Reklama

Reklama

Divergence

  • USA Divergent (více)
Trailer 3

Ve světě budoucnosti jsou lidé rozděleni na pět frakcí podle svých dobrých vlastností. Každá vyznává jiné hodnoty, společně ale vytvářejí harmonický celek. Jenže hlavní hrdinka Tris do žádné škatulky nezapadá a test ukáže, že je divergentní - nebo-li má předpoklady a talent pro více frakcí. Systém okamžitě ukáže svou odvrácenou tvář a z Tris se stává lovná zvěř. Kdo se liší, znamená hrozbu. Hrozbu je třeba zlikvidovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 127)

castor 

všechny recenze uživatele

Co se v posledních letech osvědčilo, po tom tvůrci milerádi sáhli. Nedívali se doprava, doleva, nepídili se po originalitě, jeli na půl plynu. Výsledek v podobě podívané pro dospívající dívky, á la zase žijeme ve společenstvích podle svých hodnot a ctností, je tak skrz naskrz průměrný. Hlavní hrdinka dosud pomáhala hlavně druhým, vyznávala pokoru. Teď musí bojovat o přežití, protože se stává pro nastavený systém nebezpečnou. Ještě, že je tu frakce, která jí naučila střílet, skákat z vlaku a svlékat instruktora, co má cool tetování na zádech. Snímek okatě parazituje na úspěchu svých předchůdců, stejně jako ty parazitovali na ještě starších brášcích. Třeba na nesmělém čaroději z Bradavic. Nějak výrazně znepokojivý svět jsem z plátna nevnímal, vyváženost i rytmizace akce bohužel letí oknem, Shailene Woodley je naštěstí poměrně slušná, Kate Winslet naopak zoufale bezkrevná, což je k neuvěření. Režisér Neil Burger se zřejmě nudil. Když si to shrnu: klišé v místy docela chytlavém kabátu!! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě film svou (pod)průměrností docela bavil. Svět budoucnosti spláchnutý v pár větách, zjednodušení na dřeň na základě kastovního systému. Tam někde ztracená v hledání sebe sama je dospívající hlavní hrdinka Beatrice, jíž ani rozřazovací test příliš nepomůže, má ale obrovskou touhu někam patřit. Kvanta pomalu vlhnoucích teenagerek jásají a s Beatrice se ihned ztotožní, přičemž nadále opovržlivě pomrkávají po rodičích, kteří jim přece vůbec nerozumí. Nejde o nic světaborného, je to mnohem menší "kult" než Hunger Games, ačkoli celosvětové tržby okolo 300 milionů dolarů při rozpočtu 85 milionů nejsou úplně špatné, na hlavní hrdinku se sice celkem dobře kouká, ale není natolik zajímavá, je plošší - prostě to není Jennifer Lawrence a Theo James je takový novodobý Steven Seagal - nasranej, zamilovanej, znuděnej, pořád se tváří stejně - krutopřísně. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film nebylo možný nejít, protože na každým rohu jsem vrážel do plakátů Shailene v upnutých kožených legínách, které by v hodině geometrie dostaly z rýsování áčko s bonbonem. No jo, jenže i když je to věčná škoda a nespravedlnost světa, pěknej zadek není všechno. Divergence je sice o něco málo zbytečnější než třeba taková dvojka Hladových her, ale zní to tady někomu jako pochvala? (Wanaka, NZ) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Evan Daugherty, Vanessa Taylor / Predloha: Veronica Roth - Divergent | Hudba: Junkie XL | Distribúcia: Summit Entertainment, Lionsgate | Štúdio: Red Wagon Entertainment, Summit Entertainment | Rozpočet: 85 miliónov $ | Tržby: 274,945,239 $ || Zaujímavý svet stvárnený šikovnou výpravou a strávitelnými hercami. Príbehová linka začne umierať približne v polovici, keď je hlavná predstaviteľka napichnutá na simuláciu ala matrix. Nakoniec sa nič nové do žánru sci-fi neprihodilo, len sa omiela to, čo tu už bolo v lepšiom a inteligentnejšiom prevedení. Divergent je taký trošku poženštilý mátrix. 45% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další z té řady teen hloupostí, jejichž předlohy měly komerční úspěch, takže je jasné, že se musí dočkat filmu. A nejen to, rovnou celé trilogie doufajíc, že se za ty tři roky najde novej bestseller, jinak by musel přijít prequel nebo tak něco. Každopádně i přes moje počáteční předsudky pramenící už z principu, jakým Hollywood nastavuje tvář převážně puberťačkám, neříkám, že se jedná o úplný paskvil. 130 minut je celkem dost, ale jinak to víceméně odsýpá v pohodě, Neil Burger zvládl svojí práci přesně tak, jak to studio chtělo, obsazení taky není úplně špatné (až na šíleného Courtneyho), ale je to prostě takové obyčejné, ničím nevyčnívající a vše sázící na svou cílovou skupinu. Nic víc, nic míň. Jedna z těch sérií, kterou za deset let nikdo nedokáže odlišit od těch ostatních...60% ()

Galerie (169)

Zajímavosti (39)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 150,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 288,9 mil. (NIRO)
  • Původní rozpočet 40 milionů amerických dolarů studio Lionsgate po úspěchu Hunger Games (2012) zdvojnásobilo. (Hal_Moore)
  • Aby se ve výsledném snímku neprozradilo těhotenství Kate Winslet (Jeanine), pokoušeli se autoři v rámci možností nesnímat celou její postavu, případně měla herečka v rukou stále nějaké dokumenty nebo tablet, které její bříško zakrývaly nebo měly alespoň odvést divákovu pozornost. (MartinezZ)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Nalaďte si novou fantasy

Nalaďte si novou fantasy

14.06.2015

Twilight sága je za námi a Hunger Games a Divergence také brzy dospějí ke svým filmovým koncům. Hollywood tak hledá nové dívčí látky, které by mohly lámat kasovní rekordy, a momentálně se zajímá o… (více)

Reklama

Reklama