Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

misterz 

všechny recenze uživatele

Scenár je strašná slabota, film v tomto smere okopíroval všetko čo sa len dá, takže často bolo hneď jasné, čo bude v ďalšej scéne. Ale efekty a celková atmosféra neboli zlé, celkom ma to "vizuálne" pobavilo. Takže ten, kto čaká nenáročnú filmovú zábavu zameranú hlavne na efekty, by mal byť spokojný. 55/100 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych tu toho deště neměl dost, vlezl jsem do kina na bouřku. Musím se ale poplácat, ještě nikdy jsem nezažil takový zvuk, jako tady. Už je mi jasné, proč mají na Zélandu tolik otřesů půdy, protože když se v sále Delux na Ken Terrace rozjede film, musíte se připoutat k sedačce, jinak skončíte na chodbě. K vidění nebylo nic nového, ale dalo se na to úspěšně koukat, což je a) to jediné, co od katastrofického filmu čekám a b) stokrát lepší, než trpět u rozmazaných výmyslů strýčka Musímbýtoriginálnízakaždoucenu. (Wellington, NZ) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze začátku viděl v ruce kdejakého hovada v tom městě ruční kameru, tak mě naskočila husí kůže a v přípravě na třaslavou kameru jsem začal po kapsách hledat kinedryl, to jsem ale ještě netušil, že tenhle film je právě o kameře, ale v tom nejlepším slova smyslu. Jasně třeba scény ožralů jsou točený výhradně nepřehledně, jenže o ty ve filmu jde pramálo. Tenhle film je totiž v manželským svazku s tornádem a moc dobře ví jak z diváka udělat svýho milence. Pohledy na blížící se tornáda, znázornění jejich síly (letadlo ) a ničivosti (celkové kompozičně skvěle sdělný nadhledy), záběry z neskutečně geniálních úhlů a ještě geniálnějšího střihu, kdy se nám poměrně rychle prostřídává záběr na celek se záběrem na detail mě totálně dostaly. Filmu docela lehce odpouštím někdy typicky americké proslovy, zdlouhavější začátek, protože když dojde na přírodní akci, tak jsem díky obrazu a zvuku (Dolby Atmos se tady vyplatí víc než kdykoli jindy) zapomínal na bezvětrnou atmosféru kinosálu a intuitivně sebou pocukával při každé tornádí destrukci. Jóóó,to je tak, když člověk čeká digitální sračku a dostane obrazovýho mazlíka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja som väčšinou ten posledný, kto by vyhľadával a vyžíval sa vo filmoch, ktoré sú výhradne založené na trikoch. Tento na nich vyslovene stojí, ale tu je ich použitie namieste. Vlažné prijatie i slabšie hodnotenie ma neodradili od zvedavosti a ja musím ísť proti väčšine, pretože mne to prišlo celkom vydarené. Slávny Twister je už popri tomto starý kolega, tornáda sú tu v plnej sile, triky sú výborné a príbeh v podobných filmoch nie je až tak dôležitý. Ja som si to na domácom kine parádne užil a rád si to pozriem znova. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem odborník na tornáda a osobně jsem je ani nikdy neviděl. Nicméně nedokážu uvěřit, že by se po Americe mohla objevit taková zrůda, jako je v tomhle filmu. Na druhou stranu musím sklonit poklonu tvůrcům, protože hodně dobře skloubili ruční kameru s poctivou filmařinou, Vlastně jsem nevěřil, jak moc dobrých záběrů tenhle film má. Tam, kde by se nízkonákladovce rozklepala ruka, tady evidentně kameraman dostal nějakýho pomocníka robota, kterej to za něj odbyl a nebo mu dali víc najíst, protože i v tom největším uragánu si drží stabilitu a nabízí lidskému oku zážitek, který si umí připravit jen matka příroda. Za mě tedy musím říct, že jsem byl hodně překvapený. Tornáda mě ve filmech vždycky fascinovala a tady to není výjimkou. Jenom to klasický americký moralizování na konci filmu bylo trošku zbytečný. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama