Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Výborné francouzské drama mixnuté krimi zápletkou s oprvadu zajimavými hrdiny. Carla a Paul - postavy, které z počátku nijak sympatické nejsou, ale s postupem času si k nim člověk vytvoří určitý vztah, fandí jim a drží palce. Chemie mezi nimi je neuveřitelně silná! Film samotný je minimalistický, první třetina se nese v klidném tempu, kdy se divák oťukává s ústřední dvojicí, ale zbytek filmu pomalé tempo bohatě vynahrazuje. Místy napínavé jako malé gatě. Každopádně, pokud čekáte akční jízdu a velkolepě pojaté drama, tady jste na špatné adrese... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že půjde o drama s nádechem romantiky a ono ne... právě ten posun ke kriminálce ze staré školy, mě příjemně překvapil. Celé dění táhnou především výborní herci, jak Vincent Cassel, tak i Emmanuelle Devos hrají neskutečně. Úžasné jsou detailní záběry kamery na jejich tváře kde jen oči řeknou vše podstatné. Velká škoda, že i přes všechny nesporné klady je podstatná část v první polovině filmu utahaná až příliš. Naštěstí jsem ji ale přetrpěl a sledoval dál, což se vyplatilo. Zbytek filmu už totiž jede právě v kolejích kriminálky a napětí je cítit v každé scéně. To nejlepší z celého filmu pak nabízí finále, díky kterému jsem přidal další hvězdu. 70% ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět netradiční prvky zakomponované do obvyklých vyprávěcích schémat. V první řadě je to herecky vypiplaná záležitost - pro ED mám zvláštní nevysvětlitelnou slabost a tady zvláště v první polovině hraje skvěle + Vincent je opravdu týpek s potřebnou tajemnou gloriolou. K tomu i ten vztah mezi nimi je rozvíjen pěkně nečitelně... Snad jen konec mě zrovna neoslnil, proto "jen" plnokrevný **** ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka. Vincent je v roli bývalého trestance okouzlující. Emmanuelle mu je výbornou protihráčkou. Rozhodně stojí za zhlédnutí. Dobře vystavěný scénář, skvěle zvládnuté herecké obsazení, nenudí. V podstatě mnohokrát ohrané krimi drama, ale s jiskrou a se šarmantním Vincentem v hlavní roli. Co víc si přát... ? Váhám mezi 3 a 4 hvězdičkami. 70%. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Na "Read my lips" oceňuji to, že má vyrovnanou krimi i romantickou (avšak nevšední) stránku. Nebylo to ani příliš zbytečně drsné ani zbytečně moc romantické a přitom napínavé až do konce. Postavy si postupně získávali moje sympatie a to od bodu nula, protože na začátku mi nebyli ani jeden sympatičtí. Určitě zkusím další film od J. Audiarda! ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama