Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel a Emmanuelle Devos v tomto filmu předvedli svůj dokonalý herecký um. Vincent tu hraje zlodějíčka, jehož postavu se snaží zjemnit tak, jak jsem to v jeho předešlých filmech ještě neviděl. Co naplat, pořád je to hodně málo a pořád jsem z něj měl obrovský respekt. Hra jeho očí je evidentně mocná čarodějka. Emmanuelle Devos tu pro změnu hraje nešťastnou osobu, která se snaží ve svém světě najít kus dobra. Ostatní se jí v práci smějí a já tomu popravdě nerozumím, protože krásnější francouzskou herečku bych málo kde dohledal. No a tihle dva se následně sejdou a kdyby se tak výrazně nevyužívali, asi bych dal i pět hvězd. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Na "Read my lips" oceňuji to, že má vyrovnanou krimi i romantickou (avšak nevšední) stránku. Nebylo to ani příliš zbytečně drsné ani zbytečně moc romantické a přitom napínavé až do konce. Postavy si postupně získávali moje sympatie a to od bodu nula, protože na začátku mi nebyli ani jeden sympatičtí. Určitě zkusím další film od J. Audiarda! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, moc ma to neoslovilo. Na krimi málo napätia a na drámu zase nevýrazné, nezaujímavé postavy (typovo aj charakterom) a neutrálna emotívna stránka. A romantika tu začala fungovať až pri konci. Na druhú stranu nemôžem ale tvrdiť, že by som bol vyslovene sklamaný a bral to len za stratu času. Proste len nevýrazná jednohubka založená na netradičnom vzťahu a vzájomnej výpomoci, na ktorú sa ľahko zabudne. Jediné na čo budem spomínať sú Casselove fúzy, ktoré z neho spravili extrémne nesympatického chlapíka, ale to sa dá v tomto prípade považovať za pozitívum. 55/100 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O setkání dvou osamělých outsiderů ... a o všem, co z toho vzešlo. Velice nekonvenční příběh, který je možná až nekriticky nakloněný svým hrdinům - ale to vy budete taky. Je daleko víc minimalistickým milostným dramatem nežli pravověrným kriminálním thrillerem - i když i v tomhle směru si rozhodně přijdete na své, neboť jedna dějová linie bez druhé by byla ztracená a opuštěná - zrovna tak jako Carla a Paul. P.S.: Skvostně vypointované finále. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ten příběh by vyzněl lépe v tištěné podobě. Film je totiž dost nepřátelský k delším časovým úsekům, ve kterých se zdánlivě nic neděje, jen se budují vztahy a atmosféra. Jistě, kdyby to Audiard uspěchal, ten závěr by nevyzněl tak silně, na druhou stranu je to přece jen krimi, a i když jde ve všech směrech o nadprůměr (scénář, herecké výkony, kamera společně se zvukem), je to celé takové knižní. Kapitola I, II... Film potřebuje trochu jiný pohled. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama