Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu jinak postavený film. Fantozzi má smůlu už v ráji, kdy se jeho "Evou" stane Pina. Dále se s rodinkou představuje jako lovec doby kamené, neohrožený Ceasarův bojovník, v Jeruzalémě si nese svůj kříž, za doby křižáckých výprav se také moc neuplatní, ale zase získá Excalibur. Přes francouzkou revoluci a světové války se dostane až do současné Itálie. Cesta na fotbalový zápas se tam ale dá přirovnat k těm středověkým bitvám. Vše končí v budoucnosti v podezřelých oblecích. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oni jsou jiní, lepší. Zůstanou zde a ty budeš pracovat s potem na čele i za ně. Navěky věků." Takže prvními lidmi na světě byli Fantozzi a Pina? Já to tušil, že se ta dokonalá povrchová úprava Adama a Evy nedala udělat bez prototypu, ale do zábavnosti Fantozziho mají tito hezouni daleko. Mě tedy nejvíc bavily příchody Ježíše, pravěké vynálezy, Fantozziho maratonský běh a Maryangela jako strašák na poli. Ani jinak tomu nemohu upřít snahu o to zabodovat vtipem, ale zdaleka ne vždy se to podařilo, což je neodpustitelný účetní nedostatek. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio a zrod Fantozziho pěkně od začátku. Co říct jiného k tak lidsky obyčejnému pojetí a průřezu historie lidstva, pohledem takového pošuka - prostě jsem pukal smíchy. Nezapomenutelná komediální klasika mého dětství, kterou dnes už tak neprožívám, ale i tak mě určité scénky dokážou pořád rozesmát. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Maléry pan účetního, ze kterého mi v hlavě ulpělo pár dobrých fórků. A protože jsem měl náladu na něco staršího a veselého, zkusil jsem Superfantozziho. Z nostalgie jsem ochoten slevit z odpadu! a dát milosrdnou jednu hvězdu za ty dva vcelku dobré ftípky v úvodu. Nejde o to, že drtivá většina filmu je postavena na situačním, velmi infantilním a předvidatelném humoru, ale o to, jak málo těch vtipných scén je. Postava Fantozziho se bez nějakého klíče ocitá v různých úsecích historie, tzn. tvůrci měli obrovský prostor něco vymyslet a přesto z toho nedokázali vytěžit ani jeden originální a opravdu vtipný moment. Takže co? Nudí, nudí, nudí. A to je u komedie dost zásadní problém, bez ohledu na dobu vzniku. Za střízliva je to festival trapného a primitivního humoru, takže podle mě ideální na TV Barrandov, po silvestrovském proslovu J. Soukupa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Solidni film ze serie o ucetnim, ale presto jsem cekal drobet vic. Pojmout pribeh od stvoreni sveta az do budoucnosti je skvelej napad, jednotlivy udalosti jsou vybrany perfektne a prakticky v kazdy je Fantozzi za nejvetsiho chudaka, ale problem je, ze ne vsechny situace jsou naplno vyuzity. Navic i humor je spis takovej, ze se vezme naka znama scena z dejin a sparoduje, i kdyz i tady jsou klasicky forky, jako vyplazovani jazyku, zvejkani jidla a podobne. Co se tyce Villaggio, prisel mi v pohode, ale nejak silene tlustej. Celkove se jedna o slusnou komedii, akorat ze ne vsechny situace jsou tak vtipny, jak tvurci asi zamejsleli. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • Liu Bosisio (Pína) si po šiestich rokoch znovu a naposledy zahrala manželku Fantozziho (Paolo Villaggio), pretože potrebovala peniaze. (Raccoon.city)
  • Skotský doubledecker byl ve skutečnosti běžný jednopodlažní autobus Fiat 306/3, kterému byla pro potřeby filmu na střechu přivařena ještě jedna autobusouvá karoserie. (Stejšn)

Reklama

Reklama