Reklama

Reklama

Kdo je tady větší blázen? Nejen hollywoodská studia, ale i nezávislí producenti trpí nedostatkem filmových námětů, a tak si vypůjčují příběhy z úspěšných zahraničních snímků a přetvářejí je k obrazu amerického publika. Příběh německého filmu Naboso (2005), který se hrál i v našich kinech, vypráví o osudovém setkání dvou mladých ztroskotanců, jež je nakonec podle jejich slov tím nejlepším, co je kdy potkalo. Jeden ze scenáristů původní verze Stephen Zotnowski ponechal hlavní dějové linky bez větších úprav a zachoval i původní název, takže se změnila především geografie. Mladík z lepší rodiny Jay, který má všemožné trable a právě pracuje v jedné losangeleské psychiatrické léčebně, se vydá na cestu se schizofrenickou pacientkou Daisy, která vůbec nezná život tam venku. Společně míří do New Orleansu, kde žije Jayova rodina a kde se chystá svatba jeho mladšího bratra... Režisér Andrew Fleming (nar. 1965), který v začátcích své kariéry natočil divácky vděčné snímky Švédská trojka (1994) a Čarodějky (1996), se v americké verzi Naboso (2013) soustředil na vedení obou hlavních představitelů Scotta Speedmana (medik Michael Corvin v hororové sérii Underworld) a Evan Rachel Woodové, známé mj. postavou odcizené dcery titulního hrdiny dramatu Wrestler, a natočil příjemnou komedii, která místy připomíná slavného Rain Mana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmy takého typu mám naozaj rád - teda také, kde v hlavnej úlohe vystupuje psychicky labilný človek, ktorý má problém zaradiť sa do spoločnosti. Bohužiaľ prvé dve tretiny filmu boli dosť priemerné, keďže to vôbec nepôsobilo tým dojmom na aký to malo spočiatku nábeh. Potom ku koncu už našťastie kvalita filmu rýchlo vzrástla, aj keď zase dospela ku klišé vrcholu. Na rolu psychicky labilnej Daisy sa Evan Rachel Wood naozaj hodila, je super vidieť, že Drew Barrymore má svoje nasledovníčky, pretože práve E.R.Wood mi veľmi pripomína jej herecké začiatky. Čo sa týka príbehu, mal veľmi peknú pointu - a síce, že k psychicky labilným ľuďom sa treba správať ako k rovnocenným, jedine tak budú mať šancu vnímať sami seba ako súčasť spoločnosti. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné pokoukání. Původní německý film jsem neviděl, nemohu srovnat, nicméně film mě zaujal od začátku a nějak mě začal bavit. A to je co říct, v záplavě filmů, kdy po prvních 15 minutách nechápete, proč nějaký film vůbec vznikl. Hlavní představitelé dobře zvoleni, pár vtipných scének k tomu, úžasná hudba ... prostě paráda. ()

Reklama

Barkku 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Tohle zpracování vůbec nedává smysl. Kdo viděl německou verzi z 2005, musí doufám uznat, že poetika i vtip v ní obsaženy, se tady neobjevují ani vzdáleně. Dívám se na ten film (ano, ještě se dívám a už mám potřebu skočit z okna) a hrozivě se nudím, schovávám se pod stůl studem, že Evan R.W. tu roli vzala a že scénáristi si mohli myslet, že jejich verze bude vylepšením. Přitom původní film Tila Schweigera mám fakt ráda a mohu jen doporučit. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Barefoot mě asi nemohl zastihnout ve vhodnější náladě, kdy jsem byl na děj a jeho průhledné postavy dokonale naladěn. 90 minut, které uběhly jako příjemná seriálová čtyřicetiminutovka, daly vzpomenout na podobně laděné snímky (ať už s narušenými postavami, nebo s postavami, objevujícími současný svět po několikaleté hibernaci). Sice snímek nepřinesl nic nového a ani se o to viditelně nesnažil, ale díky přesvědčivému civilnímu projevu ústřední dvojice jsem si to užil, jako bych veškeré dění viděl na obrazovce poprvé. Původní německý originál jsem neviděl, ale pokud je ještě lepší, než tento americký remake, tak sem s ním. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný film, který snad tolik neurazí. Sice se ani tato americká romantická komedie neobejde bez pozlátka milionářů, opulentní svatby a rodinného sídla, ale to se tu dá přežít. Pěkná hudba, snesitelní herci (hlavně dáma) a poměrně malý tlak na pilu z tohoto filmu dělá alespoň pro mě příjemnou vzpomínku, na kterou se třeba jednou zase mrknu v telce, když půjdu náhodou kolem. A německý originál bych takhle potkal ještě radši! (neviděl jsem) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama