Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Geniální představeni Brada Pitta v roli blázna a Bruce Willis opět vynikající, proto oba patří mezi mé oblíbené herce. Sci-fi Terryho Giliama je (na rozdíl od mnoha jiných Sci-fi) použitý model cestování v čase, podle kterého není možné změnit cestou zpět v čase budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná) – ti, kdo se o to pokusí se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že tím chtěli budoucnost změnit vlastně mají podíl na jejím vzniku. Vše se nakonec stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo, neboť s každým dalším zhlédnutím zjistím, že tomu rozumím čím dál méně a to je na tom filmu tak neuvěřitelné. Originálně silná atmosféra, silný scénář a zasloužená nominace na zlatou sošku pro Brada Pitta. Gilliam má své řemeslo velmi sofistikované. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velmi zaujimavy pocin.Po zhliadnuti vo mne vsak ostal pocit ciastocneho strachu.Mozno strachu z neodvratitelnosti osudu.Predpokladam, ze presne to chceli tvorcovia filmu v divakovi zanechat.Prave kvoli tomu pocitu strachu a bezmocnosti hodnotim za 4*.Ja totiz neistotu bezmocnost a strach nerad;) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ajaj, prvýkrát som dal hodnotenie za štyri, no po druhom zhliadnutí filmu by som pridal ešte ďalšie štyri! Ozaj film, ktorý treba vidieť dvakrát pre pochopenie. K hodnoteniu, mohol by som ho vychváliť do nebies, no len by som sa opakoval, hádam len napíšem, že herecky ma priam ohúril ozaj šialene hrajúci Pitt. Jednoznačne jeden z najoriginálnejších pohľadov na budúcnosť a cestovania v čase. 100%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepsich filmu Terryho Gilliama a taky jedno z nejlepsich temnejch sci-fi, co jsem kdy videl. Samozrejme, ze kazdej si pod pojmem sci-fi predstavi ruzny veci, takze nekoho, koho napadnou jen stihacky ve vesmiru, laserovy mece atd., tenhle film asi zklame, ale ja z neho byl nadsenej. Pribeh je spravne zamotanej a i kdyz jsem tusil, co a jak bude, stejne sem si nemoh az do konce bejt jistej. K tomu si jeste prictete Bruce Willise a Brada Pitta v jednech z nejlepsich vykonu jejich karier, perfektni atmosferu, misty uchylnou kameru a skvelou hudbu. Dokonalost. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Ako mladý chalan optimisticky hľadači do budúcnosti som sci-fi žáner žral, no teraz, keď viem, že to bude stále len a len viac na prd, ulietam skôr na fantasy - ale to len tak na okraj, s výsledným hodnotením to má pramálo spoločného. Čo ma tak prinútilo dať filmu priemerné tri *? Pravdu povediac, sám neviem, proste mi tento film nič nedal, no verte mi, že mi to je skutočne ľúto. Nepopierateľne ide o majstrovský film, skvele natočený, napísaný a hlavne zahraný (Brad Pitt dokázal, že patrí medzi najlepších charakterových hercov nielen tejto generácie, nech si vraví kto chce, čo chce), no jednoducho ku mne prehováral jazykom, ktorému som nerozumel. Škoda, možno keď si to pozriem ešte raz... PS: POMO ho tu prirovnával k Vertigu, čo je viac ako irónia, pretože ani ten film ma vôbec nechytil. Na rozdiel od Dvanástich opíc ho však nepokladám ani za príliš dobre napísaný, ani za príliš dobre zahraný a jediné, čo ma na ňom dorazilo bola réžia pána Alfréda... Neviem, niektoré filmy mi proste nie sú súdené. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama