Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Eventyrer 

všechny recenze uživatele

Anna, Anna, Anna. Šibnutá nie si, inteligentná nadmieru, obeť a či zločinec? Tajomný film, dokonca ma k sebe statočne priťahoval, len škoda toho konca kedy to oslablo a všetko nadšenie, ktoré som si zachovávala počas celého filmu akosi zmizlo. Bohužiaľ Anička nie je ani šibnutá a ani zlá. Zrejme zabila svojich rodičov, ale to je maličkosť. Tvorcovia si asi neboli celkom istý aká Anna má sama o sebe byť. A zrejme kvôli sladkej Taisse sa rozhodli, že by bolo fajn keby nebola až taká zlá. Budiš, zlé rozhodnutie. Predpokladám, že malá Farmiga by šibnutú zvládla celkom slušne stvárniť. Dokonca nám ani neukázali ako ich zabila, čo by bolo aspoň spestrením, no to sa nekonalo. Stále si však uchovávam v sebe to nadšenie a záujem, ktorý vo mne tento film dokázal vyvolať a udržal ma v napätí poväčšine času. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení přinesl tenhle nenápadný snímek Anna..Všechno, co děj nabízí je jen jedna část toho, co v tomhle thrilleru najdete. Možná je ten závěr trošku přišlápnutý, ale nic se nemění na tom, že dobrý psychologický thriller s prvky mysteriózna, dneska jen stěží najdete. Proto je Anna pro mě ve svém žánrů na velkém vrcholu. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Výtečný thriller, který bohužel není příliš známý, což je škoda, neboť jde v rámci žánru o vážně vydařenou podívanou, která prakticky funguje ve všech směrech. Nicméně, v první řadě musím zmínit určitě vcelku originální zápletku, paměťový detektivové, alespoň co já vím, tu ještě nebyli, film má navíc hned od úvodu i slušné tempo, napětí je zde poctivě a hlavně funkčně budováno, atmosféra, provázána s perfektním stylovým vizuálem, je více než přesvědčivá a i postupná gradace až do nečekané pointy je velice působivá. Konkrétněji ještě k té pointě, ta mě sice vážně zaujala a překvapila, nicméně, s něčím takovým jsem se nesetkal poprvé, ale opakuji, toto vyústění mě naprosto uspokojilo a bavilo. Další předností Mindscape je jinak samozřejmě i obsazení, kterému vévodí ústřední duo, charismatický a přesvědčivý Mark Strong a správně podivná Taissa Farmiga, ze které jde i přes její dívčí křehkost nefalšovaný strach a respekt a ti dva tu spolu rozehráli skutečně záživnou, nepředvídatelnou hru, kde si nemůže být nikdo ničím jistý. Já jsem si zkrátka tento téměř až komorní thriller upřímně užil, za strhující pecku se to sice tedy asi vážně nedá považovat, v rámci žánru ale není co řešit. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Malo to nábeh na niečo skvelé, ale akoby to uviazlo vzpleti labyrintu, ktorý si samo vytvorilo. Možno stačilo ešte sa s tým trošku viac pohrať, viac odpútať od základnej otázky: Čo je pravda - realita (respektívne čo bola). Stačilo málo a mohol byť zo snímku nezapomenuteľný zážitok,....stačilo málo,.... ale nestačilo to. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Paměťový" detektiv (tzn., že prozkoumává lidem vzpomínky) dostane zdánlivě jednoduchý úkol - donutit bystrou mladou dívku přestat držet "hladovku". Což se samozřejmě zkomplikuje a proniknutím do její minulosti musí vypátrat, zda se jedná o sociopatickou vražedkyni nebo o labilní zneužívanou puberťačku, zda se opravdu trápí nebo s ním manipuluje. A přes notnou nedotaženost to bylo celkem zajímavé a mělo chvílemi i slušnou atmosféru, proto ty 3 hvězdičky dám, přestože jsem měl značný problém nepospávat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama