Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Jediná otázka, kterou po zhlédnutí mám, směřuje na lokaci. Kde se nacházejí ty pěkné říční zátočiny? Jinak to není žádná hrůza jako např. Vraždy v kruhu. Ani tak úplně netušíte, kdo je vrah, což je v televizní detektivní provenienci ojedinělé. Tím ovšem chvála končí. Je to nuda, dialogy poněkud nereálné, zbohatlíci dnes obecně vypadají a kradou poněkud jinak (nejen ti z Budějovic či Krumlova, jedním z nichž je mimochodem Řebíček). Snaha naroubovat starou detektivní povídku na současné reálie prostě nevyšla. A tak zbývá ta otázka: Kde se nacházejí ty pěkné říční zátočiny?... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Televizní detektivka ano, ale jedině.kdyby byla režijně zvládnutá. To, co tady v parku jako zlost předvádí eso formátu Jiřího Dvořáka, z toho budete smutní. Jediný Viktor Preiss zachraňuje nevěrohodnou báchorku, která si pomáhá stupidními oslími můstky, to když postavy telefonují a jako debílci všechno papouškují divákovi na vysvětlenou (nejmarkantnější je to ve scéně s Pavlem Rímským). Neřekl bych, že je v tom zamotáno hodně postav, spíš většina výstupů je přehraných anebo zbytečných (scény s kamny..). O Matáskovi snad ani psát netřeba, měl skončit u Kendyho a hotovo. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Rybář kapitán Vašátko (to je náhoda Vašátko-Vacátko) je na dovolené a sedí u řeky s malířem Horácem. Idyla klidu dovolené je postupně rušena případem znásilnění a vraždy Mileny Stárkové, až je konstábl Vašátko i divák zatažen do detektivky, která má slušný spád a je dobře natočena. Jedná se o skvělý herecký koncert Viktora Preisse a Davida Matáska. Dobrý ! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Nemáte-li averzi vůči televizním moderním detektivkám, nevadí-li vám trocha překombinovanosti a pokud jste se třeba rádi dívali na detektivní seriály Hříchy pro..., tak Vám tento případ v krku jako rybí kost nezaskočí. Průměrná televizní oddychovka. 55% (viděno 2x) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovici som si uvedomil, že som už túto epizódku pred pár rokmi videl. Repete som si teda mohol odpustiť, i keď vyslovene zle na mňa táto Proškovej krimi nepôsobí. Ako som sa však už vyjadril pri iných spracovaniach jej poviedok, všetko mi to príde na jedno kopyto, podľa jednej a tej istej šablóny. Za mňa bez emócie, atmosféry .. skrátka točíme, len aby sme niečo točili. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama