Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to asi na úrovni Města šílenců - nic moc originální nebo překvapivý, ale zato dobře zahraný a bez problémů natočený film s dobrou myšlenkou. George Clooney a Julia Roberts jsou jedna z těch vysněných hereckých dvojic a přitáhli by pozornost prakticky k čemukoliv, no a tak je dobře, že svým hvězdným potenciálem nemrhají. Co se týče scénáře, líbilo se mi, že se všechno odehrávalo v reálném čase a potěšily mě všechny ty černohumorné a satirické vtípky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Trailer mi nepřišel špatný, tak jsem se na to docela těšil a s chutí do toho vrhnul. Ve výsledku jsem byl z toho docela otrávený. Jako nemyslím si, že je to až takový průser, ale mě to jednak nebavilo a jednak jsem z toho cítil tolik hloupých, nelogických a trochu i trapných scén. Chtěl jsem dát aspoň tu druhou hvězdu, ale nemohl jsem. Scénář je k ničemu – jedna hloupá scéna střídá další. George Clooney se celkem snaží – i když se ocitá v tupém filmu. Julia Roberts jako by tady ani nebyla – nezaujala mě, neměla zde ani žádnou důležitou roli. Ostatní herci? Nic moc, včetně toho vyhrožovacího Jacka O’Connella, který to fakt sehrát neuměl. Hudba? Té jsem si nevšiml a asi zde ani nebyla důležitá. Chybí zde většina aspektů. Příběh mě nezaujal, takže tu nemáme ani žádné napětí. Politické prvky – no, tak to je asi kámen úrazu. Politiku nemám rád, sice to zde bylo pojato ještě v mírném slova smyslu, ale přesto se to dalo těžko vstřebávat. Konečná asi cca dvacetiminutovka šla už mimo mě. Někteří by to mohli nazvat menším zvratem, ale pro mě to nic překvapujícího nebylo. Úplný závěr (poslední minuty) byl o ničem. Relativně krátká stopáž a já se nudil pěkně dlouhou dobu. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Napätie asi také, ako keď pozerám s dcérami Večerníček. Scenár je miestami tak blbý, až mi bolo Clooneyho občas ľúto. Neviem kde sa stala vlastne chyba? Posrali to scenáristi, herci, Jodie? Neviem, ale Money Monster je plytký "takmershit" s nulovou zábavnosťou, nech už sa berie ako sonda, ako triler, ako dráma, ako whatever... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Hodně prošlá a unavená bojůvka, která zaujme akorát tím, jak dokáže nakombinovat několik tematických relikvií z různých časů do jednoho celku. Jmenovitě iluzi všemocnosti televize, syndrom Occupy, prohnané bankéře, které nelze sesadit jinak než lidovou polní spravedlností či prostý lid propojený televizní obrazovkou v horním rohu místnosti útulného baru. Ačkoli se místy daří aktualizovat celý rámec skrze potrestání ústředního kapitalisty internetovým zmemováním či se záměrně shodit ve scéně veselé videokonference se zbouchnutou holčinou mladého teroristy, finální climax s nekonečně neschopnou policií, skandujícími lidmi a epilogovou pěsťovkou do tváře zločinného buržousta nám rychle připomene, v jakém filmovém muzeu se vlastně nacházíme. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Nuda k ukousání. Jodie není vyloženě špatná režisérka, její problém je nedostatek invence. Pan Bobr nebyl špatný, ale rozhodně neměl vytěžený potenciál. Stejně tak tomu je v Money Monster, které má herecké ksichty a líbivé prostředí, ale nemá drajv, originalitu a chytrost. Lepší film na sobotní večer, kdy se Vám nechce u filmu moc myslet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama