Reklama

Reklama

Vincent trpí Tourettovým syndromem. Po matčině smrti ho jeho otec dá do ústavu, odtud se však Vincentovi s dalšími dvěma pacienty podaří uniknout. Musí splnit poslední přání své matky - vysypat její popel do moře v Itálii…
Vincentova matka zemřela, ovšem na smrtelné posteli vyslovila své poslední přání - naposledy vidět moře. Jenže, jak se má Vincent dostat k moři, když trpí Tourettovým syndromem a jeho otec ho nechal zavřít do psychiatrické léčebny? Naštěstí je tu anorektička Marie a Vincentův spolubydlící Alex, trpící obsesí. Společně utečou z léčebny a v otlučeném autě se vydají do Itálie. Jenže Vincentův otec a jejich terapeutka Dr. Roseová jsou jim v patách, naštěstí se neustále hádají, a tak sami vypadají jako pacienti kliniky. Začíná důležitá dobrodružná cesta a jisté je jen to, že na jejím konci nikdo ze zůčastněných nezůstane takový, jaký byl... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době jsem opět zkouknul německý film a jak tak koukám vyvolená rasa je stále ve formě. Příběh a vývoj vztahu mezi hlavními hrdiny je vyprávěn tak šikovně, že mé sympatie k hlavním hrdinům se rozjížděli na neutral a postupným přeřazováním skončili až na pětce. Nádherný příběh doplňuje ještě nádhejrnější exteriové prostředí Alpský přírody. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Traja dospelí ľudia, ale tak trochu deti, každý so svojím problémom. Spočiatku divné situácie, divní ľudia, chrapúňsky otec, ale postupne sa to vyjasňuje, postavy dostávajú nové rozmery. V každom človeku sa nájde aj niečo dobré a smeruje k novým nečakaným zážitkom. A práve o tom má byť správna road-movie, neutápa sa v sentimente, ale zabáva diváka. Nemcom tie filmy o ľuďoch s postihnutím nejako idú. –––– Já mám cvrčka v hlavě, kterej mi sere mezi závity. Pořád mě nutí dělat to, co právě nepotřebuju. –––– Vypadá to hnusně, když lidi jedí. Je tu hnusný, nechutný, je to zvrhlý. Když se jí, je to divný. Jó, zní to trhle, ale je to tak. ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Sotva se na film začnete dívat, už v něm někdo "fakuje", a dokonce na svatém místě. U někoho to možná vyvolá pobouření. Když však zjistíte, že se jedná jistý syndrom, hlavnímu představiteli odpustíte :) a s napětím sledujete jeho další osudy. Je to parádní jízda přes krásné území okořeněná výbornou hudbou. Německý film překvapil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, kde sa má možnosť divák zasmiať cez slzy. Vážne témy, no podané veľmi odľahčeným a zábavným spôsobom. Škoda toho záveru, prišlo mi to akoby to bolo celé nedoriešené a po dramatickej stránke dosť slabé. Tiež v určitých veciach v spojitosti s Vincentovým otcom by som mal pár výhrad (hlavne v závere, až moc romanticky naivné). Na slabší nadpriemer to ale stačí. 70/100 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

ten film si kuknite aj keď neviete čo je Tourettov syndróm, predpokladám, že len málo divákov ten jav pozná. Patril som k nim. Film bol natočený s nemeckou precíznosťou, zmyslom pre sentiment, výborný výber hercov, nádherný soundtrack, (vrátane Bacha , či Bethowena) . Večerná scéna s dirigovaním Bachovej sonáty s nadšeným aplauzom , či chvíľa pohody trojice sediacej na ramene vrcholového kríže v nádherných tirolských Alpách, koniec koncov aj samotný príbeh bol zaujímavý .... a pozerateľný s ľahkosťou a úsmevom ... no jednoducho film má u mňa 5 b. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ústredné trio počas svojho tripu najprv cestuje v automobile Saab 900 od švédskeho výrobcu a neskôr na jednej z vlajkových lodí spoločnosti Audi, a to modely A8L. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa predovšetkým v nemeckom Bavorsku a tiež v Taliansku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama