Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Videa (1)

Celý film

Recenze (96)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* sice amaterský kraťas, ale se slušným zpracováním. Bohužel příběh jednoduchý a pointa se dá lehce odhadnout, a proto i známka je nižší. PS: Nechápu, co by chtěli někteří komentující uživatelé od celovečerního filmu na toto téma. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wow, výborné vizální efekty, pohlcující atmosféra schopna vtáhnout i na poli šesti minut a jistý emocionální náboj, jenž také není radno opomenout! Tohle studentské dílo se vážně povedlo... Jediná chyba spočívá v plytkém ději, který spíše připomíná rozsáhlý, lehce spoileroidní trailer na celovečerní film a nikoli samostatný krátkometrážní snímek. 7/10 ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem četl, kolik do toho tvůrce dal práce, a zaslouží si to proto uznání. Co na tom, že to připomíná demo k PC hře, robot připomíná Matrix a námět vesmírného Terminátora? Vyráběl to jeden jediný člověk a přesto to vypadá brilantně. Tedy až na ty záběry na loď z dálky, ale sakra vždyť to v rámci možností nevadí. Hlas Davida Mastersona u obou postav (respektive efekty jeho hlasu) je taky skvělý. Jako celovečerák má rozhodně potenciál, pokud tedy napíší skutečně originální příběh. Každopádně držím palce. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Na studenta animacie vobec nie zle. Najma pri rozpocte 5 tisic EUR. Animacia je podla mna skvela. Horsie je to s originalitou. Predsalen je to taky mix Matrixu, Terminatora, Starcraftu...ale rezia ok, nudit som sa nestihol, skor by pomohla dlhsia metraz a komplexnejsi pribeh. Takto ide o dobru reklamu pre 22-rocneho nemeckeho studenta, ktoreho 7 mesiacov prace posunulo v zivote o level vyssie - nepochybne sa teraz onho vsetci pobiju. ;) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé dielko s prepracovanou animáciou a efektami, ktoré si rozhodne zaslúži aktuálnej pozornosti. Ľudia, ktorý tvrdia, že animácia vyzerá ako z traileru priemernej hry, zjavne nemajú poňatie, čo sa za takouto animáciou skrýva, a že je takmer nemožné, aby ju stvoril jediný človek bez techniky za desaťtisíce dolárov bez pomoci. Škoda len krátkeho rozsahu, ktorý nás príliš nevpúšťa do samotného príbehu, a slabého ozvučenia. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Tento snímok vytvoril vtedy iba dvadsaťdvaročný nemecký študent Kaleb Lechowski, ktorý v tom čase stále študoval filmový digitálny dizajn. (Carol Pifková)
  • Dvaadvacetiletý student pracoval na tomto snímku 7 měsíců, 10 hodin denně. (DaUr)
  • Město zahrnuje 50 kompletních modelů budov. (DaUr)

Reklama

Reklama