Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dobre, vkusne a o uroven lepsi, nez letosni Golden Globes. Seth McFarlane je sympaticky host, nekolik povedenych hudebnich/tanecnich cisel (az na to priserne Chicago, proc sem ten shit tahaji jeste po 10ti letech?) a na to, jak spatne byly nominace dopadli vitezove pomerne rozumne. Mam velkou radost z enormniho uspechu Life Of Pi v cele s reziserskym oscarem pro Anga Lee. Celkove je v tom citit, ze uz v tehle komercni party ma vetsina zucastnenych bohate zkusenosti, takze se muzou spolu-podilet na lepsim a profesionalnejsim vysledku, nez v nekterych z predchozich rocniku. Stale je to ale totalni saskarna. 6/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vrcholně vzrušující a fascinující podívaná, u níž mé srdíčko cinefila více než pookřálo. Opíjet se v nočním Světozoru a sledovat při tom udílení Oscarů pro mě letos bylo něčím jako satisfakcí za všechny ty nekonečné večery strávené sledováním filmů - považuji za otázku soukromé prestiže, že jsem obeznámen nejen s většinou oceněných i nominovaných děl a tvůrců, ale i většinou filmových celebrit, které se v této impozantní show objevily. Samotné výsledky jsou zde podle mě tak trochu vedlejší, ty si může každý přečíst v ranních zprávách a na (ne)oprávněnost jejich udělení vlastně sere pes. U téhle show je na prvním místě defilé všech těch krásných íbrmenšů z Hollywoodu a skládání holdu světu stříbrného plátna, což se letos realizovalo s odzbrojující mírou nápaditosti a zábavnosti. Show v tomto měřítku si nelze představit jinde než v Americe a díkybohu za to - nic velkolepějšího než udílení Oscarů jednoduše neznám. Když jsem vycházel z kina, maje dosud v hlavě čerstvé dojmy z tohoto výjimečného večera, vzpomněl jsem si na každoroční nesnesitelnou trapnost spojenou s udílením Českých lvů - toto srovnání je vážně k pláči. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě přišel moderátor vtipný, vystoupení skvělá (Shirley Bassey!!, Adele, Charlize Theron, Bídníci - které jsem ještě neviděla, ale zpívali myslím hezky :) ). Výsledky mě taky potěšily, fandila jsem Christophovi i sympatické Jennifer Lawrence. Quentin taky jednoho dostal...Djangooooo! Ke konci už to bylo možná trošku víc natahované, ale docela dobře jsem se bavila. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane svoji úlohu zvládl velice dobře, většina jeho ne vždy zrovna korektních vtípků mě docela pobavila, oproti např, Českým lvům to bylo hodně svěží. Parodie na Let byla bezkonkurenční, postupem času sice fórků výrazně ubylo a důraz byl kladen na rozdělení cen, ale i tak mě několikahodinový ceremoniál ani chvilku nenudil. Jedním z nejhezčích momentů byl emotivní projev Anne Hathaway, která tím získala mnoho mých sympatií. Odpustil bych si vystoupení paní Obamové. Časté reklamní pauzy přišly vhod na občerstvení, i když chápu, že doma u televize mohly působit dost otravným dojmem. Ceny byly rozdány dle mých přání a celkem i očekávání, snad jen tu sošku za režii bych si dokázal představit více v rukou nenominovaných Bena Afflecka či Quentina Tarantina. Ale za největší omyl letošních Oscarů považuji ignoraci The Dark Knight Rises, nějaké ty nominace by si zasloužil (hudba??!!!), podobně jako Atlas mraků, kde měla být nominace minimálně za masky. Také bych rád poděkoval organizátorům za perfektně připravenou Oscarovou noc v kině Světozor, byl to skvělý zážitek, který si za rok určitě nenechám ujít. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Relativní spokojenost s výsledky, ale jinak se samotný ceremoniál ničím nevytrhával z klasické šablony. Počáteční verbální a nekorektní humor Setha MacFarlanea šel stranou a byl vystřídán vcelku unylými muzikálovými čísly, které na mě působily dojmem, že tvůrci už opravdu neví, čím oslovit diváky, tak jen nahnávají stopáž neadekvátními hudebními čísly (Chicago, jako opravdu?). Kromě Adele a Bídníků samozřejmě nešlo o nic, co vytrhávalo z letargie podivně nevyvážené show, která na jednu stranu navazovala na nostalgickou a konzervativní tradici minulého ročníku a na druhou se onu "akademickou" rutinu snažila oživit oslovováním mladšího publika vytříbeným slovníkem a drsnějšími narážkami (hlavně Méďa). I když pravda, do křečovitosti předloňského ročníku to mělo stále daleko... ()

Zajímavosti (10)

  • Slavnostní večer se konal v den, kdy slavila Emannuelle Riva, nominovaná v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, své 86. narozeniny. A i když nevyhrála, Jennifer Lawrence, která cenu získala, ji v děkovné řeči popřála všechno nejlepší k narozeninám. (jezurka42)
  • Vystoupení zpěvačky a herečky Barbry Streisand na 85. předávání sošek je prvním vystoupením v té době sedmdesátileté Streisandové na Oscarech od roku 1977. Tehdy zpívala evergreen ze snímku Zrodila se hvězda (1976), za kterou dostala Oscara za původní filmovou píseň. [Zdroj: Právo] (hippyman)
  • Mezi předáváním vystupovali se zpěvem všichni herci z muzikálu Bídníci (2012). (karlik4801)

Reklama

Reklama