o sobě až až. Česká produkce ale došla ještě dál a musela si přihřát polívčičku, konkrétně vzít náhodný Villaggio film, kterémo do českého názvu vložila jméno pana účetního pro nalákání stáda. Inu chytil jsem se taky a byť mi bylo hned v úvodu jasné, že tady se s panem účetním ani jeho typickými taškařicemi nepotkáme, nakonec jsem film horko těžko dokoukal. I když je fakt, že od druhé poloviny jsem se filmem víceméně proklikal - nebylo totiž o co stát. ()

Reklama

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Tak tohoto filmu je opravdu škoda... Téma znělo slibně, mělo v sobě potenciál, který byl ovšem trestuhodně zabit a zaplácán trapnými hláškami a již 100x omletými "pravdami". Je to škoda, protože párkrát (hlavně zpočátku) jsem se upřímně zasmála. Pak už jsem se jen nestačila divit, jak někdo může z vtipného a svým způsobem aktuálního fimu, který tak hezky začal, udělat tak stupidní blbost... Škoda. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Čekal jsem něco na způsob pana Kaplana, v podstatě jsme se skoro vůbec k výuce angličtiny nedostali. A přitom jsem si myslel, že ten film bude trochu o mně, který jsem absolutně levý na cizí jazyky. Začalo to dobře, vtipné narážky na to, jak se do globalizované společnosti vtírá tento mně tak nesympatický jazyk. Ale pak to byl málem film pro děti, nebýt tak lechtivých scén. Ano, dnešní mládež je zcela jiná, než jsme byli my... Jinak to nemělo ani hlavu ani patu, spíš slepenec gagů, občas i vtipných, bez nápadu. Jednu hvězdičku přidávám za pěknou narážku na gaye. Dnes už si filmaři dělají spíš legraci z heterosexuálů... Jak pravím, velké zklamání. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Villaggio nám zestárl a jeho humor není už tak ztřeštěný (naopak, z větší části v souladu s Villaggiho věkem jakoby dospěl), tohle je spíše o sebeuvědomění a sebevyrovnání staršího člověka s tlakem, který je na něj nakládán jak ze strany zaměstnavatele, tak jeho "high" rodinky - rozmazlené dcery a zpanštělé paničkovské ženy. Docela k pousmání, trochu k zamyšlení a Sergia Colomba vám místy spíše bude až líto, než aby vás rozesmával, navzdory všem prvoplánovitým vtípkům (kdy Sergia něco mlátí do hlavy, nebo on sám někam upadne - i když jeho výstup z auta před britskou jazykovou školou mě pobavil), kterých je, snad aby jsme si připomněli na Villaggiovu zlatou éru, plno. Není to vůbec špatný film, naopak, je příjemný a tak trochu oduševnělý, ale v žádném případě nelze očekávat dalšího Fantozziho, ač se nás o tom debilní český název idiotského distributora snaží přesvědčit. S Fantozzim to opravdu nemá vůbec nic společného. Snad jen Villaggiho typický škleb, když ho rozrajcuje nějaká ženská :-). ()

Zajímavosti (2)

  • Dům, ve kterém se odehrával kurz angličtiny, se nachází v Surrey v Anglii a jmenuje se Chilworth Manor. (SONY_)
  • Navzdory českému distribučnímu názvu nejde o další „čistokrevný“ díl Fantozziho. Villagiův hrdina se zde jmenuje jinak (Colombo) a není účetním. (charles3)

Reklama

Reklama