Reklama

Reklama

86. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 86th Annual Academy Awards (více)
Rozhovor 1
Publicistický
USA, 2014, 175 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Ellen DeGeneres (moderátor), Anne Hathaway, Barkhad Abdi, Bradley Cooper, Michael Fassbender, Jonah Hill, Jared Leto, Jim Carrey, Kerry Washington (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po šestaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2013. Tím okamžikem bude pondělí 3. března v jednu hodinu ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21:00 možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Rozhovor 1

Recenze (101)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

S výsledky celkem spokojenost (až na cenu hlavní), Ellen mě taktéž příjemně překvapila (pád Twitteru a moment, kdy jsem na chvíli chtěl být donašečem pizzy), Harry Weinstein dostal do držky (verbálně) a Jennifer Lawrence opět dodržela klauzuli ve smlouvě (alespoň jednou spadnout). Ještě štěstí, že na celý ceremoniál dohlížely dvě největší osobnosti současného televizního světa (děkovná řeč Mattyho jakoby přišla z úst samotného Rusta a nechyběl ani samotný Frank Underwood, který na vše dohlížel z pozadí). Nejvíce mě zklamala hlavní cena pro otrokáře a naopak nejvíce potěšila cena pro Mattyho. All right, all right, all right.. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Viac ako samotné zábavné a organizačné omáčky ma samozrejme zaujímajú výsledky poprípade výrazné emocionálne momentky(tiež absentovali...). Už je to dlhší čas, čo udeľovanie cien nemá v mojich očiach skutočnú váhu. Za Gravitáciu super, ale určite nie za hlavný film, adaptovaný scenár, krátky animák a fandil som Leovi (a práve o to viac si ho cením aj keď nevyhral), Sandre a The Hunt (ktorý doplatil na štandardnú akadémiu) Tak to bolo, je a bude. A ocenenie pre celovečerné animáky existuje "až" od nového storočia (ehm...)... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už po třetí jsem se spánkem nachystal na nedělní noční brouzdání a následně přežívání ať už tenkrát ve škole, na praxi nebo dneska v práci. Letos ale musím říct, že jsem byl nejspokojenější za celou tu dobu, co Oskary sleduju. Ať už živě nebo pak následně ze záznamu. Oskary jako takové jsou tou nejkrásnější oslavou amerického filmového průmyslu, který často zachází i do celého světa. A jelikož nás americké filmy ovlivňují vlastně každý den, musím ho brát jako to nejlepší ze světa filmů, co můžu vidět. A to ještě jako bonus s herci, které konečně můžu vidět v přímém přenosu takové, jací opravdu jsou. To všechno mi opět zajistilo HBO a já mu za to moc děkuji. Děkuji ale i komentátorům, kteří mě příjemně od minulého roku překvapili. Jejich názory šli stranou, dorazili fakta a místy i legrační situace. Nevím už přesně jaká to byla nominace, něco ke konci. Někdo tam mluvil a nikdo to nepřekládal. Najednou padla hláška: "Ty nepřekládáš?" V tu ránu cosi zabrblalo a z repráku vyšlo "Já nerozumím švédsky." To mě fakt rozesmálo. Albert už byl teda trošku mimo. Každopádně musím říct i něco na moderátorku celého večera - Ellen DeGeneres. Přiznám se, že jí moc neznám, ale předvedla naprosto skvělou a aktivně odkomentovanou práci. Největší retweet v dějinách twitteru nebo scénka s pizzou neměla chybu. Líbilo se mi, jak se po ní Scorsese sápal a Brad to pak jak mecenáš všecko zacáloval. Byly to krásné chvíle s těmi nejmilejšími, k jejímž filmům se rok co rok rád vracím. A musím říct, že i nominace dopadly tak, jak jsem si přál. Především Matthew McConaughey, Jared Leto a Lupita Nyong´o mi udělali největší radost. A nejlepší hudební číslo zajistila Karen O. s nádhernou emotivní skladbou The Moon Song z filmu Her. Celkově musím říct, že se tento večer opravdu povedl. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ok, tak vítězové maj blízko k predikcim, avšak poměrně daleko k mym představám. Hlavně oba scénáře, herec ve vedlejší roli a film. Nicméně k večeru celkově a k Ellen samotný téměř nemám výhrady. Oproti loňsku to byla z moderátorskýho hlediska příjemná změna - zatimco egomaniakální MacFarlane na sebe chtěl neustále strhávat pozornost a pomalu neslezl z pódia, Ellen naopak slejzala co chvíli (doslova) a skrze drzou interakci s hvězdama i rafinovaně servírovanou sebeironii (viz narážečka o Jonaha, to mě usadilo) večeru jednoznačně dodala na zajímavosti. Herci a herečky potom ani tolik nevypadali jako "ti umělci, co žijou ve svý vlastní bublině" ... --- Highlighty od hostů: Letův vzkaz revolucionářum, Foxxova improvizace, pěvecký číslo Pink (>>> Adele) a ... "Sit down, you're too old to be standing!!" (Pěkná děkovná řeč celkově.) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak zase po roce jsem si zadělal na spánkový deficit a přijal pozvaní HBO na nejslavnější filmovou párty na světě a nebudu chodit kolem horké kaše, tohle filmové mejdlo bylo jedno z nejvydařenějších co jsem zažil. Ellen je neskutečně vtipná od objednávky pizzy, přes výběr peněz (chudák Brad :-) ) až po focení. Ovšem některé vtipy by nemohli bejt vtipama, kdyby je nevzalo za své i hvězdné publikum. Živě jsem si předstovoval otravený ksicht Bohdalky v publiku Českýho lva a srovnával ho s vysmátou Meryl Streep (to se jí to smálo, když za ní pizzu zacáloval Brad ). Co se mě líbilo nejvíc, byli animace jednotlivých nominací, to bylo fakt nádherný. Z hudebních vkládaček se mě nejvíc líbil - The Moon Song, ale i Pink zabodovala, in memories bylo opět uděláno s úctou k umělcům, který loni a vlastně i letos zemřeli. Pokud jde o ženský, tak hrozně to slušelo samozřejmě všem, ale oči jsem nejvíc lepil na Kate Hudson a samozřejmě "mou" Emičku. Kdo mě velmi příjemně překvapil byli český komentátoři od předminula si vzali mou kritiku k srdci a tentokrát se věnovali těm , kterým byl tento večer určen, tedy nejlepším filmovým umělcům loňskýho roku, snad jen opakované kecy o Albertu mohli minimalizovat, ale to je fakt jediný co bych vyčet. Tenhle ročník se poved, nebyl ani pompézní, ani trapnej, prostě byl filmovej, sestřihy hrdinů - to bylo prostě nádherný. Normálně se k vítězům nevyjadřuju, protože to pro mě není podstatný, ale zlatého pána přeju Mattovi, tenhle rok je prostě jeho. Ještě jedna věc, když jsem viděl neanglický nominace, Velká nádhera, Hon,,,, fakt jste museli posílat akademikům Donšajny ?? Copak nejsme ve světě díky našim politikům už trapný dost ? Co nominujeme příště ? Babovřesky 2 ? Takže zase příští rok nashle, moji kámoši ze stříbrnýho plátna se zlatým plešounkem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Ellen DeGeneres se přiznala, že scénář večera měnila v drobnostech ještě pár hodin před začátkem ceremoniálu. (Gypaetus)
  • Leonardo DICaprio ani napočtvrté svou nominaci na Oscara neproměnil. (Spiker01)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama