Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Skupinu Les Charlots jsem měl jako mladý rád a vcelku často jsem se na jejich film, které šly v televizi pravidelně, díval. Velký bazar patřil k těm nejoblíbenějším. Měl spoustu skvělých gagů, scének a byla v něm hromada skvělých hlášek a vtipů. K tomu tentokrát dodali i nadstavbu v podobě společenské kritiky velkých obchodních domů. To sice nebylo to hlavní, proč jsem se na film v mládí díval, ale jako dospělý v tom vidím přidanou hodnotu a rád si Velký bazar zopakuji i teď. Když k tomu přidám i Michela Galabriho v roli malého obchodníčka Emila, nemůžu dát méně než čtyři hvězdy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe som si dal repete nejakej komédie s magormi z Les Charlots. Túto som si pamätal, že patrila k tým ich vydarenejším a aj po rokoch to je stále skvelá zábava. Humor je síce založený na totálne primitívnom štýle v ktorom jednotliví členovia Les Charlots neustále do niečoho narážajú, zakopávajú a všetko o čo sa snažia zničia (proste taký Pat a Mat v hranej podobe), ale 90% všetkých tých scén mi pripadalo vtipných a vidno na nich, že si pri ich vymýšľaní niekto dal veľkú námahu. Občas som žasol nad tým akú absurdnosť vymysleli a zároveň som sa pri tom smial na plnú hubu. Potešili ma aj nejaké tie pekné kaskadérske kúsky pri naháňačkách motoriek. V starých komédiách je lepšia akcia ako v nových akčniakoch. Okrem Les Charlots vo filme zaujme ešte dobrák od kosti Michel Galabru ako majiteľ malého obchodu, ktorý sa snaží bojovať s veľkým supermarketom. Film má aj myšlienku o tom, že veľké supermarkety sú zlo. Či sa s ňou stotožníte je na vás. Bez ohľadu na ňu je to skvelá komédia s tradične vydareným CZ dabingom. 8/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dost povedená francouzská komedie s jednoduchým, ale zase geniálně promyšlneným příběhem. Těch vtipných scén je ve filmu dost. Takže s filmem žádné velké problémy nemám. Akorát zhruba poslední dvacetiminutovka filmu už tak vtipná nebyla, tempo klesalo, ale nevadí. Přesto dost dobrý film na tu dobu. 85% = **** ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ovládla ma neprimeraná zvedavosť, za ktorú som bol primerane potrestaný. S chlapcami zo skupiny Les Charlots som už nejaké filmy videl a nádej, že uvidím niečo zábavné vo mne ešte tlela. Stačila slabá polhodina a bolo mi jasné, že tento film snažiaci sa o srandu za každú cenu ma nielenže nezabaví, ale nadobudnem presvedčenie, že ho Claude Zidi ani nemal nakrútiť. Ale to by bolo odo mňa sebecké, veď 82 % spokojnosť nie je na zahodenie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • V roku 2013 mal byť nakrútený film "Veľký bazár 2", ale smrť Gérarda Rinaldiho (Gérard) znamenala pre veľký projekt definitívny koniec. Michel Galabru (Emil) súhlasil aj vo svojom vysokom veku, že si znova zopakuje úlohu Emila. Les Charlots sa dali znovu dohromady, aj s Luisom Regom, ktorý by zreformoval skupinu na 5 členov Les Charlots, ktorá existovala v roku 1970. (Raccoon.city)
  • Natáčení probíhalo ve městě Meudon nedaleko Versailles, kde se nacházel podnik U Emila, ve skutečnosti restaurace Tapis vert. Tento dům dodnes existuje, je ale obklopen moderní zástavbou a chátrá. (argenson)
  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)

Reklama

Reklama