Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 3
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (117)

carly 

všechny recenze uživatele

boli skvelé. bola som trochu nervózna zo všetkých tých zmien, ale väčšina bola k dobru. famózny bol hlavne Hugh Jackman. to, že vie spievať som vedela, ale jeho dancing skills ma prekvapili. a veľmi príjemne. nápad s yearbookom bol celkom fajn, aj keď trochu random, zato sa mi páčila pocta muzikálom. aj keď v nej bolo trochu moc Beyoncé na môj vkus. to, že presentors dávali viac ako jednu cenu, dalo celej tej záležitosti dobrý rytmus, ktroý trošku zadrhoval pri udeľovaní v hereckých kategóriách. nápad sa mi páči, ale je to dosť ošidná záležitosť. zato jednoznačne odceňujem nápad s prezentáciou scenárov. jediné, čo sa nepodarilo, bolo In Memoriam. live spev bol fajn, ale tam ide predsa o to, aby sme si tých ľudí pripomenuli, tak by sme snáď na nich mali aj vidieť, no nie? ale celkovo musím všetkým zúčastneým zložiť hlbokú poklonu. len tak ďalej ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bollywoodské předávání Oskarů bylo prozatím tím nejlepším ročníkem (především díky uvádějícímu Hugh Jackmanovi), který jsem měl možnost vidět. Velkolepost byla tentokrát "nevelkolepá", což porušilo jen Luhrmannovo taneční částečně muzikálové dílo a úvodní píseň, zazpíváná Hughem. Ženy byly nádherné, především Kate Winslet a s výsledky jsem také víceméně spokojen. Zklamání: Penelope Cruz, Ron Howard, Frank Langella, Milionář z chatrče za střih. Extrémní spokojenost: 2x Oskar pro Temného rytíře, ostrouhání Benjamina Buttona. ()

Reklama

filip.novak 

všechny recenze uživatele

Hughu, smekám! Úžasné otvírací číslo, které nakoplo celý večer neuvěřitelným způsobem, posloužilo jako náplast vůči výsledkům - Akademie opět (ne)zklamala a naservírovala nám výsledky více než neodpustitelné. Už i pocta klasickým muzikálům (30. léta - na Oscarech vedly muzikály, barevné pohádky; lidé hledali vyproštění od finanční krize - parafráze k dnešnímu ročníku více než patrná) dávala najevo, že dnešní večer bude patřit „načančaným pohádkám”, takže vítězství Milionáře z chatrče neznělo tak překvapivě. Ale bolelo to. Příště, Davide, tě snad už Akademie docení... ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Parádna show, veľkolepá, vtipná a nenudiaca a plné hodnotenie jej neudelím len kvôli dementnému strihu, ktorý sa ale vzhľadom na priamy prenos dá odpustiť. Hugh Jackman je ako moderátor maximálne okúzľujúci, hoci po parádnom úvode ostal trochu nevyužitý; Steve Martin je aj napriek svojim súčasným filmom ešte vždy vtipným komikom, trojka Rogen-Franco-Kaminski pobavila asi ešte viac než Martin, Will Smith je stelesnením charizmy, Alicia Keys je rozkošná, Robert De Niro vkusne vtipný a Boylovmu Oscarovi sa nesmierne teším. Jednak kvôli celej jeho tvorbe a jednak za to, že z priemerného Slumdoga urobil stroj na prachy a pozlátené sošky. Bravó, maestro! P.S.: Zlatý klinec večera - Ben Stiller. Ležiac na zemi som lapal po dychu... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co jsem se koukal na přímý přenos. Sice angličtinu mám pouze druhý rok, ale neměl jsem s tím větší problémy. A teď k Oscarům. No prostě paráda.. :-) Hugh Jackman mě hned v úvodu rozsekal, když "představoval" filmy, které byly nominovány na Nejlepší film. Potom se mi líbil ten nápad, že když byla herecká kategorie, tak tam přišlo 5 herců/hereček a mluvili vždy k jednomu z nominovaných. S výsledky jsem poměrně spokojen, jediné překvapení z mé strany bylo, že Sean Penn dostal Oscara za hl. mužskou roli. (Ne, že by si ho nezasloužil, to já nevím, Milk jsem ještě neviděl, ale myslel jsem, že ho dostane Brad Pitt). Určitě se rád podívám na příští ročník. ()

Zajímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama