Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victor, Dan a Tom sú traja problémoví mladíci, ktorí chodia poza školu. Dostanú sa do opusteného zábavného parku, kde ich však nič príjemné nečaká. Dostanú vízie, v ktorých ženu spútanú v reťaziach ťahá maskovaný muž prezlečený za klauna. Maskovaný muž si chlapcov vzápätí všimne a tí sa ihneď dajú na útek. Objavili totiž niečo, čo bolo roky ukryté a čo nemal nikdy nikto vidieť. Mladíci sa snažia privolať políciu, avšak kvôli ich záznamom a problematickej minulosti im polícia odmieta pomôcť. Ešte v tú noc sa každému z nich niekto vkradne do domu a snaží sa zabiť jedného po druhom. (kubqo)

(více)

Recenze (81)

Dudek 

všechny recenze uživatele

To že režisérské duo Maury/Bustillo pustilo do coming-of-age thrilleru je vlastně docela zvláštní. Nikoliv v kontextu vlastní tvorby, žánrové změny jsou v podstatě jejich trademarkem, ale ve způsobu uchopení tohoto konkrétního filmu. Je z něj cítit příliš velký respekt z tématu a strach porušit společenská tabu. Zajímavým důsledkem toho je fakt, že zejména v první části snímku absolutní většina postav, kterým se děje nějaké příkoří přímo v obraze, přežívá, zatímco ty, kterým se vlastně vůbec nic nestalo, umírají (tedy spíše se najednou ve filmu neobjevují). To způsobuje spolu s krátkou stopáží, a tedy dějovou epizodností, totální absenci jakékoliv atmosféry a napětí. Jen pro představu, většina „strašidelných“ scén vypadá tak, že postava A někam pomaličku sama jde, kamera v lepším případě za jejími zády sleduje potenciálního vraha, a pak přichází střih – což se většinou vejde do necelé minuty stopáže. Je to škoda, protože několikrát se blýskne na lepší časy. V poslední třetině snímku využívají tvůrci nastřádanou časovou rezervu z odfláknutého začátku a mohou si dovolit o trochu více. První pomalá vražda odehrávající se v přímém záběru už obsahuje alespoň náznaky něčeho nepříjemného, navíc rozfázování scény na souboj s psychopatem a pokusem o záchranu člena rodiny zvyšuje dynamičnost – i když celkové podání je také trochu nešťastné. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Trojica výrastkov dostala riadne po čumáku, ono chodiť poza školu sa vážne nevypláca :). Avšak na to, že ide o francúzsky horor, to bolo nezvyčajne málo krvavé. Jediná výhoda snímku je snáď tá, že dejová linka nijak extrémne nenudila, dalo sa to pozrieť bez nutkania sledovať hodinky. Škoda, že sa nevyužil potenciál, ktorý tento námet ponúka, trocha viac krvi, viac napätia, výraznejšiu zápornú postavu a mohlo to dopadnúť úplne inak. 55/100 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

První hodina mne tedy ani trochu nezaujala. Jelikož jsou však 2/3 filmu o ničem, zbylá třetina již nemá tolik prostoru k zlepšování. To se však přeci jen vcelku zdařilo konec se již dal se zájmem dodívat. Nahý mutant byl nadmíru znepokojivou postavou a z jeho řádění, které si sám velice vychutnával, se ježily chlupy po těle. I když to mé dojmy mírně zlepšilo, stále to bylo dost prapodivné a nedomyšlené. Finále navíc nepřesvědčivé a já doposud svádím vnitřní boj zda udělit 2 nebo 3 hvězdy. 50% PS: Režie má zřejmě nějaký problém s policií, neboť zde opět napáchali více škody než užitku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako To, pokračuje to už méně jako To a to tak, že je to zralé na vypnutí, ale v posledních třiceti minutách se vám náhle zjeví uprostřed obýváku zcela nahý alopecijní mutant mávající dvoucentimetrovým hovadem, co vám dá ocumlat a sežrat svou čtyřicet osmičku nohu, kterážto naprostá úchylárna přinutí nejednoho „sofistikovaného odborníka“ zběsile masturbovat. Psychicky zdravý jedinec, co po večerech nepije mamince z lékárničky Solutan, však jen pokrčí rameny, řekne „hm“ a skákne si raději utýrat nějakého loztomilouškého domácího mazlíčka. Je docela škoda, že to ti žabožrouti udělali o padesát čtyři minut delší, než by se slušelo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zatím největší zklamání tohoto roku. Od této dvojice jsem čekal nářez ve stylu Inside a ono hovno. Začátek velice slibnej, jenže pak přijde 45 minut nudy a když už se to teda jakože "rozjede" tak ale v takovým stylu, že jsem musel tuhle hovadinku přetáčet. Inside je doteď u mě top horor u Livide už to bylo slabší a tohle je opravdu sračka. Snad to tahle dvojka napraví u Leatherface, ale těšit se už rozhodně nebudu. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama