Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomerne vydarený akčný thriller na tému únos a vyjednávanie o výkupnom. Začiatok filmu prináša tradičnú zápletku a priebeh. Veľmi ma zaujal netradičný zvrat v druhej polovici filmu, kedy otec uneseného chlapca mení pravidlá hry, čo rozpútava príliv akcie a napätia, Film je natočený veľmi zručne a núti s rodičmi prežívať každú minútu hrôzy, bezmocnosti a utrpenia. Príbeh sa vyvaroval hluchých miest a solídne si drží tempo až do svojho dramatického finále. A že finále je naozaj vydarené a veľmi napínavé. Toto sa tvorcom naozaj podarilo. Navyše sa mi páči opäť spoločný film po Smrtonosnej zbrani s Melom Gibsonom a Rene Russo. Najväčšia hviezda filmu je však skvelý Gary Sinise. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller, jehož hlavní představitel se moc klasicky nechová. Dobro a zlo je jasně definované. Člověk sice celou dobu soucítí s rodinou uneseného, ale na konci filmu, přece jen Garymu ty prachy přeje. Což je možná nemorální, ale člověk většinou přeje padouchům. Co vytknout? Byla by toho spousta, ale osobně se mi zrovna teď nechce řešit mírné nelogičnosti. Proto hodnocení podřídím čistě dojmu z filmu, který je na 70%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najakčnejší Howardov snímok, ktorého porciu poriadnej dávky napätia a rodinnej drámy nemožno prehliadnuť a po každej ďalšej projekcii sa mi toto zamiešanie netradičnej hry o výkupné zdá byť lepšie. Ani motačky a kombinácie so zvratmi mi neprišli prehnané. Možno si zároveň však začne človek viac všímať detailné chybičky v scenári, ktoré rušia zlepšujúci sa celkový dojem, a tak u mňa zostáva len v silnom nadpriemere, do elity majú prístup len vyvolení. Toto spojenie Gibson-Russo to však nie je. Ale Sinise je diabol, podľa mňa každý herec by si mal raz vyskúšať rolu záporáka. 85%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S únosci se nevyjednává – stará známá věta a Mel Gibson si to přepbral pěkně po svém. Pořádně s nimi vyjebal a tak je to správné. Nečekali to ani únosci ani FBI. Film potažmo příběh měl pár zajímavých momentů, slušné herecké výkony, ale jako celek mě zas až tolik neokouzlil, abych tomu musel dát moc vysoké hodnocení. Nebyla to špatná podívaná, Gibson i Gary Sinise podali velmi dobré výkony, Rene Russo to pořád sekne i tak to ale vidím maximálně na lepší průměr. Což znamená 60%. Je tu totiž dost věcí, které působily poněkud nevěrohodně. Gibson si zahrál rozhodně v lepších filmech než je tento. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Napriek drsnej a realistickej povahe je Ron Howard na natočenie filmu veľmi hrdý. Považoval to za obohacujúcu skúsenosť. (Arsenal83)
  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)
  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama