Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Gumeedek 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle bylo fakt trapné. Akorát snaha vytlouct z účetního co nejvíc za co nejmenší úsilí. Většina vtipů převzatá z dvou vydařených dílů o malérech pana účetního. Jinak je to snůška vzdechů a přihlouplých gest a výrazů ve tváři. Jedna hvězdička za jediné dva momenty, u kterých jsem se opravdu zasmála... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už ten základní nápad protáhnout Fantozziho různými etapami lidských dějin mi osobně připadá naprosto pitomý, úplně mimo. No a výsledek to jen potvrdil, neskutečně jsem se nudil. Zasmál jsem se jen jednou, vtipu o Robinu Hoodovi. Pan účetní má své místo v současnosti, posílat ho do minulosti je kravina. Suverénně nejslabší díl série. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Toto bola riadna magorina. Fantozziho vidíme v jednotlivých obdobiach a teda neviem, čo bolo bláznivejšie, či Fantozzi ako Adam (verzia 1.0), pračlovek, chudák, čo musel niekoľkokrát prekonať štreku z Atén do Marathónu, križiak a bohviečo ešte. Najviac som sa ale aj tak chechtal, keď vo všetkých obdobiach vláčil so sebou tie kamenné kolesá. Toto sa celkom podarilo. A Pina tentokrát vyzerala fakt strašne, tuším ešte horšie než Mariangela. A keď ma tak napadlo, v biblii sa nepíše, čo hovorili dedičia Lazara, keď vstal z mŕtvych, či sa naozaj radovali predčasne, že budú dediť. Fantozzi dopadol fakt zle, keď sa po ňom vozil aj Ježiš. Mám rád históriu a bola celkom sranda vidieť toho chudáka, ako dostáva po papuli v každej možnej epoche dejín. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší Fantozzi. A začíname od Adama. Tomuto dielu sa nedá uprieť originalita. Zasadiť Fantozziho do rôznych historických období, to je konečne nejaká zmena. Potom možno odpustiť aj stále sa opakujúce prvky všetkých filmov. Avšak keďže je tu viac príbehov, tak sa nevieme do príbehu vcítiť. Respektíve nestihneme. Chýba tu seňora Silvaniová, čo je dobré, pretože ju skutočne nenávidím. Niektoré z príbehov sú skutočne vtipné, niektoré sú zase príliš prehnané a trápne. Klasický Fantozzi to nieje, tie diely sú proste najlepšie, ale treba priznať že táto snímka sa im nemôže vyrovnať. Na druhú stranu máme plno omnoho horších filmov s Paolom Villaggiom, ktoré nemajú hlavu ani pätu. Takže tu sa určite staršia generácia, ktorá má rada starší humor z chuti pobaví. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tretia hviezda v podstate z nostalgie, lebo 15 rokov dozadu som tento film neskutočne žral. Keď som to videl dnes, tak už to nefungovalo ani zďaleka tak ako pred rokmi. Niektoré príhody sú stále skvelé (Maratón, Ježiš, Robin Hood), ale čím sú scénky dlhšie a bližšie k súčastnosti, tým sú nudnejšie a trápnejšie. Koniec vo vesmíre je vrcholom tejto postupnej degenerácie. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)
  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • V české verzi překladu je několik překladových chyb v textech souvisejících s Biblí. Například ve scéně, kdy Fantozzimu (Paolo Vilaggio) kvůli Ježíšovi děti pošlapou políčko, v českém dabingu Ježíš pronese: „Směřujte na mě bez obav svá slova.“ V originále je však řečeno: „Lasciate che i pargoli vengano a me“ neboli „Nechte děti přijít ke mně,“ což je odkaz na biblický verš Matouš 19:14. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama