Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Preiss byl za super klaďase.Role mu sedla jak prdel na hrnec.Chválím jeho odhodlání jízdy na mašině(pokud se nejednalo o dabléra).S Matáskem si hooodně užívali pohodu na rybách.Někdo tady píše o pomalém toku událostí v příběhu,musím oponovat že sem se ani na chvilku nenudil.Mile mě překvapil velký výčet hereckých osobností.Takže nedělní večer s detektivkou jak se patří!:-)) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Detektivka je to celkem slušná, divák není ochuzen o žádnou indicii a herci slušně hrají. Ale ty pravidelné záběry na přírodu, když paní režisérka neví, co by plácla před kameru, tokavě se rozněžní nad lesíkem, remízkem, ubíhající říčkou, či západem slunce. Takže položku romantika si může odškrtnout a jedeme dál. Jenže ono není moc kam. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka ano, ale jedině.kdyby byla režijně zvládnutá. To, co tady v parku jako zlost předvádí eso formátu Jiřího Dvořáka, z toho budete smutní. Jediný Viktor Preiss zachraňuje nevěrohodnou báchorku, která si pomáhá stupidními oslími můstky, to když postavy telefonují a jako debílci všechno papouškují divákovi na vysvětlenou (nejmarkantnější je to ve scéně s Pavlem Rímským). Neřekl bych, že je v tom zamotáno hodně postav, spíš většina výstupů je přehraných anebo zbytečných (scény s kamny..). O Matáskovi snad ani psát netřeba, měl skončit u Kendyho a hotovo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, ale podruhé to vidět chtít nebudu. Exceluje Preiss, Matásek taky slušný, Dolanský mi přišel, že přehrává. Ono celé je to zbytečně expresivní, a přitom nudně. A příběh, hm, jak co. Koho dnes bere zabitá stopařka? V době vzniku knihy, nebo v době filmu Smrt stopařek, prosím. Ale dnes stopařky neexistují, každá má dvě auta. Převedeno na dnešní dobu to hodně ztrácí. Je to sice ověšeno restitucemi apod., které v knize být nemohou, ale to celé nové jádro příběhu neudělá. A točit jižní Čechy v Roztokách, kde jsou zastávky s logy pražské MHD, to napadlo koho? :-) Vlastně jediné, co mě pobavilo, že tam má cameo kamarád Ondra Buchta. ()

otík 

všechny recenze uživatele

První díl ze série Případ pro ... . Je to sice těžce televizní detektivka, ale především Preiss s Matáskem v civilních rolích potěší. Příběh a pátrání nejsou vyloženě špatné, pohledy kamery občas velmi dobré, hudba ucházející. Škoda, že Preiss ke konci vypadne z obrazu, ale i Matásek to vše nakonec dobře dotáhne. Jsem zvědav na další díl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)
  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)

Reklama

Reklama