Reklama

Reklama

Oscar 2018

(pořad)
  • USA The 90th Annual Academy Awards (více)
TV spot
Publicistický
USA, 2018, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Megan Amram

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Steven Spielberg, Viola Davis, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Sam Rockwell, Armie Hammer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 90. ročníku výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 90. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Dunkirk režiséra Christophera Nolana, Lady Bird Grety Gerwick, nebo Phantom Thread Paula Thomase Andersona. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Denzel Washington, či Gary Oldman mezi muži a Meryl Streep, Margot Robbie, nebo Sally Hawkins mezi ženami. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu a který bude již podruhé za sebou uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

Disk 

všechny recenze uživatele

Byla to příjemně strávená noc, potěšily klipové montáže (především ta k oslavě 90. výročí Oscarů s hudbou z Lásky nebeské a Lawrence z Arábie) a písničky. Z výherců mě potěšil hlavně James Ivory za adaptovaný scénář k báječnému snímku Call Me by Your Name. Fór v závěru jako odkaz na loňský trapas pobavil. Tak proč jenom tři hvězdičky? Protože se jelo víceméně na jistotu a mnohá překvapení aby člověk pohledal. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kimmel rozhodně není můj šálek kávy, nudil mě a doufám, že příští rok už pro moderování osloven nebude. Na druhou stranu jsem ocenila, že zdaleka ne všichni předávající a vítězové zmiňovali tu katastrofální kampaň #metoo a filmové hvězdy něžného pohlaví se až na výjimky oblékly do krásných barevných šatů. Nejlepší hudební číslo patřilo písni, která nevyhrála, ale jinak v podstatě nemám k vítězům výhrady. Z oceněných celovečerních snímků jsem viděla všechny (až na cizojazyčnou kategorii) a Tvář vody mě opravdu zaujala nejvíce. Tak zase za rok. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

So streamom to bolo tento rok výnimočne zúfalé, tak som (popri tom sekaní a vypadávaní) viacmenej úplne rezignoval na snahu užiť si show a sledoval doslova len odovzdávanie cien. Som rád za Rockwella, Deakinsa, del Tora, trochu ma mrzia Bilboardy aj Margot, a pri vyhlasovaní kategórií originálny scenár a najlepší film som zostal obarený. Som to fakt nečakal. Hodnotenie pridám po zhliadnutí záznamu. Edit: Tak najlepšiu ďakovačku mal Kimmel :D. A po ňom tvorcovia efektov k Blade Runnerovi - tomu sa povie úprimná radosť. A režisér Icarusa - nikto šťastnejší v sále ani nebol, normálne som mal radosť zaňho. A to som ten film nevidel. Celkovo to samozrejme slabšie bolo, hlavne oproti silnému predošlému ročníku. Čo sa týka show, humoru, songov (najviac ma bavil Bernal, a spomienka na zosnulých, samozrejme). Najlepší vtip bolo asi #oscarssoblack s Mayou Rudolph, a po tom "Do you have any pot?" A tak celkovo ma najviac zasiahlo, že Frances vyfúkla oscara Margot. Že som si ani nestihol uvedomiť, že najlepší výkon vlaňajška podala Sally Hawkins. By som jej ho dal za všetko kde som ju kedy videl - by pre ňu mohli vyrobiť špeciálnu kategóriu, kde by bolo možné dostať cenu aj za účinkovanie v Paddingtonovi. A vyhli by sme sa tej záverečnej šaškárni. Ps: Povedal som si, že k #metoo sa vyjadrovať nebudem, ale predsa, strašne strašne mi chýba, aby niekto verejne poukázal na rozdiel medzi kauzou Weinstein a kauzou Spacey. To už odbáčam, každopádne o pár rokov sa možno opäť začne k preukázaniu viny používať prezumpcia neviny. Bolo by fajn. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že nevyhraje nejlepší z nominovaných, jsem zvyklý, že vyhrál ten nejhorší z nich, je přesto trochu smutné, zvlášť když ročník byl docela silný. Tady je ale asi místo na hodnocení provedení předávacího večera, který byl snad ještě o kus nudnější, než bych čekal - Kimmel je zoufale otravný, vykrádá vtipy zašlých memů a ještě má tendenci opakovat vítězům "méně důležitých kategorií" jako střih, že nikoho nezajímají. Vděčné byly alespoň střihové montáže oscarové historie, i když kdejaký youtuber by zvládl lepší - vůbec potenciál oslavy výročí zůstal nevyužitý. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nad celým přenosem jako by se vznášel "duch" loňského "faux pa" při předávání cen, což mělo velmi negativní vliv na divácký zážitek. Přišlo mi, že všichni, od moderátora až po herce, jsou jaksi opatrnější, pročež většina přenosu byla velká a strojená nuda. Co se samotných cen týče, Akademie se ve svých výběrech vážně začíná rapidně horšit! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama