Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victor, Dan a Tom sú traja problémoví mladíci, ktorí chodia poza školu. Dostanú sa do opusteného zábavného parku, kde ich však nič príjemné nečaká. Dostanú vízie, v ktorých ženu spútanú v reťaziach ťahá maskovaný muž prezlečený za klauna. Maskovaný muž si chlapcov vzápätí všimne a tí sa ihneď dajú na útek. Objavili totiž niečo, čo bolo roky ukryté a čo nemal nikdy nikto vidieť. Mladíci sa snažia privolať políciu, avšak kvôli ich záznamom a problematickej minulosti im polícia odmieta pomôcť. Ešte v tú noc sa každému z nich niekto vkradne do domu a snaží sa zabiť jedného po druhom. (kubqo)

(více)

Recenze (81)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bustillo s Maurym uvařili další ze svých krvavých kousků a opět je to hypnotický explotation a tentokrát ještě namíchaný se slasherem. . Vyšinutý, zdeformovaný a snad i posedlý výhonek povedené rodinky vraždí a neohlíží se na to, jestli je to žena, muž či dítě. Opět se dočkáme řady chuťovek včetně bodání do těhotenského břicha, stejně jako slušné atmosféry a dávky napětí. Co mě potěšilo obvzláště je fakt, že tito dva Francouzi snad jako jediní ve filmovém světě vědí, jak se podřezává krk. Jen tak dál. 75% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trojica deciek si pred začatím letných prázdnin urobí výlet na okraj mestečka; poobzerať staré, opustené filmové štúdio. Tu však objavia ženu v reťaziach a človeka v klaunskej maske, pred ktorým sa im síce podarí ujsť, ale nie nadlho... Už tretí, kvalitný a štýlovo natočený hororový počin on nadaného režisérskeho dua Bustilla & Mauryho, ktorí svoj vrchol pravdepodobne dosiahli hneď na začiatku; pri hororovom klenote "Inside" a ktorých nasledujúci, originálny "Livide" nastolil cestu, akou sa v podstate vydáva aj "Among the Living". Takže už nejde o priamočiare a intenzívne hororové peklo, ale zo širšieho spektra pojatý, ambicióznejší film, v tomto prípade je to teda čiastočne „coming of age“ dobrodružstvo, pri ktorom si človek až spomenie na starých dobrých "The Goonies". Ale aj s týmto zameraním sa dá urobiť slušný horor (viď. "Clownhouse" či minuloročný "Found") a tento našťastie funguje tiež. Je zaujímavý, zábavný, strašidelný, kvalitne natočený a keď rozbehne svoju vysokooktánovú záverečnú tretinu, vystrihnutú ako z nepríjemnej nočnej mory, tak už človeku nedovolí vydýchnuť. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako To, pokračuje to už méně jako To a to tak, že je to zralé na vypnutí, ale v posledních třiceti minutách se vám náhle zjeví uprostřed obýváku zcela nahý alopecijní mutant mávající dvoucentimetrovým hovadem, co vám dá ocumlat a sežrat svou čtyřicet osmičku nohu, kterážto naprostá úchylárna přinutí nejednoho „sofistikovaného odborníka“ zběsile masturbovat. Psychicky zdravý jedinec, co po večerech nepije mamince z lékárničky Solutan, však jen pokrčí rameny, řekne „hm“ a skákne si raději utýrat nějakého loztomilouškého domácího mazlíčka. Je docela škoda, že to ti žabožrouti udělali o padesát čtyři minut delší, než by se slušelo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisérské duo Bustillo a Maury mě dokázalo okouzlit svým filmem Uvnitř (À l'intérieur) a ani jejich Leatherface nebyl vyloženě špatný, takže jsem samozřejmě předpokládat, že i tentokrát neodejdu zklamaný. No je ovšem pravdou, že se ve mně při sledování tohoto kousku dost mísili pocity a bohužel musím říci, že jde o dosti průměrnou záležitost, která promarnila svůj potenciál. Navíc to nebylo ani tak brutální, jak bych od této dvojice očekával a popravdě já jsem hodně háklivý na fakt, když se většina vražd odehraje mimo záběr kamery. Přitom začátek filmu příjemně navnadil a považuji ho za vůbec nejlepší na celém filmu. Trojice výrostků si sice mé plné sympatie nezískala, ale tak nějak jsem je svým způsobem i litoval, do jakého průseru se následně dostali. Nahý magor v klaunské masce totiž dokázal následně vykouzlit několik brutálnějších momentů, u kterých jsem si i párkrát zachrochtal blahem. Jen ta jeho „GPSka“ a rychlé nalezení domů všech tří chlapců mi nějak nešla na rozum, stejně jako jeho ultra rychlé pohyby. Podobných nelogických kiksů tu však byla celá řada. A strašně mě štvalo, že se vetší scén (mordů) odehraje mimo záběr kamer – to už se ale opakuju. Kdo si ale počká, ten se nakonec i nějakého toho gore dočká, stejně jako začala houstnout samotná atmosféra. Konečně jeho tvůrci dostáli své reputaci a hororoví nadšeni si přijdou na své. Nebylo však už příliš pozdě? No průměrnou kvalitu dokázali zachránit, ale mohlo to být daleko lepší. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budu velmi rád, pokud Bustillo s Maurym budou filmy dál točit ... a snad ještě radši, když už si sami nikdy žádný nenapíšou. Sofistikovaný scénář by od filmů těchto hororových tvůrců / řezníků mohl po Inside a Livide vyžadovat jen člověk silně potroublý, protože jejich silné stránky jsou evidentně jinde. V gore, vytváření znepokojivé atmosféry a děsivých výjevů jak z nočních můr. Na to bych i přistoupil, protože v tomto ohledu se dle mě nejedná jen o příval lacinných lekacích atrakcí jako v moderních komerčních taškařicích, ale spíš o plánovaný a cílevědomý sestup do temnoty a brnkání na temnější struny lidské psychiky. Ale čeho je moc, toho je příliš. Finále svou blbostí působí skoro až komediálně, fakt. Na druhou stranu: z několika sekvencí - pokud se vytrhnou z kontextu - jsem vyloženě nadšený, pan Naháč je značně creepy. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama