Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to fajn. Proti nadšení tvůrců nelze říct křivého slova, jen mi zkrátka víc vyhovují atmosféričtější styl zaměřený více na postavy než na atrakce. A škoda, že neotřelé nápady kazí klišovité dialogy a zbytečné pokusy být občas vtipný i když se to nehodí. 70%. Porovnejte s nedávným zombie dramatem The Battery, dva naprosto jiné přístupy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 1/10 Děj 5/10 Zvuky 1/10 Efekty 6/10/// PLUS: párkrát jsem se pobavil, jednou jsem čučel s otevřenou pusou POZOR SPOILER(když dívčina začala ovládat zombíky), právě tento, ale i další novátorské prvky (palivo ze zombíků, jejich odlišné chování od zavedeného trendu), triky, masky taky nejsou úplně marné MÍNUS: horší je to s kamerou, která měla občas ostrý obraz, jindy rozmazaný, jindy použitá stylem "rybí oko", tvůrčí originalitě se meze nekladou, ale tohle působilo rušivě, nejvíce mi ovšem vadily zvuky, konkrétně zombíků, znělo to jako kvičení prasat a tohle poslouchat celý film je hrozný./// Shrnutí: Snad céčkový horor s levnými neherci, natočený tak bláznivě, že se to někomu může líbit. Mě to ovšem sesedlo. Je to guláš, zmatek, občas velice špatně natočené a nijak tomu nepomůžou cákance krve, hnus, řev a všudypřítomná brutalita./// Celkem 36%/// ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nesnáším zombie ''horory'' který se snažej bejt děsivý, protože na zombie prostě nic děsivýho není, zato akční výplachy navíc který se neberou moc vážně docela můžu.Wyrmwood je ukázkový příklad toho druhého.Parádní akce, brutální černý humor a rozsekávající Australský přízvuk mě rozbil.Co na tom, že je to místy celkem amatérské a předvídatelné, když je to dělaný s láskou, nadsázkou a kurevskou brutalitou :).Ta scéna na začátku v garáži byla hustá (ta pomalovaná čubka byla dobrá svině) a zombie nitro mě polechtalo bránice pekelně.Parádní béčkovej výplach a doufám, že dvojka bude.70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Několik originálních nápadů skutečně vytahují film nahoru víc než by se dalo čekat. Osobně hvězdu ubírám za neustálé střídání filtrů, ta barva obrazu byla fakt hrozná a druhou hvězdu ubírám za amatérnost v grafickém provedení. Je znát, že spousta záběrů se upravovala v počítači a působí to dost lacině i na amatérský film. Jinak ale celkem napínavý, svižný a v mnoha ohledech originální zombie horor, takže za mě lehký nadprůměr = 55%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ty woe, tak tohle je docela hustotka! Takhle nějak by vipadal Šílenej Max, kdyby se potkal se zombýkama. Jen je tu místo Maxe šílenej Barry, kterej po smrti svý rodiny bojuje nejen s desýtkama nakaženejch, ale i s jednotkou živejch a ozbrojenejch drsňáků (něco jako vojácy, bo co), která má svoje plány s Barryho šukadelickou sestřičkou. Takže nedojde jen na vystřelování mozkoven, ale i na slušnou automobylovou honičku, masový přestřelky a několik nadupanejch fightů muže proti muži. Takže atmoška tentokrát ustoupyla, ale to neva, protože je v ní docela našlehaná akcička, a ta na ty menší prachy vypadá fakt bombově. Gore ale taky supa; mozečky i vnitřnůstky lítaj do všech stran a to mě prostě bavý. Občas to křičí maličko pyxelově, ale jinak ty barvičky a přírodička úplně v pohodě, kor ve Full HD, že jo... Ani to krytyzovaný ovládání zombýků skrz myšlenky mi nevadilo. Aspoň něco novýho do tohodle žánru. Chybí snad jenom kozičky, což je rozhodně škoda, ale zase hlášky jako docela ligový, to musim uznat. Fakt mazeček jako, nečekal jsem to. Rozhodně doporučuju, protože ty, co mylujou násilí, krev a akční zcény, tak se s toho možná pochčijou a poserou! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)
  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)

Reklama

Reklama