Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ponuré, temné, depresivní...Tak přesně tenhle typ filmů miluju. A Dvanáct opic patří k mojí osobní klasice. Bruce Willis dostal jednu z životních příležitostí (společně se Šestým smyslem a Vyvoleným) a využil jí dokonale. Jeho herecký koncert zdatně doprovází Brad Pitt v natolik úchylné roli, že ho musíte milovat. Jen skalní pubertální fanynky jeho hezčího já se asi zděsí. Kapitolou sama pro sebe je režie Terryho Gilliama (Brazil) - hlavně díky němu jsem měla hlavu plnou 12-ti opic ještě týden po zhlédnutí. K tomu vynikající scénář, depresoidní hudba... Prostě dílko na které zas jednou hodně dlouho nezapomenu. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám nejraději. Formálně famózní, emotivní, ale i myšlenkově bohaté a přitom divácky přístupné (např. Gilliamův starší počin, Brazil, nesplňuje poslední jmenovaný faktor a proto mu za sebe nemůžu udělit pětihvězdí, neboť jej vlastně pořádně nechápu). Twelve monkeys má plné dlaně i dalších prvků, které s takovou radostí vídám ve filmech: obrazovou výtvarnost, osobitost, dobré herecké výkony, padnoucí hudbu, či škokující rozuzlení zápletky, takže hodnocení je jasné.... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film. Výkony jsou jednoznačně velkolepé. Bruce Willis mne překvapil. Nikoho jiného si v jeho roli nedokážu představit. Je dokonalý jak v použití řeči a těla, tak v zabarvení hlasu. Zvládne vypadat nebezpečně, extrémně zranitelný a nemocný současně. Výkres postavy je poutavý a v jednom momentu začnete věřit, že by mohl být opravdu duševně nemocný a že vše kolem je součástí jeho halucinací. Film jako celek je krásně poskládán a je jedním z nejlepších sci-fi (dokonce bez třpytivých efektů). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepsich filmu Terryho Gilliama a taky jedno z nejlepsich temnejch sci-fi, co jsem kdy videl. Samozrejme, ze kazdej si pod pojmem sci-fi predstavi ruzny veci, takze nekoho, koho napadnou jen stihacky ve vesmiru, laserovy mece atd., tenhle film asi zklame, ale ja z neho byl nadsenej. Pribeh je spravne zamotanej a i kdyz jsem tusil, co a jak bude, stejne sem si nemoh az do konce bejt jistej. K tomu si jeste prictete Bruce Willise a Brada Pitta v jednech z nejlepsich vykonu jejich karier, perfektni atmosferu, misty uchylnou kameru a skvelou hudbu. Dokonalost. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Dvaja hlásatelia správ vo filme boli v čase natáčania skutočnými hlásateľmi správ na kanáli 10 vo Philadelphii. (Arsenal83)
  • Šváb, ktorého James Cole (Bruce Willis) vezme ako vzorku z povrchu, je druh rodu Gromphadorhina. Pôvodne sa vyskytuje na ostrove Madagaskar a v zimných podmienkach, ktoré panujú vo filme, by neprežil. (Z0oMb3E)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno