Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První světová válka byla peklo. Zde jej vidíme očima mladé dívky, která touží po čemkoli jiném, než po roli manželky v domácnosti. Záblesk budoucích časů v éře umírajícího světa, který válka změní. Jenže tato dívka se zamiluje. A jak to tak v těchto filmech bývá, daný voják se vydá do války. A ač nikdy bojové vřavy neuvidíme, cítíme následky, které válka pro hlavní i vedlejší aktéry má. A ano, jde cítit, že to hlavní hrdinku bolí. Jenže.... celá produkce působí moc levně. Řada scén by se dala vystřihnout aniž by to mělo nějaký dopad na celistvost děje a pár vedlejších postav by si zasloužilo dostat více prostoru pro pochopení jejich motivací. Takhle je to průměr. Ale pěkný průměr. 70% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uživateľka kajas to napísala úplne výstižne. Veľké, krásne nič. Takto by sa v skratke dalo povedať o čom film je. Pravda je, že v prvej tretine až polovici sa toho veľa neudeje, ale druhá polovica to kvalitou vyvážila. Výprava je na úrovni, v tomto smere niet čo vytknúť, ale film by určite získal na kvalite, keby sa do filmu vošlo zopár krátkych momentov z fronty. Všetko sledujeme z pohľadu Alicie Vikander, ktorá je na obrazovke v jednom kuse. Hudba tu má silné zastúpenie, ale príbehovo je dosť prázdny. Po treťom mŕtvom priateľovi si hovorím, že to je na jednu ženu až-až a o čom to asi ďalej bude...Neviem ako je na tom kniha, ale tu určite chýba výraznejšia dejová línia. Všetko však zachraňuje sympatická A. Vikander , ktorá nedávno zažiarila vo filme Ex machina a nakopla svoju kariéru. Rozhodne o nej ešte budeme veľa počuť. Krásne veľké nič je natočené s citom a mám slabosť pre príbehy z fronty aj keď zo ženského pohľadu. 70%. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"CHTĚJÍ NA TEBE ZAPOMENOUT. CHTĚJÍ, ABYCH I JÁ ZAPOMNĚLA. ALE NEMOHU. NEUDĚLÁM TO. TO VÁM TEĎ SLIBUJI. VÁM VŠEM!" Už jen ten začátek filmu je tak uhrančivý....zmatená, zlomená Vera, prodírající se slavícím davem až do kostela kde zůstane jako přikována stát u obrazu topících se lidí v rozběsněném moři a její výraz tváře ve kterém se zrcadlí zoufalost, beznaděj....ano i ona se topí, ve vlnách zármutku a bolesti a....... střih a zpoza hladiny se vynořuje mládím, veselím a touhami naplněná úplně jiná Vera....šťastná a dychtící po životě....to je prostě nádhera, zvlášť v podání dech beroucí a emocemi sršící Alicie Vikander. Je mi líto všech těch, co tento film nudil a byl podle nich plytký, bez děje a o ničem neb opak je pravdou! Pomalé plynutí dává dostatek času hlavní hrdince rozehrát mistrovskou hru plnou opravdových emocí a vnímavý a citlivý divák tak může se zatajeným dechem pozorovat ten pozvolný a smutný přerod od štastných a veselých momentů k těm zdrcujícím a velmi velmi bolestným. Tohle byl přímý zásah do srdce a já si ho užil i díky skvělé Alicii, nádherné kameře, výpravě a hudbě hodně hodně moc. A víte co? Tak silné protiválečné vyznění ve filmu, kde se neodehraje ani jedna válečná scéna a nepadne jeden jediný výstřel? MASTERPIECE! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Literární předloha může být silná, věřím, že může jít o jednu z nejsilnějších pacifistických výpovědí 20. století, ale Testament mládí-film je bezkrevný, zbytečně zdlouhavý, rozvleklý, téměř nudný. Alicia Vikander je dobrá úplně ve všem, takže k jejímu výkonu není moc co dodat, Taron Egerton je také přesvědčivý, avšak film jako takový se příliš nepovedl. V druhé půli filmu už jsem se těšil na konec, jsem přesvědčený, že se dalo s takovou předlouhou naložit mnohem lépe. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama