Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem vůbec nevěděla do čeho jdu a docela jsem váhala. Jestliže jste na tom podobně - neváhejte! Německá kinematografie je mi cekem vzdálená, ale v tomto případě jsem byla velmi mile překvapená. O Tourettově syndromu jsem nic nevěděla, tak jsem nelenila a něco si o tom přečetla. Mohu tudíž napsat, že se Florian David Fitz své role zhostil na výbornou. Přidejte k tomu výtečné výkony i ostatních protagonistů, nádherné exteriéry (po kterých jsem okamžitě zatoužila jet do Alp) a kvalitní scénář a bude to pro vás stejně příjemný zážitek jako pro mě. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že cítím přímo euforii - přesto ... jako bych najednou mohla volně dýchat. Možná zažijete něco podobného - pokud se necháte zlákat a absolvujete spolu s Vincentem cestu k moři. Možná se alespoň na chvíli zbavíte přebytečné zátěže - a třeba vás napadne taková ... skoro až hříšná myšlenka, že život se všemi svými křižovatkami, nadjezdy, podjezdy, tunely a serpentinami nemusí být nutně nepřiměřeně složitý. ()

Reklama

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Podívejme co za poklady se schovávájí v Německu! Vincent má vícero problémů. Otec nafoukaný politik před volbami, maminka se alkoholem tlumíla tak dlouho az se jí to definitivně povedlo. No a Vincent sám má touaretův syndrom, aby toho nebylo málo. K tomu Vincenta jeho fašounskej politickej otec zavřel do ústavu. Ale i tam jde najít parťáky na cestu! A ta cesta stojí za to!!! ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem říkala, že Německo nepřineslo světu nic dobrýho. A to hlavně ve směru kinematografie. Protože je tu spousta těch pitomých filmů a seriálů z NDR, které vypadají krásně, ale musíte vypnout zvuk, abyste každou minutou nepřicházeli o chromozomy. Tohle je ale něco úplně jiného a Německo by takové filmy mělo vytvářet, protože jsem dlouho neviděla film, který by mě tolik překvapil a nadchnul. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Drama? To jako vážně? Spíš chyba zde na čsfd tipuju. Sorry jako, ale takhle spoustě lovcům komedií tahle skvělá komediální road movie uteče. Jsem rád, že se to ke mně nějakou cestou přes film Horizont lásky dostalo. Bavil jsem se skvěle. Němci, zdá se, asi občas dokážou natočit dobrý film. Dokonce i komedii. Uvěřitelně vtipných scén je zde opravdu dost. Hlavně díky skvělým a sympatickým hercům. Dabingu se také bát nemusíte, němčinu opravdu nemusím, takže jsem to risknul rovnou s dabingem a je bezva. Rozhodně to někdy zkusím i v originálu, protože ten příběh si mě prostě získal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama