Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hysterky a afektovance, ať jsou jakéhokoliv pohlaví. Ve chvílích, kdy Gibson nechá plavat svoje modrá očka na nikdy netekoucích slzách, začně třást rty a plést slova dohromady a vůbec být tak strašně milující rodič, se musím hodně držet, abych se nezačala chechtat, co hůř, abych znuděně nepožádala, aby to držitel ovládače přepnul někam jinam. Protože sama od sebe bych si tohle nikdy nepustila. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na scénáristicky velmi chytře vymyšleném poločasovém dějovém zlomu, je víceméně postaven celý snímek. To kvůli němu jsme „nuceni“ sledovat první polovinu, v níž se nedočkáme ničeho nového krom klasické hry na kočku a myš. Ta druhá však spoléhá na efekt „něčeho nového“ a hlavně na sílu hereckých výkonů. Duo Mel Gibson Renee Russo se skvěle doplňuje už od dob třetího dílu Smrtonosné zbraně a tady jim to opět sluší více než obstojně. Avšak fascinující chladnokrevný záporák Garyho Sinise se nakonec stal hlavním trumfem v rukávu režiséra Rona Howarda, který kromě už zmíněné atmosféry zvládnul na výbornou též celkové vyznění snímku, zvláště pak konec, jenž mohl všechno poctivě vybudované pohřbít hluboko pod zem, ale místo toho je nakonec velmi rozumným kompromisem mezi decentní úlitbou hollywoodskému božstvu se všemi potřebnými klišé a proti tomu stojící předcházející inteligenci. Zdatně odvedená filmařina, proti níž není výtek. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď je aj prostá zápletka, ako je tu únos syna a žiadosť o výkupné, spracovaná takým originálnym spôsobom. Má množstvo nečakaných dejových zvratov, takže nie je možné predpokladať čo sa stane o 10 minút, a to sa mi veľmi páčilo. Z hercov zahrali perfektne Mel Gibson i Gary Sinise, jediný, kto mi tam prekážal bola Rene Russo, ktorá mi nie je sympatická a hrať podľa mňa tiež veľmi nevie. Originalita scenáru je asi najväčším plusom, ešte lepšie by to však bolo o 20 minút kratšie. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Howard prekvapil na seba veľmi netradičným, drsným trilerom. Televízna, niekoľkokrát ročne omielaná klasika pre mňa nestráca ani na x-té pozretie nič zo svojho kúzla. Vždy mám zimomriavky, keď chudák Sinise zapne telku a tam mu zúfalý Gibson odkáže, že....Tých prekvapivých zvratov je viac. Hlavné postavy perfektne obsadené, hodia sa sem ako pytel na hlavu uneseného. Finále trošku klišovitejšie, ale intenzívne zahrané. Ja mám jednoducho slabosť na 90kové trilery, Výkupné je jeden z troch najlepších. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Silný herci vo filme, ktorý má dobrý scenár a nápaditú réžiu. Až mi príde smutno, že režisér ako Ron Howard natočil Hillbilly Elegy. Tu ide na istotu. Postupne rozvetvuje príbeh... je drsný, surový a emočne komplexný. Scény medzi Gibsonom a Russo majú spád a sú uveriteľné a rovnako je tomu aj s krimi zápletkou. Dýcha z toho ešte radosť z filmu. Snaha vypovedať príbeh inak. Je tam neustále prekvapovanie a obstojný záporák. Niečo takéto dokázalo vyprodukovať len veľmi málo filmov. Pre mňa príjemné a nostalgické. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Ron Howard v skutočnosti chodil do školy s Rene Russo a v rozhovore priznal, že bol do nej zamilovaný, ale bol príliš hanblivý, aby ju pozval na rande. Russo sa neskôr priznala, že sa jej v škole páčil, no nikdy sa neprejavila. (Arsenal83)
  • Tom (Mel Gibson) navrhuje ako dobrý pseudonym meno "John Smith". Gibson poskytol hlas Johnovi Smithovi vo filme Pocahontas (1995) len rok predtým. (Arsenal83)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v amerických štátoch New Jersey, New York, Connecticut a California. Obdobie natáčania: od 10. januára do 10. mája 1996. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama