Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle kousku se Audiardova novinka Prorok stává jedním z nejočekávanějších filmů zbytku roku, už aby byl listopad. Více k filmu později. -- Vynikajií spojení evopské senzitivity a americké žánrové atraktivnosti (Hitchcock, gangsterka). Vincent Cassell i Emanuelle Devos herecky prvotřídní, už dlouho jsem si takhle neužíval chemie mezi postavami. 90%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý originálně pojatý kriminální příběh, který je zároveň i kvalitním psychologickým dramatem a netradiční a především balastem klišé nezatíženou romancí. Oba hrdinové jsou svým způsobem outsideři a jejich cesta k vzájemnému sblížení rozhodně není jednoduchá, navíc jsou vzájemné kroky diktované spíš snahou využít (a zneužít) jeden druhého, aby na konci vznikl skutečně hluboký cit. Tohle nemá smysl poměřovat obvyklými žánrovými snímky, není to určitě tvrdě akční a efektní, ale rozhodující pozornost je věnovaná budování vzájemného vztahu, opatrnému oťukávání a napětí vyplývá spíš z očekávání diváka, co udělají obě postavy v reakci na počínání toho druhého. Není to dokonalý film, ale ve svém žánru ho považuju za vysoce nadprůměrný. Jak Vincent Cassel, tak Emmanuelle Devos jsou špičkoví charakterní herci a chemie mezi nimi funguje na jedničku. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Velmi jemně natočené citlivé předivo rodícího se vztahu, z něhož každým coulem dýchá erotično... Režisér Jaques Audiard nechává mnohé fungovat v divákově představivosti, o to větší to má účinek... jo, a pod svícnem prý bývá největší tma... Po tomto filmu a po filmu Tlukot mého srdce se zastavil jsem velmi zvědavá na Audiardova Proroka, o němž vím už nějaký pátek... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Milostný příběh, bezpochyby jde o příběh o lásce, a to od prvního setkání, který akcentuje (od první do poslední chvíle - tím nemyslím jen filmové) její tržní, směnnou (tj. marketingovou) polohu. Začátek (dokud se děj odehrává na Karlině pracovišti) je opravdu strhující. Po změně místa děje (Pavlovo pracoviště), kdy začíná převládat kriminální zápletka, se jejich vzájemný vztah neprohlubuje, ale hroutí (stejně tak i celá koncepce filmu, které by lépe svědčily "mírové podmínky"). Posedlost cizími penězi se stává jejich vlastní posedlostí. Let s ukradenými penězi do Jižní Afriky je předzvěstí jejich definitivní zkázy. Pozn. 1: "Milostný marketing" (více ze strany žen, mužové snáze podléhají "ideálnímu citu"), je možno sledovat či studovat u každého vztahu (bohužel se to většinou provádí až ex post). Pozn. 2: Ke chvále hereckého projevu obou hlavních hrdinů je možno se jen připojit. ()

Nattynax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminální zápletka, postupně gradující atmosféra, napínavé momenty a nepředvídatelný děj. Přesto všechno je pro mě Sur mes lèvres především milostnou romancí. Na začátku dva lidé, kteří se vzájemně využijí, na konci, kteří se potřebují. Rodící se vztah mezi Paulem a Carlou je ukazován jen v náznacích a o to možná působí silněji. Pracuje tak divákova fantazie. Líbilo se mi i to pozvolné tempo první poloviny, bez něhož by závěrečná část filmu nezanechala takový dojem. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno