Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií z 80.let. Jeliman z vesnice vyráží hledat štěstí do Říma, kde ho však čekají jen trable a divák se tak pobaví situacema, do kterých se hlavní hrdina dostane. Jednoduché, primitivní, ale úžasně vtipné. Některé scénky se staly téměř kultovní... Zhlédnul jsem to znovu po 25 letech a opět jsem se pobavil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé to bude asi jen jedna z mnoha stupidních komedií, ale pro mě (a mnoho dalších) je to takřka kultovní záležitost. :) Renato Pozzetto coby vesnický buran, nastěhovavší se do velkoměsta, je naprosto k sežrání. Za pozornost stojí také jeho "útulný" byteček, ale i spousta dalších gagů a scének (třeba ta s vesničany, jejichž jedinou kulturní zábavou je sledování vlaku, který jejich vsí projíždí). Prostě klasika, která by se hezky vyjímala po delší době zase na televizní obrazovce. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších italských filmů vůbec. Pánové Castellano a Moccia skutečně nápady nešetřili a všechny skvělé hlášky a bláznivé situace se na poprvé ani nedají zaznamenat. Nevím, co bych měl vyzdvihnout nejdříve, jestli stříhání nehtů. nejprostornější byt světa nebo sledování vlaku. Prostě a jednoduše, tomuto snímku byste se neměli vyhýbat, protože takové roztomilé a opravdu vtipné komedie se vidí málokdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jáchyme, hoď ho do stroje v italském provedení. I ten ztřeštěný humor je tu hodně podobný. Hlavní hrdina – vidlák z vidlákova – chce poznat život a tak po sérii rozhodnutích nastartuje svůj traktor a vypraví se do Milana. První objevování metropole, zamilování se do tamní městské krásky, návštěva fotbalového utkání…to jsou všechno scény, které mě tak rozesmály, že tenhle film si budu chtít pouštět opakovaně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka talianského komika Renata Pozzettea, tak tento film považujem za jeho najlepší. Lepší dokonca ako "Bláznivé komédie", na ktorých spolupracoval s ďalším populárnym Talianom Paolom Villaggiom. "Nástrahy veľkomesta" sú plné uletených scén a podarených gagov, ktoré však časom akosi strácajú na svojej kvalite. *** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě. (Rattus Rattus)
  • Natáčelo se v Lombardii, konkrétně v Miláně, Pavii a ve filmových studiích Cinecittà v Římě. (SONY_)
  • Angela (Donna Osterbuhr) řídí auto Citroën 2CV6 Charleston a Severino (Massimo Boldi) jezdí na Piaggio Vespa PK 50. (SONY_)

Reklama

Reklama