Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Téma, které nikdy nebude příliš ohrané a vždy trošku aktuální, byť se jedná o jinou dobu. Nepochopím, proč se do toho ti kluci hrnuli dobrovolně. Možná že jsem generace která tento čin nebere jako čest, ale spíš sebevraždu. Někdy v půlce už vám je celkem jasný, jaký osud některé čeká. Důstojné zpracování, které ale nedokázalo nijak zvlášť vzít za srdce. Hlavní hrdinka prošla celkem zajímavou proměnou, ale i tak si mě nezískala. Škoda že se tam Kit Harington neobjevil víc. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Testament mládí mi byl v traileru prodán jako lovestory bývalého Jona Sněha a budoucí Lary Croft v kulisách první světové války. A až v půlce filmu mi došlo, že úvodní „base on true story“ tam nebylo pro legraci a ve své prvotní představě o filmu jsem se krutě zmýlil. Na druhou stranu od obyčejného milostného příběhu nedostanete přesah a závěrečné titulky vás nenechají uznale pokývat nad (v mých očích) přesným zobrazením myšlenky knižní předlohy. Ta samotná by pak kdykoliv a kdekoliv mohla definovat žánr válečného filmu. A málem bych zapomněl zmínit Alicii Vikander, která pro jednou potvrdila, že její Oskar není jednorázová záležitost, ale potvrzení nepopiratelného talentu ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uživateľka kajas to napísala úplne výstižne. Veľké, krásne nič. Takto by sa v skratke dalo povedať o čom film je. Pravda je, že v prvej tretine až polovici sa toho veľa neudeje, ale druhá polovica to kvalitou vyvážila. Výprava je na úrovni, v tomto smere niet čo vytknúť, ale film by určite získal na kvalite, keby sa do filmu vošlo zopár krátkych momentov z fronty. Všetko sledujeme z pohľadu Alicie Vikander, ktorá je na obrazovke v jednom kuse. Hudba tu má silné zastúpenie, ale príbehovo je dosť prázdny. Po treťom mŕtvom priateľovi si hovorím, že to je na jednu ženu až-až a o čom to asi ďalej bude...Neviem ako je na tom kniha, ale tu určite chýba výraznejšia dejová línia. Všetko však zachraňuje sympatická A. Vikander , ktorá nedávno zažiarila vo filme Ex machina a nakopla svoju kariéru. Rozhodne o nej ešte budeme veľa počuť. Krásne veľké nič je natočené s citom a mám slabosť pre príbehy z fronty aj keď zo ženského pohľadu. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama