Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander září. Kolikrát jsme to už slyšeli a zcela jistě ještě uslyšíme. Přesto, že je pořád mladinká, si dokázala získat uznání kritiky i publika. Vkusné „válečné“ melodrama sledujeme pohledem sestry, dcery, snoubenky, feministky, ošetřovatelky a hlavně dívky, která nechtěla být pouze ozdobou nějakého manželství. Pozdější spisovatelka Vera Brittain musela ve válečných letech čelit několika výzvám, nakonec z nich stejně jako tvůrci vyšla se ctí. Ale mnohé ztratila. Výsledek sice není nějak sofistikovaný (děj je řekněme obyčejný a lehce předvídatelný), charaktery jsou ale vykreslené docela slušně, válku nepotřebujeme sledovat prostřednictvím do bahna padajících těl nebo nábojnic, ale podprahově ji vnímáme docela intenzivně. Vikander je přirozená, její herecké polohy proměnlivé, kamera se jí velmi ráda věnuje. Ostatně zručný kameraman Rob Hardy si spolupráci s ní zopakoval ve schválené Ex Machině. Silné tři hvězdy. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jeden z mnoha válečných filmů který ukazuje nesmyslnost válek.Na obou stranách umírají většinou mladí lidé.Kdy páprdové řídí válku z křesel se sklenkou whiskey a doutníkem v ruce.Někde pěkně v teple v bezpečí.Poslední titulky, kdy vidíte kolik bylo těm klukům ,co už se nevrátili.To je takový hnus, který ani potom nebral konce ve druhé světové ,kdy opět umírali synové, kteří se narodili svým matkám po skončení první světové.A ta hrozba je tady  zas.Vikander je neskutečně vynikající talent.Prozáří svojí přítomností každý film.Pokud neskončí ve všelijakých nadpozemských avengrech tak si může gratulovat .Tenhle žánr už semlel nejeden talent.Testament prověřil jak scénář tak režii i kamery.Všechno u mě za jedna.Neskutečně reálné exteriéry i rekvizity .Kdy i kolíček na prádlo přesně seděl do té doby. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Je cítit, že se jedná o anglický válečný film, takže by filmu rozhodně slušelo trošku rychlejší tempo.. Jinak každopádně silný příběh o slečně, která ve válce ztratí koho může a přesto se snaží pomoci, kde se dá.. Nádherný ponurý anglický venkov.. Skvělé záběry z polních lazaretů.. Bojů se zde nedočkáme, ale o to víc nám tvůrci ukazují dramata odehrávající se !za frontou".. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama