Reklama

Reklama

Jing cha gu shi 2013

  • Hongkong 警察故事2013 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Policejní kapitán Zhong Wen (Jackie Chan) hodně obětoval. Vždycky byl příliš zaneprázdněn pronásledováním zločinců, než aby byl otcem své dcery Miao (Jing Tian). Po letech se s ní znovu setkává a seznamuje se s jejím snoubencem a zároveň majitelem klubu Wu Jiang (Liu Ye). Plány na večer s dcerou vezmou za své, když je celý klub zajat jako rukojmí. Co bude muset Zhong obětovat tentokrát? (kyrysar)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (51)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná slátanina se smysl nedávajícím příběhem, jež vypadá jako ten nejlacinější direct-to-dvd. Nejhorší na tom ale je, že Jackie si tímto humusem vlastně totálně pošlapává svoji srdcovou sérii a ještě přitom stačí diváků ukázat vztyčený prostředníček. Proč to museli sakra pojmenovat Police Story, když to nemá se stylem původních filmů vůbec nic společného a i hlavní hrdina se jmenuje úplně jinak? Jackie asi vážně hodně přemýšlí nad tím, jak své fanoušky na stará kolena čím dál více naštvat. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Pár filmů, zejména těch starších jsem s J.Chanem viděl a moc se mi líbily. Po dlouhé době jsem zkusil něco nového s ním. No, rozhodně nemůžu říci, že jsem zklamaný a že jsem se nebavil, ale zase to není žádná velká bomba. Ve filmu se furt něco děje, občas menší akce atd, není moc záživné, nemá to tempo. I akční scény by mohly být pestřejší. Víc soubojů bych uvítal. Ale souboje přesto byly dobré i akční scény. Jackie Chan měl vážnější roli, celkem mu to i sedlo, ale přesto to mohlo být celé lépe podané. Ostatní herci ušli, ikdyž hlavní záporák mě vůbec nebavil. Většina aspektů mi přišla nedotažená do konce. Alespon jsem z toho měl takový pocit. Další věc, která mě vyloženě štvala, byla tendence si představit nějakou scénu co by se mohla stát, pak se to vrátilo zpět a nastala jiná skutečnost – takových scén zde bylo moc. Hudba byla taková normální. Musím pochválit závěrečnou pointu či rozuzlení. Trochu to mohlo být předvídatelné, ale i tak se mi to líbilo, což ještě víc zlepšilo můj celkový dojem k tomuto filmu. Takže to přeci jen je lehce nadprůměrný snímek, který aspon na to jedno shlédnutí pobaví. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan pokračuje v ochotném prostituování se pro ideologické potřeby pevninské Číny, tentokrát dokonce zaprodal nejen sebe, ale i svou nejslavnější filmovou sérii a jejího ikonického hrdinu. Chan Ka Kui stejně jako jeho představitel prošel vymazáním paměti i identity, přijal mandarínské jméno Zhong Wen a stal se z něj čínský superfízl. "Police Story 2013" je grandiózně směšná nepokrytá agitka čínských pořádkových složek, kde se do kýčovitých výšin vyzdvihuje oddanost policistů chránit každý jeden lidský život a až fanaticky se držet předpisů. Na to je pak naražený nesoudně překombinovaný scénář, jehož autor evidentně pilně nakoukával sérii "Smrtonosných pastí" (hlavně trojku a čtyřku) a zkoušel její půdorys naroubovat na jekýsi pseudo "Rašómon" - výsledek je ještě absurdnější než daná kombinace zní. Přitom druhé spojení Jackieho Chana a Dinga Shenga vzbuzovalo po bravurním "Malém velkém bojovníkovi" nemalé naděje. Jediné, co lze ocenit, je až drzá svobodomyslnost s jakou scénář pomocí soustavy flashbacků zavdává k tomu, aby se do vyprávění primárně zasazeného do jediného interiéru daly navíc nacpat arénové souboje, automobilové honičky a náznak parkourové akce, které ale nemají s hlavním dějem vůbec nic společného. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo sklamanie. Jasné, Jackiemu už je skoro 60 rokov, tak je logické, že kaskadérske kúsky ako za mlada už horko-ťažko od neho uvidíme. Osobne mi nevadí viac dramatické spracovanie, no príbehom ako aj celým spracovaním a postavami mi ale viac sadlo New Police Story. Taktiež, tých akčných scén v tomto dieli bolo na Police Story až strašne málo. Skôr by som to označila za krimi drámu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je dobre zabudnut na nazov Police Story, lebo s pôvodnou trilogiou tento film nema absolutne nic spolocne. Ked uz, tak to mohli nazvat Crime Story 2013. Ale najvystiznejse by bolo Agatha Christie Story. Prva polovica filmu v ktorej sa buduje cely pribeh je dostatocne napinava a kvalitne zrezirovana. Ani nijak nevadi, ze obsahuje aj pre pribeh zbytocne flashbacky v ktorych Jackieho postava absolvuje trochu akcie, aby si trochu uzili aj Jackieho fanusikovia. Tentokrat sa akcne sceny drzia pri zemi, takze Jackie sa v nich zvladne predviest aj bez ocividnych trikov. Dokonca mi je luto, ze akcia nebola este civilnejsia a prizemnejsia. Napriklad jediny velky duel, ktory tu Jackie ma je zbytocne prilis stylizovany spomalovackami. Bohuzial od polovici filmu si zacnete hovorit, ze uz by konecne mohli prichadzat aj odpovede na otazky. Pritom hlavna pointa, preco asi unosca dal celu nesurodu skupinu dokopy je celkom lahko odhadnutelna a otazne su uz len detaily. No a tie sa nasledne zacnu vyjasnovat v nekonecnej vysvetlovacke, ktoru tvori simulovaný sudny proces v ktorom kazda z postav prispeje svojim dielom. Sice to vsetko do seba pekne zaklapne, ale nepôsobi to prirodzene, ale strasne vykonstruovane. A nakoniec ani samotny motiv unoscu nie je natolko silny, aby utiahol cely film. Velku pochvalu si zasluzi Jackie Chan za svoj dramaticky vykon. Ani teatralne neprehrava a ani nie je umierneny natolko, aby cely film odohral s jednym vyrazom. Cely cas hra dokonale prirodzene. Hlavny zaporak je vlastne chudak. Dcera je trochu otravna. A niektori rukojemnici neznesitelni. Najviac ma stvalo niekolkonasobne pouzitie finty v ktorej si postava predstavuje ako vyusti napinava scena. Uz pri druhom pouziti to nefungovalo a bolo hned jasne, ze je to len predstava. Jak keby bol reziser Sheng Ding bezradny a aspon takto sa snazil zdramatizovat celkom trivialnu zapletku. Takze vysledkom je priemerna detektivka s minimom akcie v ktorej nahodou hra Jackie Chan. Ak viete do coho idete, tak za jedno pozretie to kvôli skvelemu Jackieho vykonu stoji. Jackiemu na stare kolena rozhodne viac svedci takyto civilny film ako akcne komedie plne mizerneho CGI. 5/10. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (5)

  • V původní trilogii Police Story (od r.1985) a ve filmu První rána (1996) měla postava Jackieho Chana jméno Chan Ka Kui. Ve volném pokračování série New Police Story (2004) měla postava Jackieho jméno Chan Kwok-Wing. Ve snímku Police Story 2013 má Jackieho postava opět nové jméno, a to Zhong Wen. (Claude Speed)
  • Akční režii dělal Han Gunhua. Kredit kaskadérský choreograf sdílí He Jun a JC Stuntmen. (Rominator)
  • Na konci filmu použil Jackie Chan hrubú silu pri rozťahovaní oceľového drôtu, ktorý sa mu zaryl do dlaní a spôsobil mu krvácanie. (jackie88)

Reklama

Reklama