Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Lupes 

všechny recenze uživatele

Jediná otázka, kterou po zhlédnutí mám, směřuje na lokaci. Kde se nacházejí ty pěkné říční zátočiny? Jinak to není žádná hrůza jako např. Vraždy v kruhu. Ani tak úplně netušíte, kdo je vrah, což je v televizní detektivní provenienci ojedinělé. Tím ovšem chvála končí. Je to nuda, dialogy poněkud nereálné, zbohatlíci dnes obecně vypadají a kradou poněkud jinak (nejen ti z Budějovic či Krumlova, jedním z nichž je mimochodem Řebíček). Snaha naroubovat starou detektivní povídku na současné reálie prostě nevyšla. A tak zbývá ta otázka: Kde se nacházejí ty pěkné říční zátočiny?... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zhruba v polovici som si uvedomil, že som už túto epizódku pred pár rokmi videl. Repete som si teda mohol odpustiť, i keď vyslovene zle na mňa táto Proškovej krimi nepôsobí. Ako som sa však už vyjadril pri iných spracovaniach jej poviedok, všetko mi to príde na jedno kopyto, podľa jednej a tej istej šablóny. Za mňa bez emócie, atmosféry .. skrátka točíme, len aby sme niečo točili. ()

Reklama

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Tentokrát velmi slabý"nedělní večer s ČT".Detektivka tak detektivní,až se naprosto deaktivovala do ztracena.Spousta zbytečných postav,které měli asi zmáct diváka,ale zmátli tak akorát sami sebe.Dolanský,kvůli kterýmu jsem se na to díval byl na obrazovce snad 8 minut,ač byl defacto "hlavní"aktér a kostra děje.No a proč Matásek?vždyť vlastně proč ne.....30%. ()

DanielaE 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbilo ústřední duo Preiss - Matásek. Jan Dolanský si roli spletl zřejmě s Hamletem, příšerně přehrává a je samozřejmě chyba režisérky, když si nepohlídá, aby výkony byly vyrovnané. Překombinovaná zápletka, hloupé rozuzlení (scéna s americkými kamny, Matáskův oslí můstek). Jako 31. případ Maj. Zemana by to možná prošlo. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechtěně jsem tento film shlédl a očekávám, že velmi rychle na něj i zapomenu.78 minut vesměs nudy. Potencionální vrah sdělí klíčová fakta jedině Preissovi do té doby mlčí či říká nepodstatné věci či nádává na nějaký komplot.. proč? Press co je od něj náhodou kousek na rybách ho jde zachránit. Pak příběh nabere na množství nových dat, ale opět jak lehce policie z výslechů neví nic Preiss a jeho neznámý kolega zjistí všechno, náhodou potkají všechny určí vraha k tomu stihnout chytnou velké úlovky a jako bonus vyřešit i dlouho nevyřešený trestný čin... jak prosté. prostě vše j zde strašně moc jednoduché a to množství náhodných setkání a z nich plynoucí informace byli velmi velmi nepřesvědčivé. Kladem je to, že kdo je vrah v koncovce filmu nebylo snadné určit indície ukazovaly na více lidí. Tudíž za mě slabší průměr. 2z5 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama