Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minisérie o legendární hvězdě Marilyn Monroe odkrývá řadu bedlivě střežených tajemství. A Susan Sarandon se představí v roli Marilynina největšího tajemství ze všech - její matky Gladys, která byla dlouho zavřená v psychiatrické léčebně. Dvoudílný film Tajný život Marilyn Monroe začíná portrétem mladé Normy Jeane Mortensonové, která vyrůstá bez matky a svádí boj s osamělou existencí a nedostatkem lásky. Navzdory všem očekáváním ale z Normy Jeane vyroste vtipná, chytrá a ambiciózní žena, která se záhy od základů promění, aby se stala symbolem zlaté éry Hollywoodu. Užívá si slávy, ale uvnitř zůstává křehkou umělkyní, která zoufale hledá uznání a pocit bezpečí u mužů. Okolní svět nikdy doopravdy nespatří ani nepochopí skutečnou Marilyn, ženu tak odlišnou od masky, již nosí na veřejnosti. S narůstající slávou se postupně rozpadnou všechna její tři manželství, včetně těch s Joem DiMaggiem a Arthurem Millerem. Marilyn nakonec nedokáže ovládnout své vnitřní démony a nápor duševní choroby, kterou zdědila po své matce Gladys - ženě, kterou miluje i nenávidí a již se zoufale snaží zachránit. Přestože Marilynino filmové studio oznámí světu, že je její matka mrtvá, Gladys zůstane důležitou a znepokojivou součástí Marilynina života, což se stane jedním z největších hereččiných tajemství. Zatímco se Marilyn stará o matku, její posedlost prezidentem Johnem F. Kennedym ji dožene až na pomyslnou hranu a nakonec i do psychiatrické léčebny. Marilyn Monroe se však nevzdává a podává nejlepší výkon svého života, když před světem úspěšně skrývá své nejtemnější tajemství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Tajný život Marilyn Monroe je veľmi dobre natočený životopis ikony amerického showbiznisu. Príbehu ťažkého detstva, núteného sobáša, kariéry fotomodelky pokračujúcej kariérou zlatokopky až na strieborné plátno nie je možné nič vyčítať, pretože ho písal sám život, rukou Marilyn Monroe. Produkcia uchopila tento príbeh s profesionálnou zručnosťou ako herečkinu psychoanalýzu a ani herci nesklamali. Susan Sarandon je profesionálka s dlhoročnými skúsenosťami a Kelli Garner sa naučila všetky charakteristické črty božskej Marilyn. 75% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že vše je známo už z životopisných knih a dokumentárních filmu o MM, konstatuji, že nic nového se z této minisérie člověk nedozví. Však jedna věc je vědět a druhá vidět. Kelli Garner jsem neznala, ale smekám před dokonalým ztvárněním MM. Jak v podobě blonďaté hvězdy, tak v podobě neznámé brunetky Normy Jane byla prostě dokonalá. Veškeré drobné mimické gesta, pohyb, výraz, nastudovala a předvedla přesně. Marilyn měla moc těžké dětství i mládí a přesto se z ní nestal zlý člověk. To, že propadla drogám a alkoholu není v její profesi nic vzácného. Navíc měla vrozené dispozice pro paranoidní schizofrenii po své matce... Když se to všechno sečte, asi by se musel stát velký zázrak, aby se z osamocené citlivé ženy nestala troska. Minisérie je věrná knižní předloze a mě velmi příjemně překvapila. S. Sarandon a E. Watson samozřejmě zazářily také. ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se lekl, když tenhle film natočili, že Kelli Garner není ta pravá, že postavu výstřední Marilyn Monroe nezvládne. Ale docela jsem zíral. Legendární hvězdu zahrála a zvládla se ctí, Dokonce jsem si některé scény užíval. Teď už o symbolu zlaté éry Hollywoodu z poválečných let vím skoro všechno. Nakonec mě jen mrzí, že titul vznikl jako TV film. ()

Lillyilly 

všechny recenze uživatele

Uplně nevím jak ten film ohodnotit. Pro Kelli všechna čest jak to zahrála, protože zahrát takovou dylinu to chce um. Mně se v podstatě Marilyn totálně zhnusila. Osobnost? Tak to ani náhodou, uvzdychaná labilní chudina, fetka, vožrala a ještě pěkně manipulativní. Artur tam byl asi jedinej kdo jí to řekl do ksichtu. No fuj ble. Ale film byl natočenej dobře, šlo to pěkně popořádku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film chce byť životopisom jednej veľkej hereckej legendy, mnoho faktov ostalo ale úmyselne alebo nedopatrením skrytých. Prečo sa tu napríklad neriešila tak svetoznáma aféra s Kennedym? Prečo sa neriešila záhada jej smrti, keď už dnes mnoho faktov svedčí, že to až tak celkom samovražda nemusela byť? V roku 2015 nie je dobré natočiť film s takými medzerami. Aké máme teda z filmu pocity? Zistíme, že dramatík svetového formátu Arthur Miller bol totálny idiot a hlavne, že úbohá Marilyn bola úplne vymletá osoba, ktorá okolo chytrosti ani neprešla. Filmu chýbala odvaha ukázať niečo viac. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama