Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 2
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (117)

teutates 

všechny recenze uživatele

Skvelý Wolverine a v podstate celkové prevedenie aktuálneho ročníka odovzdávania zlatých "ksichtov" sa podarilo... ešte stále píšem o celkovom dojme, pretože výsledky tejto spoločensko - vykonštruovanej frašky mi samozrejme nesadli. V mojom "srdci" zostalo po tomto galavečere plno prázdneho miesta a opodstatneného hnevu, premenené nominácie ma rozhodne nenadchli... 6/10 ()

Bennyman 

všechny recenze uživatele

Dobře provedená show v podání Hugha Jackmana. Jinak s udělením oscaru už to tak dobře nevidím. Určitě mi v nominacích chybělo Gran Torino možná i Dark Knight by se tam vlezl. 100%ně vím, že Slumdog milionaire byl přeceněn. 8 oscarů je nadpříliš. Řekl bych, že Akademie se nechala trošičku unést. A podle mého názoru si Mickey Rourke sošku zasloužil víc než Sean Penn. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mně to až tak dobré. Na můj vkus to bylo pojato až příliš pietně a komorně. Našly se i trapné chvilky. V okamžiku předávání sošek za Nejlepší mužskou a ženskou roli přicházeli na podium k nominovaným promlouvat již dříve ocenění herci a herečky. Následné proslovy či spíše zbytečné bláboly směrem k nominovaným byly tak neskutečně trapné že jsem to měl chut vypnout. Nejslabším článkem průměrného gala večera byl moderátor Hugh Jackman, kterému role moderátora vůbec nesedla. Mně osobně nejvíc zaujaly závistivé výrazy neoceněných herců a místy uvolněná atmosféra. Bavil jsem se ale čekal jsem víc. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

K předávání Oscarů mám vždy své výhrady. Vcelku průměrná zábava, které místy dominuje podivuhodné rozhodnutí komu připadne soška. Nejvíc mě tentokrát ze židle zvedl Oscar za zvláštní efekty, když to vyhrál mezi filmy jako Temný rytíř, Iron Man či Bejamin Button. Nic proti Fincherově trháku, moc se mi líbil, jen by mě zajímalo, kde jsou sakra ty skvělý efekty? To jim nestačila soška za masky? Fakt podivný. Prostě jako vždy. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman byl sice skvělý, neměla jsem tušení, že umí takto zpívat, ale koukala jsem se na HBO, kde mi to velice kazilo tlumočení "těch dvou", jejichž jména naštěstí neznám. To bylo strašné! Nejen, že překládali 20% toho, co tam řekli, ale za jejich "Tilda Swintonová", "Sarah Jessica Parkerová" apod. bych vraždila. Výsledný dojem proto rozhodně není nejlepší. Jinak šel přenos svižně, vesele a uvolněně. Not bad. ()

Zajímavosti (5)

  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama