Reklama

Reklama

Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství. (Intersonic)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (42)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to tou fotbalovou tematikou, anebo prostě jen tím, jak se to snaží být za každou cenu líbivé, ale nakonec mě to bavilo, i když mě první hodina nedokázala moc dostat. Jasně, je to všechno moc předvídatelné, klišovité, ale i tak ten příběh o lásce a o síle ducha funguje. Naivní, hloupé, ale jednou za čas mi to asi stačí. ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

Poslednou dobou sledujem piatočné animáky na TV Seznam. No a ten minulý pricestoval z ďalekej Argentíny, kde je futbal národným športom, ak nie niečo viac. Hneď začnem postavami. Tie sú také neutrálne, nevýrazné, nenahnevajú a ani nenadchnú, okrem zápornej postavy, čo je snad ten najväčší narcis a sobec, akého som v animákoch kedy videl, a od začiatku je absolútne nesympatický. Samotní panáčikovia z olova pobavia skôr detské publikum, na mňa už nejak nefungovali. Príbeh najviac zaujme na začiatku pri stolnom futbale a potom až konečný zápas. Potom človek nemá problém udržať pozornosť až po smetisko (vrátane), no ten cirkus mi prišiel až slabo nudný. Nie že by ste pri nej vypínali televízor / odchádzali z kina, ale priestor  je tam venovaný panáčikom a mňa tie scény moc nebavili, nebola tam žiadna výrazná scéna. Pasáž v laboratóriu by stála za to v nejakom sci-fi detektívnom animáku, tu to moc nepasovalo a akurát to odíde do zabudnutia, čo je troška škoda. Pasáže v dome nesympatickej futbalovej Superstar s “abstraktným umením” nudili a ten narcizmus v podobe sôch zachytávajúcich záporáka v pózach známych sôch to isté. Skôr vám ten narcizmus pomaly začne liezť na nervy. Potom sa dostaneme k samotnému zápasu, zo začiatku… Najlepšie to vystihol manažér. O chvíľu však ten zápas záujme, aj tí olovení futbalisti dostanú pre mňa zaujímavé scény. Animácia je tu celkom slušná a v žiadnom prípade to nie je slabá stránka filmu len preto, lebo odpadky nevypadajú ako od Wall-eho. Tou je ta pasáž v cirkuse a narcistický záporák. Premýšlal som, či dať silné tri či slabé štyri hviezdy, ale za ten záver s otcom a synom, za ktoré by sa nemuselo hanbiť žiadne väčšie štúdio, budem ústretovejší. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Otevírací fotbalová variace na ikonickou sekvenci z 2001: Vesmírná Odysea navnadí, pak je to ale ta nejjednoduší klišé pohádka s lidskými charaktery, které už tvůrci snad nemohli více odbýt. Co se týče malých fotbalistů, je to mnohem lepší, ale banalitu příběhu už to nepřebije. Pozitivní je, že opravdu lze v Argentině udělat animák technicky téměř na úrovni pětinásobně dražších projektů od Pixaru. Smutné je, že finální fotbalový zápas je fantasticky udělaný, má emoce, srdíčkou, adrenalin a skvělý fotbal (zpomalovačky), takže nezbývá než litovat, proč to nešlo v předchozích desítkách minut. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Argentinci se Španěly ukázali tímto filmem,že Pixar a Walt Disney můžou mít své konkurenty ve své branži.A nejdůležitějším faktorem je asi to,že film stál mnohonásobně více než ty animované americké blockbustery.Příběh byl docela jednoduchý,ale líbila se mi ta propracovanost,která mě v některých chvílích udivovala.Nejzábavnější momenty byly bezesporu hádky mezi pruhovanými a "granátovými" hráči,kteří oplývali výbornými hláškami.Závěrečný zápas mě uvrdil,že filmu dávám 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy majú veľmi zjednodušené charaktery a väčšina by sa ich dala popísať jednou krátkou vetou, prípadne krátkym slovným spojením. Najhoršie je na tom ale Amadeo, ktorý je zúfalo nevýrazný a nezaujímavý. Jasne, má to byť tuctový ostýchavý trasoritka, ktorý nakoniec v ten správny okamih preukáže odvahu a odhodlanie, takže s istou mierou nevýraznosti a nezaujímavosti sa u neho počítať musí. Najlepšími časťami sú úvod, kedy dôjde k podarenému súboju vo futbale a záverečných dvadsať minút, kedy sme svedkami reálneho zápasu, v ktorom sa Amadeo proti nepriateľskému tímu postaví s tými najväčšími outsidermi a úbožiakmi, akých si len viete predstaviť. Oboje je natočené veľmi dynamicky, má to grády a je to zábava. Prostredných približne päťdesiat minút je ale prakticky nedejové, podstatne menej zaujímavé a zábavné a ide v nich viac-menej len o to, že oživení panáčikovia hláškujú, skandujú, handrkujú sa, poštuchujú sa, osedlávajú potkany zo skládky, lezú po púťových atrakciách a robia tváre. Na animovanom filme Hurá na futbal je najzaujímavejšie to, že je argentínsky a že ho natočil Juan José Campanella, ktorý je okrem iného držiteľom dvoch oscarových nominácií za najlepší cudzojazyčný film, z ktorých jednu dokonca premenil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Jedná se zatím o nejdražší argentinský film všech dob - stál 21 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Film je založen na krátkém příběhu „Paměti Righta Wingera" uznávaného argentinského spisovatele Roberta Fontanarrosy. (Plechpetr)

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama